evox004 Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Tak jak pisaliśmy na czacie, mam problem z wyświetlaniem bieżących uszkodzeń graczy w panelu bocznym (przycisk B). Raz działają, innym razem nie. Nie mam pojęcia od czego to jest zależnie. Jako, że archiver nie chce utworzyć logów, wrzucam wszystkie te zastępcze. python.log xvm.log _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_Options.inf _Aslains_Installer_CompList.log @RaJCeL Quote
RaJCeL Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Dzięki za logi. Nie ma w nich błędów skryptowych, więc możliwe, że w ferworze walki udaje Ci się wcisnąć jakąś kombinacje klawiszy kluczowych i flagi pokazywania/chowania wiadomości się rozjeżdżają. Mam już przygotowany ulepszony mechanizm pokazywania/chowania elementów moich modów, który planuje opublikować zapewne przy kolejnym dużym paczu (wydaje mi się, że powinien być w grudniu). Quote
evox004 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Nawet jak nic nie robię grze a wciskam B to nic się nie dzieje. W tej sytuacji na pewno pomaga reinstalacja paczki. Jest też pomniejszy problem - różnice w DMG - często inni mają więcej dmg jak na pasku bocznym (pewnie zależy to od tego, że nie byli w zasięgu mojego widzenia), ale dziwni mnie rozjazd w moim dmg, bo zdaża się żę na pasku pocznym mam mniej jak pokazuje kalkulator dmg Quote
RaJCeL Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Są dwie sytuacje, w których dmg może się różnić: 1. Spoza zasięgu widzenia (inni) 2. Dmg który jest zadawany w momencie dobijania. Czasem gra odpala metodę zmieniającą HP czołgu (wtedy jest liczone), a czasem nie (wtedy nie liczone) (Ty i inni) Quote
Recommended Posts