Jump to content

Ikonki załogantów

Recommended Posts

Posted

Witam

Sprzed paru lat pozostały mi ikonki załogantów z "Czterech pancernych", jak wrzucić je do gry i podmienić na "Rudym"?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Siemka! :smiley:
Dla przykładu posłużę się autorskim modem, który sprawił, ze mój sąsiad jest dowódcą Pz. IV H. :wink1:

Każdy z załogantów składa się z trzech portretów w formacie PNG. Portrecik mały, portrecik duży i portrecik w koszarach. (grafiki w spoilerach)

Spoiler

germany-27-small.png.42c4ff1f4e373bb88ccadf02b9783edd.pnggermany-27-big.png.6b1198c243b06f1eee3543ece00c8034.pnggermany-27.png.50d9d0d5418fa3cdc1202307bd0f0180.png(mały i koszarowy portret o wymiarach 100x60, a duży 158x118)

Każdy z tych portretów musisz umieścić w osobnym folderze.
Foldery te nazywają się barracks, big, small i powinny znaleźć się tu:

[folder z World of Tanks]\res_mods\1.10.0.1\gui\maps\icons\tankmen\icons
Spoiler

foldery.PNG.829c4023541287dc7b968e4907cfd6f7.PNG

Jeśli nie masz tych folderów, to stwórz je i nazwij, jak widzisz na obrazku.
Wszystkie trzy portrety danego złoganta powinny nazywać się tak samo. Skoro chcesz, żeby byli w Rudym, to zakładam, że grasz nim pod polską, a nie radziecką flagą, więc muszą nazywać się np poland-13.png. Numer 13 oznacza, że portret zastąpi miejsce oryginalnego polskiego załoganta. Trzynastego z listy portretów dostępnych w grze.
(Ja sąsiada zrobiłem Niemcem więc nazywa się germany-27.png)
Wrzucamy każdy portrecik do odpowiadającego mu folderu.

Gotowe!
Odpal grę i ciesz się czterema pancernymi w swoim czołgu! :glasses:

Dodam, że aktualizując modpack Aslaina instalator wywali wszystkie foldery z res_mods więc warto Tak przygotowane pliki trzymać na dysku w gotowym do scalenia folderze. Gdy przygotujemy sobie taki folder musimy też zwrócić uwagę, czy folder z numerem wersji gry odpowiada swoją nazwą wersji aktualnej bo inaczej gra nie wczyta naszych portretów. W tej chwili aktualna wersja to 1.10.0.1 i dlatego na powyższym przykładzie jeden z folderów nosi jej numer.

Edited by Third_Andrew
  • Upvote 1
Posted

Dzięki za podpowiedź!

Wiesz, może jaką numerację mają obecni załoganci polskiego "Rudego"? Nie należą do standardowego, randomowego zestawu ikonek załogantów. 

Posted

Sorry, że dopiero teraz, ale przeczytałem tylko nagłówek powiadomienia z twoim postem na smartfonie. "Dziękuję za podpowiedź!"... :tounge_wink:
Dopiero dzisiaj zobaczyłem całość.

Zacząłem grzebać w plikach gry i znalazłem.
Nazwy "Pancernych":
czterej_pancerni_a_gdzie_pies.PNG.3c8424bea565046c9d643dd0928714e3.PNG

Co do Szarika, to posiada on tylko mały portrecik, a więc znajduje się on tylko w folderze small:
jest_pies.PNG.802cf8f324ef9c31cc528bac7b16602f.PNG

• 2 weeks later...