Attention: from 24th July to 10th August I will be in a very weak internet zone. It's unlikely that I'll release any updates in that time, I probably cannot provide any support either. Unless I find a strong signal on some mountain top. / Uwaga: od 24 Sierpnia do 10 lipca będę w strefie gdzie jest zbyt słaby internet żeby wypuszczać aktualizacje paczek. W tym czasie wsparcie z mojej strony będzie ograniczone. Przy odrobinie szczęścia może uda mi się znaleźć mocny sygnał, wtedy jest szansa na coś, ale nie obiecuję.

Gahman

Automatyczny restart gry podczas ładowania bitwy

23 posts in this topic

Hej! Od wprowadzenia mikropatcha męczą mnie samoistne restarty gry. Ma to miejsce tylko i wyłącznie gdy ładuje się do bitwy na ekranie statystyk (zanim zobaczę modele czołgów). Pasek ładowania dochodzi do 80-90% po czym gra wywala błąd i sama uruchamia się ponownie. Po ponownym zalogowaniu nie działa minimapa (nie mogę po niej klikać i nie widzę aby inni klikali, czołgi przemieszczają się poprawnie) oraz chat gry z komendami typu F5 (ta sama sytuacja nie mogę nic napisać i nie widać wiadomości innych).

co robiłem:

  • Własnoręczny restart wota - w najbliższej grze znów gra się zrestartuje z powyższymi problemami.
  • Włączenie kolejnych bitew - gra się nie restartuje, jednak chat i minimapa nie działa.

 

Sytuacja ta nie występuje na czystym wocie. Wystarczy, że wrzucę paczkę (bez innych modów) i od razu wywala. Każda z ostatnich wersji modpaka to powodowała. Wyłączenie antywirusa podczas instalacji nic nie dało, tak samo jak czyszczenie res mods i reinstal gry.

Gdzie może leżeć problem?

_Aslain_logs.zip

python.log

xvm.log

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instaluj w trybie czystej instalacji a nie normalnej, zalacz logi z najnowszego instalatora jesli problem nadal wystepuje.

 

Jak czesto to sie dzialo?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalowałem paczkę zarówno na czysto jak i normalnie. Działo się to od razu, w pierwszej bitwie. Chociaż raz lub dwa udało się zagrać 2-3 gry i dopiero zrestartowało. Tak to za pierwszym razem.

Po ostatniej aktualizacji paczki pozmieniałem sekcje XVM i jak na razie wszystko działa. Jak problem się pojawi to napiszę.

 

Dzięki za ekstra paczkę!

Edited by Gahman
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi podczas ładowania bitwy zawiesza kompa :( 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Z moich obserwacji wynika, że problem przy ładowaniu bitwy pojawia się w chwili gdy serwery gry się zawieszają. W moim przypadku przy restarcie gry i próbie kolejnego logowania wyświetlany jest komunikat o awarii serwera. W związku z tym mam wrażenie, że to (nie do końca) nie wina paczki modów, tym bardziej, że restarty zdarzają się praktycznie raz podczas całej sesji czyli w moim przypadku raz na 50 - 70 bitew. Faktem jest również, że bez modów restart nie występuje.

Pozdro.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, mam ten sam problem, u mnie tak się dzieje od dawna (od kilku miesięcy) reinstalacja wot i systemu nic nie dała, za każdym razem mody w trybie czystej instalacji, i każe instalatorowi by pobrał z serwera na nowo wszystkie paczki modów. Zauważyłem że zawsze dzieje się to pod koniec ładowania bitwy.

Jak by ktoś znalazł rozwiązanie mugł by się podzielić :)

Pozdrawiam.

_Aslains_Installer_CompList.log

python.log

WoTLauncher.log

WoTLauncher.log.bak

xvm.log

_Aslain_logs.zip

_Aslains_Installer.log

_Aslains_Installer_Options.inf

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Ja wziąłem się na sposób i zainstalowałem paczkę z modami zaproponowanymi przez Aslaina a następnie, jak jest wszystko w porządku włączam jeden albo dwa, które mnie interesują i obserwuję czy gra działa poprawnie. Na razie nie mam restartów ale nie włączyłem jeszcze wszystkich modów, które chcę włączyć. Mam nadzieję, że w ten sposób znajdę ten, który powoduje błąd i restart gry przy ładowaniu bitwy.

Pozdro.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, guzio141 said:

Witam, mam ten sam problem, u mnie tak się dzieje od dawna (od kilku miesięcy) reinstalacja wot i systemu nic nie dała, za każdym razem mody w trybie czystej instalacji, i każe instalatorowi by pobrał z serwera na nowo wszystkie paczki modów. Zauważyłem że zawsze dzieje się to pod koniec ładowania bitwy.

Jak by ktoś znalazł rozwiązanie mugł by się podzielić :)

Pozdrawiam.

_Aslains_Installer_CompList.log

python.log

WoTLauncher.log

WoTLauncher.log.bak

xvm.log

_Aslain_logs.zip

_Aslains_Installer.log

_Aslains_Installer_Options.inf

 

Testowalem w identycznym ukladzie modyfikacji i bitwa zawsze mi sie laduje.

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osoby które uzywają tych modów, niech sprobuja bez nich, i dadza mi znac:

 

- Hangar Manager

- Vehicle Exp Extended

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/6/2016 at 11:15 PM, Wespe2 said:

Witam.

Niestety problem restartu gry przy ładowaniu bitwy dalej istnieje a do tego dołączył restart w trakcie rozgrywania bitwy.

dołączam logi i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

xvm.log

python.log

WOTLauncher.log

WOTLauncher.log.bak

_Aslains_Installer_CompList.log

_Aslain_logs.zip

_Aslains_Installer.log

 

Też testowałem te same mody bez kłopotów w grze

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może to konflikt któregoś moda ze sterownikami lub komponentami systemu?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Aslain napisał:

 

Też testowałem te same mody bez kłopotów w grze

Możliwe, że od razu ten problem się nie pojawił. U mnie występuje całkowicie przypadkowo, nie ma reguły czy jest to pierwsza czy dziesiąta bitwa. Będę włączał poszczególne mody i dam znać, po włączeniu, którego moda wystąpi restart.

Pozdro.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

trudno powiedzieć. też czasami mam 'auto-restart" gry, gdy sama się "wywala" ale od razu uruchamia ponownie. w 90% wypadków dzieje się tak PO bitwie gdy wczytuje wynik. wtedy BOOM. WoT sie restartuje, a PMOD nie widzi w/w bitwy w statystykach w ogóle. przy łączeniu do bitew taki res występuje niezwykle rzadko. Ogółem to zjawisko pojawia mi się 1-3 razy dziennie przy założeniu ~do 50 bitew.

EDIT. jak kolega w powyższym poście zauważył, tak i u mnie nie jest to pierwsza gra, lecz ... powiedzmy sobie losowa. takie RNG.

_Aslain_logs.zip

_Aslains_Installer.log

_Aslains_Installer_CompList.log

_Aslains_Installer_Options.inf

python.log

WoTLauncher.log

xvm.log

Edited by Smoq
poprawa
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, u mnie problem rozwiązany.

Odinstalowałem po kolei wszystko:

1 mody

2 wota

3 usunąłem wszelkie pozostałości po grze.

Następnie pobrałem najnowszy instalator wot i zainstalowałem.

Później zainstalowałem paczkę modów Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.9.15.1.1_25 wybierając opcje to na czym aslain gra plus dodatki.

Wyszła jeszcze jedna paczka modów Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.9.15.1.1_26 więc zaktualizowałem i jeszcze pozmieniałem trochę konfigurację modów.

Wszystko ładnie chodzi nie ma żadnych zwiech, nie restartuje mi już gry.

Wrzuciłem logi żeby ktoś przejrzał i może dojdzie co powodowało restarty gry.

Pozdrawiam

_Aslains_Installer_CompList.log

_Aslains_Installer_Options.inf

python.log

WoTLauncher.log

xvm.log

_Aslain_logs.zip

_Aslains_Installer.log

zawartosc_res_mods.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

wywaliłem Aslaina.

Uninstall WoT'a

 

reinstal na surowo.

install Aslaina z ustawień jego + mody ..

potem Aslain z MOIMI ustawieniami =>

zero auto-restartów jak na razie (ok 10 bitew i loozik)

 

więc działa :) może po prostu coś się samo ten tego zjebało :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się że coś było zrąbane w plikach samego wota.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jednak nie. dziś 3 gry i dwa auto rebooty. coś jest nie tak.

 

 

po godzinnej przerwie. jedna gra, zanim wczytało wyniki boom auto res...... to się zaczyna robić niefajne.

Edited by Smoq
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety u mnie po reinstallu WoT i zainstalowaniu na czysto modpacka dalej wyrzuca z bitwy, ale tylko pierwszej po uruchomieniu gry. Dzieje się tak po wejściu najnowszej wersji WoT. Trochę denerwujące, ale da się żyć. Po prostu na pierwszą bitwę biorę jakiś w miarę szybki czołg by nadrobić +/- minutę zaległości.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Mam to samo tyle ze  w czasie bitwy lub w garażu  , problem rozwiązał się po wywaleniu XVM 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie chyba problem minął po nowej mini łatce WoT z tym nowym trybem, ale to jeszcze się zobaczy, na razie odpaliłem grę 2 razy i dwa razy bez crasha.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now