FCS Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Cześć, W wersji Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_08.exe nie działa przestawienie dźwięków załóg na język polski. Chodzi o globalne przestawienie wszystkich załóg na polski. Pozdrawiam M Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 Zalacz logi, i screenshota z ustawien dzwieku w grze. Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 Cześć, W załączeniu przesyłam zipa z modami, które obecnie używam oraz screenem z ustawieniami dźwięku (są one standardowe) Mody są z wersji: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_01.exe z dodanym ręcznie LastHits, na których dźwięk jest OK. Wycofałem się z paczek Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_08.exe Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.1_01.exe ze względu na brak polskich wersji załogi w załogach np z Arnoldem. Jeśli chodzi o logi, to o jakie chodzi i to gdzie się one znajdują ? Gdy podasz mi te informacje, to zainstaluje nową wersję (problematyczną) i prześlę zwrotnie logi. World_of_Tanks_EU.zip Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 Info o logach w linku z podpisu moich postów. Masz jeszcze powtórkę, gdzie mogę usłyszeć błędnie działający mod? Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 Przesyłam log z instalacji wersji 1.27.0.1 oraz rozegrane bitwy 56TP z załogą z Arnim. Przy starych modach jest polski dźwięk, na nowych (teraz ich nie mam) powinno być po angielsku. Po tym jak stwierdziłem, że nie ma polskich dźwięków, ręcznie przywróciłem z kopii wcześniejsze mody (przed każdą aktualizacją robię kopię katalogów mods i res_mods) Aslain_Modpack_logi_powtorki.zip Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 W powtórkach co załączyłeś nie mam kobiecych głosów, za to w moich jakichś randomowych mam. Załącz mody w których twierdzisz że jest ok. Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 (edited) Cześć, W instalatorze moda mam następująco ustawione dźwięki (załącznik). Mody, na których to działo prawidłowo, są z wersji Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_01.exe paczkę wybranych przeze mnie i zainstalowanych już modów wgrałem w pierwszym załączniku World_of_Tanks_EU.zip zawiera on katalogi: mods i res_mods. Wystarczy skasować oryginalne katalogi i wypakować przesłaną zawartość. Dodatkowo jest w niej też ręcznie wgrany LastHits Ponieważ ponownie dodałeś LastHits do wersji Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_08.exe to tą wersję chciałem przetestować jako pierwszą, ale powstał problem z polskimi głosami załogi. W związku z tym odinstalowałem wersję #08 i wróciłem do #01. Następnie wyszła obecna wersja 1.27.0.1 WOT-a i nowa paczka Twoich modów do niego: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.1_01.exe Ale w tej paczce też podmiana oryginalnych głosów np Arnolda, na polskie nie działała, cały czas jest głos Arnolda. Natomiast powtórki bitew i tak ładują mojego lub Twojego klienta gry wraz z zainstalowanymi modami. Jeżeli nie masz Arnolda jako członka załogi/dowódcy, to WOT może świrować, bo nie wie kogo podstawić. Wczoraj po instalacji nowej maczki pod 1.27.0.1 zauważyłem, że plik main_sound_modex.xml wzrósł z dotychczasowych ok 6kb do ok 44kb. Być może tu jest problem. M. Edited December 5, 2024 by FCS Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 Ostatnio przerabiałem troche kod odpowiedzialny za mody dźwiękowe, i przypadkiem odwróciłem kolejność instalowania pliku main_sound_modes.xml używanego przez jeden z modów który też używasz. Z tego powodu plik ten nie był odpowiednio modowany jeśli dodatkowo wybrałeś też "Zmien język wszystkich załóg na". W nadchodzącym modpacku poprawiłem tą kolejność. Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 To dobrze, że jest jakiś punkt zaczepienia pozwalający na analizę tematu. Czekam zatem na nową wersję. Pozdrawiam M. 1 Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 Pomogłeś z tym bardzo, dobrze że wspomniałeś o różnicy w wielkości tego pliku. Zaraz nowa paczka. Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 Testuje wersję #02 i wygląda, że problem z dźwiękiem jest rozwiązany 🙂 Czy możesz dodać w instalatorze możliwość wyszukiwania modów ? Chodzi o pole tekstowe, w które można wpisać frazę np Last* lub *iux* oraz przyciski szukaj, następny i poprzedni ? Znak * oznacza dowolny ciąg znaków jak w DOS-ie. Po znalezieniu szukanej frazy, następowałby przeskok do tej opcji. Pozdrawiam M. Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2024 Administrator Posted December 5, 2024 Nie da się. Można za to wpisywać nazwę moda na liście i czasami znajdzie. Można też wyszukiwac ręcznie w pliku components list w folderze aslain_modpack. Quote
FCS Posted December 5, 2024 Author Posted December 5, 2024 Jakbyś udostępnił kod, to moge spróbować to dodać Quote
Administrator Aslain Posted December 6, 2024 Administrator Posted December 6, 2024 8 hours ago, FCS said: Jakbyś udostępnił kod, to moge spróbować to dodać Już dwóch profesjonalnych programistów miałem na tej zasadzie, i nikomu sie nie udalo, z winy samego Inno Setup, trzeba zrobić własny fork instalatora, i dodać odpowiednie funkcje itp itd. I potem utworzyć na nim nowy instalator modpacka. Quote
Recommended Posts