Jump to content

Hity za 0

Recommended Posts

Posted

Witam czy znajdzie sie osoba ktora mniej wiecej mogla by mi wyjasnic o co kaman z tymi przeroznymi hitami za 0 ? 

mam na mysli komendy typu w 10,to musialo bolec, itp gdzie czolg mimo otrzymania trafienia nie dostaje ani dmg ani nie spada mu gąsienica ????

Sa to trafienia w przedni pancerz w tylni czy tez boczny. Plakac mi sie czasami chce bo takich strzalow czasem jest i po kilka na bitwe gdzie zrobic dmg nie robie nic...

czytalem cos o trafieniach w zalogantow czy tez moduly ktore nie powoduja utraty hp ale to chyba juz lekka przesada zeby co ktorys strzal byl za przyslowiowe 0

czy WG nie zamierza nic z tym robic ? Bo troche to psuje rozgrywke moim zdaniem ???

Posted

Nie kolego. Wszystko jest ok. Chodzi o to, że musisz źle celować. Tzn. masz pocisk, którego przebicie ma np. 190. A Ty celujesz w czołg i trafiasz tym pociskiem w pancerz o grubości np. 200. I teraz. Tu wchodzi RNG. Albo masz rykoszet, albo trafienie, ale tankowi nic się nie dzieje albo trafiasz nie zadając uszkodzeń. Stą te strzały za 0. MI też zdarza się trafiać za 0 albo IS-3 dingnąć AMX 12t, IS-3 w tył za 0 lub gąska. Tych sytuacji jest wiele.

Rada? Zacząć studiować na stronach pokroju tankgg.com modele kolizyjne czołgów i uczyć się, gdzie, w jaką część celować danego czołgu, aby go w 100% przebić (conajmniej w 80%). Wiedząc te rzeczy będziesz trafiać DMG a nie "za 0".

Posted

mutopompka hej nie to mam na mysli :D akurat chce tu porownac conwaya bo nim gram ma 259 penetracji a bije czolgi z 8 tierow ktore na boju napewno nie maja wiecej pancerza niz 100-150 wiec penetracja napewno jest 100 % a hit jest za 0 

Posted

@Maveth: a brałeś pod uwagę kątowanie czołgu? im większy kąt czołgu/pancerza w stosunku do toru lotu Twojego pocisku, tym większa wartość efektywna pancerza.

Posted

oczywiscie ze bralem ale nie chodzi tutaj o kat pancerza mowie juz o sytuacjach gdzie ktos stoi centralnie bokiem nawet tylem czy tez sytuacje z lightami ze pocisk nie przebija pancerza nie sciaga gasienicy a hit i tak jest za 0