Pjeron Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Cześć Walczę z tym już trochę i nie umiem sobie poradzić, a strasznie mnie to wkurza... Chcę mieć w grze aslainowe ikonki pojazdów, kontury czołgów z rzymskimi cyframi, zaznaczam tą opcję przy instalacji, a w czasie gry cały czas mam domyślne ikonki z wota... Szukałem w ustawieniach, instalowałem parę razy i nic nie pomaga :/ Ma ktoś rozwiązanie tego problemu? Quote
mutopompka Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 1. Spróbuj wyczyścić cały katalog RES_MODS 2. Wyczyść cały katalog MODS 3. Wyczyść wszystko, co znajduje się w katalogu %appdata% (mnu start -> uruchom) w następnym oknie kliknij w folder WorldOfTanks i usuń wszystko, co się tam znajduje. 4. Usuń pliki w katalgu wota o nazwie ASLAIN_INSTALLER*.* (są to 4-ry pliki) 5. Odpal instalkę ponownie zaznaczając swoje ustawienia. I po tym zabiegu MUSI działać. W przypadku, gdy nie zadziała - pokaż swoje logi (informacja o logach w poście @Aslain-a w dziale rozwiązywania problemów). 1 Quote
Pjeron Posted July 24, 2017 Author Posted July 24, 2017 Usunąłem co trzeba - nic... Pobrałem grę na nowo i zainstalowałem i dalej nic. Wrzucam logi Aslains_WoT_Logs.zip Quote
mutopompka Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 Hmm. Napisz jeszcze, czy masz pliki *.png w katalogu z grą: WORLD_OF_TANKS\RES_MODS\0.9.19.1.1\GUI\MAPS\ICONS\VELHICLE\CONTOUR\ W podanym katalogu powinno być około 600 ikon z czołgami (kontury @Aslaina). Jeśli je masz - sprawdź jaki masz wpis w pliku ICONSET.XC (WORLD_OF_TANKS\RES_MODS\CONFIGS\XVM\ASLAIN\) w sekcji: " // Path to the atlas with icons for the battle loading screen. // Путь к атласу с иконками для экрана загрузки боя. "battleLoadingAlly": "contour/", "battleLoadingEnemy": "contour/", " Jak widzisz, ikonki aslainowe pokazane w pierwszej części posta odnoszą się bezpośrednio do konfigu ikon podanego w pliku iconset.xc zawartego w drugiej części mojego posta. Gdy ścieżki będą niepoprawne masz 2 rozwiązania: 1) popraw je ręcznie, używając edytora tekstowego np.NOTEPAD++ (bardzo polecam). NIE UŻYWAJ NOTATNIKA windowsowego, bo skopie Ci kodowanie całego pliku i możesz narobić sobie bałaganu. 2) ponownie zainstaluj paczkę na prawach administracyjnych (prawy klawisz myszy na instalatorze i wybierz: URUCHOM JAKO ADMINISTRATOR 1 Quote
Pjeron Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 W folderze gui mam tylko folder flash (na załączonym obrazku), to chyba tutaj leży problem :/ można jakoś ręcznie pobrać ikonki? Quote
mutopompka Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 OK. A instalowałeś modpacka z prawami administracyjnymi, bo widzę, że ich nie masz, i coś MUSI Ci wycinać instalowanie ich. Pobierz jeszcze raz na nowo paczkę i zainstaluj z prawami administracyjnymi. 1 Quote
Pjeron Posted July 26, 2017 Author Posted July 26, 2017 Robiłem wszystko po dwa razy, dalej nic :/ Quote
mutopompka Posted July 26, 2017 Posted July 26, 2017 A wyłączałeś swojego antywirusa podczas instalowania modpacka? Jeśli nie - wyłącz go. 1 Quote
Pjeron Posted July 27, 2017 Author Posted July 27, 2017 Wyłączony cały przy każdej instalacji Poczekam na kolejne wersje paczki, może będzie działać, na razie zostanę na zwykłych. Wielkie dzięki za pomoc! Quote
Recommended Posts