Jump to content

Problem z wyświetlaniem aktualnych uszkodzeń w panelu bocznym - mod by RaJCeL

Recommended Posts

Posted

Dzięki za logi. Nie ma w nich błędów skryptowych, więc możliwe, że w ferworze walki udaje Ci się wcisnąć jakąś kombinacje klawiszy kluczowych i flagi pokazywania/chowania wiadomości się rozjeżdżają.

Mam już przygotowany ulepszony mechanizm pokazywania/chowania elementów moich modów, który planuje opublikować zapewne przy kolejnym dużym paczu (wydaje mi się, że powinien być w grudniu).

Posted

Nawet jak nic nie robię grze a wciskam B to nic się nie dzieje. W tej sytuacji na pewno pomaga reinstalacja paczki.
Jest też pomniejszy problem - różnice w DMG - często inni mają więcej dmg jak na pasku bocznym (pewnie zależy to od tego, że nie byli w zasięgu mojego widzenia), ale dziwni mnie rozjazd w moim dmg, bo zdaża się żę na pasku pocznym mam mniej jak pokazuje kalkulator dmg

Posted

Są dwie sytuacje, w których dmg może się różnić:

1. Spoza zasięgu widzenia (inni)
2. Dmg który jest zadawany w momencie dobijania. Czasem gra odpala metodę zmieniającą HP czołgu (wtedy jest liczone), a czasem nie (wtedy nie liczone) (Ty i inni)