Alfred_pl Posted May 16 Posted May 16 Mam wrażenie jakbym miał nie swój config, chociaż przeinstalowałem moda już z 5 razy i na pewno wybrałem dobrze, usunąłem cache i DL_cache, ale dalej jest to samo np. nie mam oddalania kamery, nie mam kolorków xvm, (które wybrałem) za to pod ctrl powiększa się minimapa (nie wybrałem tego) i inne takie. Przy ładowaniu do bitwy jest komunikat na środku ekranu "XVM v13.1.0 https://modxvm.com File not found: res_mods\configs\xvm\Aslain battleLabels Templates.xc". Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted May 17 Administrator Posted May 17 Przeinstaluj paczke, moze pliki wrócą, albo sprawdź antywira, może przyblokował instalację. To nie blad instalatora, to tylko u ciebie. Quote
Alfred_pl Posted May 17 Author Posted May 17 Nie działa, ale od 3 lat używam modpacka to defender nigdy nic nie przeszkadzał. Pierwszy raz taka sytuacja. Quote
Administrator Aslain Posted May 17 Administrator Posted May 17 Generalnie zasada ze cos dzialalo lata i nagle nie dziala nie zawsze oznacza ze ja zrobilem blad jakis. Takie antywirusy dostaja aktualizacje nawet pare razy dziennie, i czasami takie aktualizacje powoduja false-positive czegos co dzialalo latami. U mnie zainstalowalem identyczne mody jak masz w logach i tego bledu nie ma. Quote
Alfred_pl Posted May 17 Author Posted May 17 Jasne, nie obwiniam, może poczekam na aktualizację albo przeinstaluję grę. Ale dziwna sprawa, bo jak wybrałem np. moda na niebo dla testu to działał normalnie, a nigdy wcześniej go nie używałem więc to może ewentualnie jakiś konflikt. Dzięki za pomoc w każdym razie, jak znajde rozwiązanie to dam znać Quote
Administrator Aslain Posted May 17 Administrator Posted May 17 Bo to konfig XVM sie wysypuje z powodu brakującego pliku(ów). Inne mody instalują się ok a przynajmniej tam nie widze bledów. Może instaluejsz przy włączonej grze czy coś, albo bez uprawnień admina itp. Quote
Alfred_pl Posted May 17 Author Posted May 17 Nie, mam admina i wyłączoną grę i launcher wg. Ma to sens, że nie ma configu XVM bo głównie jego funkcje nie działają, ale mod na oddalanie kamery nie jest w sekcji XVM a też nie działa, chyb że XVM też coś grzebie w kamerze i to nadpisuje. Quote
Administrator Aslain Posted May 17 Administrator Posted May 17 Generalnie konfig XVM wysypuje sie (i wraca do domyślnego) z powodu: JSONxLoaderException: File not found: res_mods\configs\xvm\Aslain\battleLabelsTemplates.xc W logach plik 2026-05-16 21:16:23.869 Dest filename: C:\Games\World_of_Tanks_EU\res_mods\configs\xvm\Aslain\battleLabelsTemplates.xc jest instalowany, dopiero potem znika, sprawdz czy faktycznie tam jest, czy tylko gra nie ma do niego dostepu. Quote
Alfred_pl Posted May 17 Author Posted May 17 Plik jest i nie jest pusty, ale nie mogę go otworzyć, bo nie mam uprawnień. Quote
Administrator Aslain Posted May 17 Administrator Posted May 17 No to wskazuje na problem z uprawnieniami, moze skasuj ręcznie foldery mods i res_mods i przeinstaluj paczkę. Quote
Alfred_pl Posted May 17 Author Posted May 17 Dobra nie mam pojęcia o co chodzi, przeinstalowałem 10 raz i działa, może dlatego że usunąłem całe mods i res_mods zamiast ich zawartość.. Jakby ktoś miał podobny problem, usunąć mods i res_mods i instalować wszystko z adminem. Dzięki za pomoc. Quote
Recommended Posts