Jump to content
Sign in to follow this  
Interface2037

XVM colors changed

Recommended Posts

Hi,

 

have the colors based on wn8 been changed? 

Shows different now. Some purple players has become blue etc 

 

thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Interface2037 said:

Colorize battlechat mod seems to be the cause. 

Hmm interesting finding. Didn't expect it to change colors for whole XVM, it should only work in chat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Seems like I got it wrong. It’s only in the chat. I use the WoTlabs rating scale and the older version of Colorized chat used that scale as well but seems to have switched over to the original XVM one. So it’s not a bug :)

Edited by Interface2037
Spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites

That chat mod is reading colors from colors.xc. Check if it's corresponding with proper colors in battle chat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Aslain said:

That chat mod is reading colors from colors.xc. Check if it's corresponding with proper colors in battle chat.

The colors shown in chat are XVM original. But does not correspond to the colors in the list of players because i use Wotlabs colors. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue.  The colorized chat uses the XVM standard colors and not the Wotlabs colors I have selected in the modpack installer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Also, my own and some other players average tier is “0” in all XVM lists. 

Edited by Interface2037

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I still have this issue on the latest mod pack.  The colored chat mod shows the wrong colors.

Edited by Bavor

Share this post


Link to post
Share on other sites

We talk about [Other XVM Settings] Colorize in-battle chat ?
If so,  just installed it and checked config for chat.xc, at first glance i think "customColors": true, should be false. But i could be wrong.

chat.xc.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed custom colors to truth. Without that change it worked only for two digits ratings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What a bummer, i guess replacing chat.xc colors with wotlabs 10 colors for people that use 10 colors is out of question then. (it will mess up colors for ppl that use 6 colors :smirk: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe that mod needs some update, but his author is inactive for quite some time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/11/2018 at 12:47 PM, Ress said:

We talk about [Other XVM Settings] Colorize in-battle chat ?
If so,  just installed it and checked config for chat.xc, at first glance i think "customColors": true, should be false. But i could be wrong.

chat.xc.jpg

 

It does appear that changing custom colors from True to False fixes the issue.  Maybe @Aslain needs to update this in the mod pack.

 

Older config files form the modpack say:

    // Use color scale from "colors" if set (use the ones from colors.xc otherwise)
    "customColors": false,

Edited by Bavor
added info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last edit on mod_chat_color.py macro was made on Feb 6, 2017. (also original author is offline since October 2017)
Maybe xvm changed something about dynamic coloring, since it imports some xvm stuff maybe this mod/macro needs an update.

Not python expert so idk, but that's my guess.
Maybe someone more experience in that field can figure it out.
https://gist.github.com/Tey/7aff5cb5d7caaa7f49ee820887675eb5#file-mod_chat_color-py
https://bitbucket.org/XVM/xvm/src/350a31ea1370594ca22647a665fbb6f3cbc04154/release/configs/py_macro/?at=default

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it was just a simple change to the XVM config files.  I have some backup copies of older config files from the modpack and it says:

    // Use color scale from "colors" if set (use the ones from colors.xc otherwise)
    "customColors": false,

 

However it appears that more recent versions of the mod pack are set to true.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed it to what you see in current config because it wasn't working properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.