Jump to content

Brak płynności

Go to solution Solved by Aslain,

Recommended Posts

Posted

Witam. Załączony zestaw modów powoduje utratę płynności gry w trakcie poruszania się czołgiem. Pojazd w trakcie jazdy lekko się zacina. Nie ma to związku z pingiem. W trybie bezpiecznym zjawisko to nie występuje.

Aslains_WoT_Logs.zip

Posted (edited)

Dla uściślenia to każdy ruch myszką w trakcie bitwy powoduje te mikroskoki, czołg nie musi  się poruszać. Odinstalowałem szybszą reakcję celownika ale nie pomogło. Teraz usunę lepszy rozmiar celownika i zobaczę co się będzie działo

Edited by Ankuba
  • Administrator
  • Solution
Posted

Moze na początek usun

Lepszy rozmiar okrŕgu skupienia
               Szybsza reakcja celownika

Posted

Odinstalowałem wszystko co niby jest używane w bitwie i nic to nie dało. Dam na razie sobie spokój może to jeszcze za wczesna wersja paczki  jak na mój sprzęt.

Posted

Hej, to nie kwestia upgrade sprzętu. Bug w mojej ocenie ma związek z "armor flashlight" i/lub z oznaczaniem stref czołgu, które są widoczne, a które są ukryte za jakimiś obiektami - gra wyraźnie spowalnia w momencie, kiedy skieruję celownik na czołg i włącza się obrys + oznaczanie widocznych elementów czołgu (bez względu czy wskazuję celownikiem czołg z własnej drużyny, czy drużyny przeciwnika.

W trybie bezpiecznym (bez modów) problem nie występuje. Zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji WOT. Kiedy celownik nie wskazuje czołgu, mam ~160 FPS, natomiast po nakierowaniu celownika na czołg, FPS spada drastycznie i gra staje się niegrywalna.

Szybszej reakcji celownika nie mam włączonej, ale sprawdzę z wyłączeniem lepszego rozmiaru okręgu skupienia.

• Administrator
Posted
11 minutes ago, DanyTheKing said:

Hej, to nie kwestia upgrade sprzętu. Bug w mojej ocenie ma związek z "armor flashlight" i/lub z oznaczaniem stref czołgu, które są widoczne, a które są ukryte za jakimiś obiektami - gra wyraźnie spowalnia w momencie, kiedy skieruję celownik na czołg i włącza się obrys + oznaczanie widocznych elementów czołgu (bez względu czy wskazuję celownikiem czołg z własnej drużyny, czy drużyny przeciwnika.

W trybie bezpiecznym (bez modów) problem nie występuje. Zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji WOT. Kiedy celownik nie wskazuje czołgu, mam ~160 FPS, natomiast po nakierowaniu celownika na czołg, FPS spada drastycznie i gra staje się niegrywalna.

Szybszej reakcji celownika nie mam włączonej, ale sprawdzę z wyłączeniem lepszego rozmiaru okręgu skupienia.

Zacznij od nowego modpacka, bo byly rozne aktualizacje.

• Administrator
Posted
7 hours ago, DanyTheKing said:

update - problematyczny mod zlokalizowany: wyłączyłem wskaźnik penetracji pancerza - wskaźnik PMOD i gra działa normalnie.

Zalacz zip z logami + powtórkę.

• Administrator
Posted
On 7/15/2026 at 9:05 PM, Ankuba said:

Witam. Załączony zestaw modów powoduje utratę płynności gry w trakcie poruszania się czołgiem. Pojazd w trakcie jazdy lekko się zacina. Nie ma to związku z pingiem. W trybie bezpiecznym zjawisko to nie występuje.

Aslains_WoT_Logs.zip 116.5 kB · 2 downloads

Mam duże podejrzenie że to robi mój antimirror mod, po pierwsze sprawdz bez mod aikon konturów, jesli pomoże to zainstaluj ponownie, skasuj aslain.antimirror_1.0.1.wotmod w mods/2.3.1.0/ i wsadz tam ten co tu załączyłem i daj znać czy jest poprawa. Fajnie jakbyś to zrobił dzisiaj w miare szybko... bo musze podjąć decyzje szybko.

aslain.antimirror_1.0.2.wotmod
 a jesli to nie pomoze to skasuje ten antimirror 1.0.1 / 1.0.2 i uzyj tego: aslain.antimirror_2.3.1.0.wotmod

aslain.antimirror_2.3.1.0.wotmod