Ankuba Posted July 15 Posted July 15 Witam. Załączony zestaw modów powoduje utratę płynności gry w trakcie poruszania się czołgiem. Pojazd w trakcie jazdy lekko się zacina. Nie ma to związku z pingiem. W trybie bezpiecznym zjawisko to nie występuje. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted July 15 Administrator Posted July 15 Masz jakies video? Moze to ten problem gdzie nie wiadomo co powoduje spadki fps przy celowaniu typu mody Dispersion Reticle, Penetration indicztory, PMOD itp. nie wiem, gralerm z tymi samymi modami co masz i normalnie jezdzilem, nie wiem w czym problem. https://discord.com/channels/305615825413603338/1526935457546502204 Quote
Ankuba Posted July 15 Author Posted July 15 (edited) Dla uściślenia to każdy ruch myszką w trakcie bitwy powoduje te mikroskoki, czołg nie musi się poruszać. Odinstalowałem szybszą reakcję celownika ale nie pomogło. Teraz usunę lepszy rozmiar celownika i zobaczę co się będzie działo Edited July 15 by Ankuba Quote
Administrator Solution Aslain Posted July 15 Administrator Solution Posted July 15 Moze na początek usun Lepszy rozmiar okrŕgu skupienia Szybsza reakcja celownika Quote
Ankuba Posted July 15 Author Posted July 15 Odinstalowałem wszystko co niby jest używane w bitwie i nic to nie dało. Dam na razie sobie spokój może to jeszcze za wczesna wersja paczki jak na mój sprzęt. Quote
Administrator Aslain Posted July 16 Administrator Posted July 16 Też zaważyłem że sprzęt już troche wymagałby upgrade. Quote
DanyTheKing Posted July 16 Posted July 16 Hej, to nie kwestia upgrade sprzętu. Bug w mojej ocenie ma związek z "armor flashlight" i/lub z oznaczaniem stref czołgu, które są widoczne, a które są ukryte za jakimiś obiektami - gra wyraźnie spowalnia w momencie, kiedy skieruję celownik na czołg i włącza się obrys + oznaczanie widocznych elementów czołgu (bez względu czy wskazuję celownikiem czołg z własnej drużyny, czy drużyny przeciwnika. W trybie bezpiecznym (bez modów) problem nie występuje. Zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji WOT. Kiedy celownik nie wskazuje czołgu, mam ~160 FPS, natomiast po nakierowaniu celownika na czołg, FPS spada drastycznie i gra staje się niegrywalna. Szybszej reakcji celownika nie mam włączonej, ale sprawdzę z wyłączeniem lepszego rozmiaru okręgu skupienia. Quote
Administrator Aslain Posted July 16 Administrator Posted July 16 11 minutes ago, DanyTheKing said: Hej, to nie kwestia upgrade sprzętu. Bug w mojej ocenie ma związek z "armor flashlight" i/lub z oznaczaniem stref czołgu, które są widoczne, a które są ukryte za jakimiś obiektami - gra wyraźnie spowalnia w momencie, kiedy skieruję celownik na czołg i włącza się obrys + oznaczanie widocznych elementów czołgu (bez względu czy wskazuję celownikiem czołg z własnej drużyny, czy drużyny przeciwnika. W trybie bezpiecznym (bez modów) problem nie występuje. Zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji WOT. Kiedy celownik nie wskazuje czołgu, mam ~160 FPS, natomiast po nakierowaniu celownika na czołg, FPS spada drastycznie i gra staje się niegrywalna. Szybszej reakcji celownika nie mam włączonej, ale sprawdzę z wyłączeniem lepszego rozmiaru okręgu skupienia. Zacznij od nowego modpacka, bo byly rozne aktualizacje. Quote
DanyTheKing Posted July 16 Posted July 16 update - problematyczny mod zlokalizowany: wyłączyłem wskaźnik penetracji pancerza - wskaźnik PMOD i gra działa normalnie. Quote
Administrator Aslain Posted July 17 Administrator Posted July 17 7 hours ago, DanyTheKing said: update - problematyczny mod zlokalizowany: wyłączyłem wskaźnik penetracji pancerza - wskaźnik PMOD i gra działa normalnie. Zalacz zip z logami + powtórkę. Quote
Administrator Aslain Posted July 17 Administrator Posted July 17 On 7/15/2026 at 9:05 PM, Ankuba said: Witam. Załączony zestaw modów powoduje utratę płynności gry w trakcie poruszania się czołgiem. Pojazd w trakcie jazdy lekko się zacina. Nie ma to związku z pingiem. W trybie bezpiecznym zjawisko to nie występuje. Aslains_WoT_Logs.zip 116.5 kB · 2 downloads Mam duże podejrzenie że to robi mój antimirror mod, po pierwsze sprawdz bez mod aikon konturów, jesli pomoże to zainstaluj ponownie, skasuj aslain.antimirror_1.0.1.wotmod w mods/2.3.1.0/ i wsadz tam ten co tu załączyłem i daj znać czy jest poprawa. Fajnie jakbyś to zrobił dzisiaj w miare szybko... bo musze podjąć decyzje szybko. aslain.antimirror_1.0.2.wotmod a jesli to nie pomoze to skasuje ten antimirror 1.0.1 / 1.0.2 i uzyj tego: aslain.antimirror_2.3.1.0.wotmod aslain.antimirror_2.3.1.0.wotmod Quote
DanyTheKing Posted July 17 Posted July 17 3 godziny temu, Aslain napisał(a): Zalacz zip z logami + powtórkę. zerknij na logi + powtórki rep_logs.zip Quote
Recommended Posts