Jump to content

Część modów działa część nie

Recommended Posts

Posted

Mam wrażenie jakbym miał nie swój config, chociaż przeinstalowałem moda już z 5 razy i na pewno wybrałem dobrze, usunąłem cache i DL_cache, ale dalej jest to samo np. nie mam oddalania kamery, nie mam kolorków xvm, (które wybrałem) za to pod ctrl powiększa się minimapa (nie wybrałem tego) i inne takie. Przy ładowaniu do bitwy jest komunikat na środku ekranu "XVM v13.1.0 https://modxvm.com File not found: res_mods\configs\xvm\Aslain battleLabels Templates.xc".

Aslains_WoT_Logs.zip

• Administrator
Posted

Przeinstaluj paczke, moze pliki wrócą, albo sprawdź antywira, może przyblokował instalację. To nie blad instalatora, to tylko u ciebie.

Posted

Nie działa, ale od 3 lat używam modpacka to defender nigdy nic nie przeszkadzał. Pierwszy raz taka sytuacja.

• Administrator
Posted

Generalnie zasada ze cos dzialalo lata i nagle nie dziala nie zawsze oznacza ze ja zrobilem blad jakis. Takie antywirusy dostaja aktualizacje nawet pare razy dziennie, i czasami takie aktualizacje powoduja false-positive czegos co dzialalo latami. U mnie zainstalowalem identyczne mody jak masz w logach i tego bledu nie ma.

Posted

Jasne, nie obwiniam, może poczekam na aktualizację albo przeinstaluję grę. Ale dziwna sprawa, bo jak wybrałem np. moda na niebo dla testu to działał normalnie, a nigdy wcześniej go nie używałem więc to może ewentualnie jakiś konflikt. Dzięki za pomoc w każdym razie, jak znajde rozwiązanie to dam znać

• Administrator
Posted

Bo to konfig XVM sie wysypuje z powodu brakującego pliku(ów). Inne mody instalują się ok a przynajmniej tam nie widze bledów. Może instaluejsz przy włączonej grze czy coś, albo bez uprawnień admina itp.

Posted

Nie, mam admina i wyłączoną grę i launcher wg. Ma to sens, że nie ma configu XVM bo głównie jego funkcje nie działają, ale mod na oddalanie kamery nie jest w sekcji XVM a też nie działa, chyb że XVM też coś grzebie w kamerze i to nadpisuje.

• Administrator
Posted

Generalnie konfig XVM wysypuje sie (i wraca do domyślnego) z powodu:

JSONxLoaderException: File not found: res_mods\configs\xvm\Aslain\battleLabelsTemplates.xc

W logach plik 2026-05-16 21:16:23.869   Dest filename: C:\Games\World_of_Tanks_EU\res_mods\configs\xvm\Aslain\battleLabelsTemplates.xc jest instalowany, dopiero potem znika, sprawdz czy faktycznie tam jest, czy tylko gra nie ma do niego dostepu.

• Administrator
Posted

No to wskazuje na problem z uprawnieniami, moze skasuj ręcznie foldery mods i res_mods i przeinstaluj paczkę.

Posted

Dobra nie mam pojęcia o co chodzi, przeinstalowałem 10 raz i działa, może dlatego że usunąłem całe mods i res_mods zamiast ich zawartość.. Jakby ktoś miał podobny problem, usunąć mods i res_mods i instalować wszystko z adminem. Dzięki za pomoc.