Jump to content
SuperGumbyAU

Esc & Ctrl key not working during battle / Can't type in chat

Recommended Posts

problem seemed to 1st happen with 9.15.1.01, but I've since tried 9.15.1.00 and same thing. (whereas 00 was OK before)

If I'm in battle the Esc key does not bring up menu (eg. to return to garage after being killed)

Esc works fine in garage. (eg. I can exit game or get to settings)

The ctrl key also doesn't give me cursor control during battle(so I can't create/accept 'dynamic platoon' requests or ping the mini-map).

ctrl key is being recognised though because the damage log changes, replaces vehicle name with player name.

 

If I load the game in 'safe mode' both work fine.

 

Tried 'delete the cache and reset game settings', no joy.

Tried enabling/disabling some of the very few mods I'm loading, can't tell which is causing it.

 

BTW, and, as usual, tks for the hard work Aslain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, turned off all mods in the installer, problem gone, so it's not the 'base pack'.

Turned on a few mods I 'don't think this will affect battle' (garage mods, session stats and such), no problem.

Gotta go out, do some work, will try turning on some more mods when I return, see if I can find what's causing it.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ive noticed this too , when trying to type a message during game I have to move cursor to box to type ,  esc didn't work in the garage , I  unselected hanger mod and that fixed it

Share this post


Link to post
Share on other sites

i removed circle mod and atac and team hp mod do you have either or all of them ? seemed to fix it haven't tried to install one or the other to see which it was but it was one of them 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did have hp mod bu removed it due to  the fps  ping etc missing, I have atac mod too but not sure wat u mean by circle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't use 15m circle but do have ATAC loaded, with no problem.

 

Could be Team HP (or it with ATAC) causing the problem. Haven't currently got it loaded. (and don't have problem)

Share this post


Link to post
Share on other sites

might be unrelated but I have a similar issue but my CTRL works, though I can't chat without clicking on the chat box. 

 

I'm running on a couple of things atm: (No team HP or ATAC though.)

 

 

 


     -----------------------[ The Mod Pack (non-XVM mods) ]-------------------------------
         Aim Helping mods
            AutoAim Indication+ (allows to snap autoaim on tanks behind obstacles)
               Disable VoIP switch with G-key
         ----------------------[ Crosshair mods ]------------------------------------------
            Battle Assistant for SPG
               triggered by 'G' key
         Damage Logs
            Damage Log GambitER #1 (config by Aslain)
               Hide player names
               Damage done & blocked position
                  right over damage panel position
         Non-XVM hitlogs
            Multi Hit Log - InBattle WN8, EFF, Damage (by eskpoint)
               MHL: WN8 + DMG
         -----------------------[ Garage mods ]----------------------------------------
            Garage icons
               Tank icons
                  Tech-Tree & Battle Results
                     Class colored icons (by Aslain) [DLC]
                  Tank Carousel
                     Camouflage colored icons on carousel (by steaxch) [DLC]
               Crew icons (many outdated mods here!)
                  Minion crew mod 
            Session Statistics
               YasenKrasen session stats V1 [EN, PL, KO]
            Crew Exp Extended by spoter

Additional tasks:
      Installation type
         Clean install (clean up res_mods folder - RECOMMENDED!)
         Remove the contents of DLC cache (Aslains_DLC_cache folder)

 

 

I was considering installing one at a time to see who the culprit is but not had the time so far today.

 

Not a major issue for me atm, radial menu is enough, but though I'd raise it anyway.

Edited by exarish

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue.  Seems to be the Team HP mod by Armogomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

actually, in my case the included options works fine. If I add _either_ Team HP Bars or Non-XVM hitlog I lose both my CTRL & Esc keys.

 

HP bar would be handy but I can do without it.

and I don't really care whose hitlog I run but I'd like it positioned below left player panel.

 

'Contour Icons' is giving me 'standard icons', and I'd like you to give me arab numerals. (and yes, I read the note about mirroring)

 

other options are really 'as and when you make them available' :-)

 

THANKS Aslain

_Aslains_Installer_Options.inf

Share this post


Link to post
Share on other sites

The attached log files may not contain the issue as I've deselected a lot of mods just to make sure I had the bare minimum. But when launched into battle, press enter and chat window opens. If you start typing, nothing appears, and anything you tried to type will not submit after pressing enter. As I'm typing this, I just came to a thought that maybe some reason the text box gets un-selected, but I doubt that. Also, at some point during the battle and I'm not sure what triggers it, but the chat text box takes input again.

python.log

_Aslain_logs.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

someone replying to my thread about 'Esc & CTRL not working' suggested they had similar problem and removed a hangar mod, fixed it.

 

Other 'workaround' is that after hitting 'enter' to open chat you click in the text input area, should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug seems to be attributed to Team HP Bars or Non-XVM hitlog.

 

You should still chat if you press Ctrl and click on the chat box manually.

 

Remove mod(s) in question/wait for update :)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In addition to Non-XVM hit log, Gambiter's Damage Log (#1) is causing either chat not to function properly but also the escape key and ctrl keys not to work in battle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try new modpack build 03.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, SuperGumbyAU said:

someone replying to my thread about 'Esc & CTRL not working' suggested they had similar problem and removed a hangar mod, fixed it.

 

Other 'workaround' is that after hitting 'enter' to open chat you click in the text input area, should work.

that will be me lol , got to love it when I take the glory hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue - HOWEVER - things work fine with .01 version, then fail with .02 and .03

Share this post


Link to post
Share on other sites

So currently we have potentialy 3 mods that may cause this:

- all Team HP bars

- Damage Log Gambiter

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Aslain said:

So currently we have potentialy 3 mods that may cause this:

- all Team HP bars

- Damage Log Gambiter

its defo the hp bars  , as I just tried it with  the new update  , and  I couldn't use the esc or shift buttons , took hp bar off and esc and shift worked  .   I wonder if its conflicting with the xvm hp bar as it looks like they have 1 for default

 

 

 

 

Edited by bubs79

Share this post


Link to post
Share on other sites

nevermind me - I'm with the .01 version.

 

Edited by Constantin

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, Aslain napisał:

Try new modpack build 03.

It doesn't help.

All you need to do is to intall "01" version , and than install latest version but not "clean installation" , that's do the trick that all works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm sounds like Gambiter log.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i still have the HP count in the top although disabling the HP bars altogether with clean install in .02 and .03 ... installer problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Aslain said:

Hmm sounds like Gambiter log.

 

After installing build 0.3 without Gambiter log I can confirm that this is correct.

 

Non XVM hitlog still installed at time - no issues

 

Not sure about Team HP/ATAC

Edited by exarish

Share this post


Link to post
Share on other sites

[removed - double post]

Edited by exarish
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 for Gambiter - managed to install and test with the latest version .03.

 

 

can the 2 topics be merged?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will change Gambiter to slightly different version released same day, I hope it helps. I will include it in .04.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirm, when I disable DAMAGE LOG GAMBITER, CTRL and ESC works fine in battle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

But not only gambiter #1, all are fail it seems

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×