Jump to content

[AUDIO] [2.0.0.0] Mody dzwiękowe by JohnTankPL(11.09.2025)

JohnTank

Recommended Posts

• Administrator
Posted
1 hour ago, JohnTank said:

Aktualizacja wszystkich modów do 1.26.0.1

Jeśli pojawi się okienko kliknij w restart

A cos faktycznie zostalo zaktualizowane czy tylko zmiana folderu?

Posted
53 minuty temu, Aslain napisał(a):

A cos faktycznie zostalo zaktualizowane czy tylko zmiana folderu?

Zmiana folderów w mods i res_mods

Ogólne zmiany na poprzedniej stronie

Posted

Mały bug report, w obj277 dźwięk przeładowania jest trochę za wcześnie, a czasem odpala się 2 razy. Druga sprawa to nie jestem pewien czy bug czy zamierzone działanie. Chodzi o rosyjski t-54 z działem D-10T2S, w poprzedniej wersji podczas ładowania były dźwięki automatu który faktycznie był w tym czołgu, teraz jednak ich nie ma a zamiast tego jest standardowy dźwięk przeładowania. Myślę, że był to całkiem ciekawy smaczek który urozmaicał nieco rozgrywke i miły detal.

Powodzenia przy modzie z silnikami bo zapowiada sie ciekawie.

Posted
18 godzin temu, Ribs napisał(a):

Mały bug report, w obj277 dźwięk przeładowania jest trochę za wcześnie, a czasem odpala się 2 razy. Druga sprawa to nie jestem pewien czy bug czy zamierzone działanie. Chodzi o rosyjski t-54 z działem D-10T2S, w poprzedniej wersji podczas ładowania były dźwięki automatu który faktycznie był w tym czołgu, teraz jednak ich nie ma a zamiast tego jest standardowy dźwięk przeładowania. Myślę, że był to całkiem ciekawy smaczek który urozmaicał nieco rozgrywke i miły detal.

Powodzenia przy modzie z silnikami bo zapowiada sie ciekawie.

Przy następnej aktualizacji naprawie dźwięk automatu.
Dźwięki przeładowania działają, ale wymagają jeszcze dużo pracy, kiedyś to naprawie.
  • Like 1
Posted

As of patch 1.26.0.1 (WT24 event)

The mod collides with the Waffentrager 2024 event sounds. All the voiceovers of the event battle.

The python.log message is like the following:

2024-09-23 17:54:34.785: ERROR: [SOUND] Load sound bank: ev_white_tiger_2021_voiceover.bnk. Result: The child already has a parent

If I forcefully give priority to ev_white_tiger_2021_voiceover.bnk, then the outcome is

2024-09-23 17:58:01.578: ERROR: [SOUND] Load sound bank: War_Mod_Guns_V1_30.bnk. Result: The child already has a parent

So I have to totally disable the mod to enjoy the event voice actings.
  • Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Genba_Kantoku napisał(a):

As of patch 1.26.0.1 (WT24 event)

The mod collides with the Waffentrager 2024 event sounds. All the voiceovers of the event battle.

The python.log message is like the following:

If I forcefully give priority to ev_white_tiger_2021_voiceover.bnk, then the outcome is

So I have to totally disable the mod to enjoy the event voice actings.

I tried to fix this problem in various ways but it didn't work, theoretically everything should work like standard crew sounds in random battle

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Wszystkie mody działają normalnie, wystarczy zmienić nazwy folderów na 1.26.0.2 (mods i res_mods) lub przenieś mody z jednego folderu do drugiego, a jeśli pojawi się okno, kliknij restart.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

AMX CDA 105 po wystrzale słychać od razu dźwięk przeładowania bębna jak w magazynkach, ale ten czołg go nie ma, przydałby się fix w przyszłym update 🙂
Bardzo proszę o dodanie jakiegoś mocnego dźwięku do nowego TD Grom 🙂

Posted
3 godziny temu, Arktez napisał(a):

AMX CDA 105 po wystrzale słychać od razu dźwięk przeładowania bębna jak w magazynkach, ale ten czołg go nie ma, przydałby się fix w przyszłym update 🙂
Bardzo proszę o dodanie jakiegoś mocnego dźwięku do nowego TD Grom 🙂

Wejdz do mods/configs/PYmods/SoundEventInjector/configs otwórz Gun_effects.json

Znajdz pozycje 3814: "wwsoundPC": ["FR_105mmMLE57D1504_PC","AMX_50_100_Reload"], i usuń to : ","AMX_50_100_Reload

Całośc ma wyglądać tak : "wwsoundPC": ["FR_105mmMLE57D1504_PC"],

I daj zapisz w górnym lewym rogu (Plik/Zapisz)

Coś tam znajdę dla Polskiego tedeka.

Posted
3 godziny temu, JohnTank napisał(a):

Wejdz do mods/configs/PYmods/SoundEventInjector/configs otwórz Gun_effects.json

Znajdz pozycje 3814: "wwsoundPC": ["FR_105mmMLE57D1504_PC","AMX_50_100_Reload"], i usuń to : ","AMX_50_100_Reload

Całośc ma wyglądać tak : "wwsoundPC": ["FR_105mmMLE57D1504_PC"],

I daj zapisz w górnym lewym rogu (Plik/Zapisz)

Coś tam znajdę dla Polskiego tedeka.

Zrobiłem jak mówisz i nie pomogło
image.thumb.png.e214803f6417f5a5b3d3e7ffb04bcaba.png

Posted
29 minut temu, Arktez napisał(a):

Zrobiłem jak mówisz i nie pomogło
image.thumb.png.e214803f6417f5a5b3d3e7ffb04bcaba.png

Aaa mój błąd to nie ta armata.

Zrób to samo ale tu:

4174:   "wwsoundPC": ["FR_120mmSA46_PC","AMX_50_100_Reload"], usuń to : ","AMX_50_100_Reload

Posted
32 minuty temu, JohnTank napisał(a):

Aaa mój błąd to nie ta armata.

Zrób to samo ale tu:

4174:   "wwsoundPC": ["FR_120mmSA46_PC","AMX_50_100_Reload"], usuń to : ","AMX_50_100_Reload

Działa, dzięki wielkie 🙂

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Hello!

I installed the mod, and everything is working except for the engine sounds. What could be the issue? I'm using WoT version 1.26.1.1.

Edited by fejnelkuli
Posted
6 godzin temu, fejnelkuli napisał(a):

Hello!

I installed the mod, and everything is working except for the engine sounds. What could be the issue? I'm using WoT version 1.26.1.1.

After downloading the Engines, rename the folders to 1.26.1.1

Posted

War Mod Wystrzały V.1.31
Nowe dźwięki wystrzałów w trybie arkadowym i snajperskim :  BZ-75, 59-16(76mm), WZ-132(100mm), WZ-132A, WZ-132-1, Type 62, Type 64, WZ-111 model 6, WZ-114 , BZ-72-1 , Vickers 6 ton , Nergal, Nemesis, T 54D, Panzerwagen 39, SDP 60 Gonkiewicza, NC 70 Błyskawica, SDP 58 Kilana 
Poprawione dźwięki wystrzałów w trybie arkadowym: WZ-131(85mm),
Nowe dźwięki wystrzałów w trybie snajperskim: WZ-131(85mm), M41D, 116-F3, Charioteer (105mm), Gsor 1008, Pz.Kpfw. KW I, Škoda T 56, Projekt ION, ShPTK-TVP 100/Šotek, ARL 44 (90mm DCA 45), KV-2/KV-2 (R)
Nowe dźwięki wystrzałów w trybie arkadowym: BZ 58(100mm), 60G FT, WZ-111G FT/WZ-113G FT (152mm)
Przydzielone dźwięki wystrzałów: Churchill Crocodile, Charioteer Nomad, A7E3, Tiger II Kuromorimine, TT-130M, Char De Transition, Object 752, Object 590 IT-3, SDP wz 66 Grom, Hurricane, 56TP, XM66F

Dodano dźwięki upadających łusek na czołgu 114 SP2

Naprawiony efekt wizualny wystrzału na czołgach: WZ-132A, M41D

Naprawiono dźwięk przeładowania na czołgu AMX CDA 105

Naprawiono zbugowane dźwięki ciągłego ładowania na Włoskich magazynkach i innych, które korzystają z tej mechaniki.

Pobierz:  War Mod GunsV.1.31

• Upvote 2
Posted

Takie pytanie, w modpacku Aslaina zawarte są wszystkie dźwięki czyli Dźwięki dział+Świsty+Przeładowanie+Wybuchy, dźwięki powierzchniowe i hity?
Dziękuję za update, dziś testujemy 🙂 

• Administrator
Posted
9 hours ago, Arktez said:

Takie pytanie, w modpacku Aslaina zawarte są wszystkie dźwięki czyli Dźwięki dział+Świsty+Przeładowanie+Wybuchy, dźwięki powierzchniowe i hity?
Dziękuję za update, dziś testujemy 🙂 

Powinno być wszystko na raz.

• Like 1
Posted
On 10/29/2024 at 9:03 PM, JohnTank said:

After downloading the Engines, rename the folders to 1.26.1.1

The engine sounds are still not working. Not even after a clean install.

Posted
1 godzinę temu, fejnelkuli napisał(a):

The engine sounds are still not working. Not even after a clean install.

And on which tank don't sounds work?

Posted
19 hours ago, JohnTank said:

And on which tank don't sounds work?

None of them. Basic game engine sounds remain. The gun sounds and other sounds work perfectly, only the engine sounds do not.

Posted
7 godzin temu, fejnelkuli napisał(a):

None of them. Basic game engine sounds remain. The gun sounds and other sounds work perfectly, only the engine sounds do not.

Rename folder to 1.26.1.1 or move everything from 1.26.0.1 to 1.26.1.1

Posted

AMX CDA 105 nadal ma odgłos przeładowania magazynka od razu po strzale. Myślałem, że w nowej wersji tego nie będzie. Nadal muszę ręcznie to zmienić 🙂 Jakbyś mógł w następnej wersji zaimplementować tą poprawkę, to byłbym wdzięczny ❤️ 

Posted
W dniu 8.11.2024 o 01:44, Arktez napisał(a):

AMX CDA 105 nadal ma odgłos przeładowania magazynka od razu po strzale. Myślałem, że w nowej wersji tego nie będzie. Nadal muszę ręcznie to zmienić 🙂 Jakbyś mógł w następnej wersji zaimplementować tą poprawkę, to byłbym wdzięczny ❤️ 

Zapomniałem to usunąć w pliku xml.

Zrób tak jak wcześniej : 4174:   "wwsoundPC": ["FR_120mmSA46_PC","AMX_50_100_Reload"], usuń to : ","AMX_50_100_Reload

6 godzin temu, 01 Destroyer napisał(a):

Hi, can you help me how to update the Voiceover.bnk for WOT 1.26?

i am use WWISE 2023 version but Voiceover can not work

You must use this version of Wwise 2023.1.4.8496

Posted
9 hours ago, JohnTank said:

Zapomniałem to usunąć w pliku xml.

Zrób tak jak wcześniej : 4174:   "wwsoundPC": ["FR_120mmSA46_PC","AMX_50_100_Reload"], usuń to : ","AMX_50_100_Reload

You must use this version of Wwise 2023.1.4.8496

i am use WWISE 2023.1.4.8496 but can not work, i am try to update but can not, i think my project is outdate. Can you send for me your Project of voiceover?

Posted
6 godzin temu, 01 Destroyer napisał(a):

i am use WWISE 2023.1.4.8496 but can not work, i am try to update but can not, i think my project is outdate. Can you send for me your Project of voiceover?

Try to do everything according to this guide, everything is shown step by step and don't forget about the license

• Upvote 1