Jump to content

Gre wywala do windowsa

Recommended Posts

Posted (edited)

Problem polega na tym że wywala mnie z gry przy zakończonej bitwie, albo jak zginę i wychodzę do garażu, problem raz na jakiś czas. Obojętnie jaka mapa i czołg, oczywiście problem po nowym patchu..

Aslains_WoT_Logs.zip

Edited by wigzip
Posted

U mnie jak i u ciebie problem występuje przy próbie ładowania hangar_premium_v2. Niestety nie wiem który mod na to wpływa i czy w ogóle jakiś ma z tym związek. Osobiście nie mam żadnych modów do zmiany garażu.

2017-12-14 10:56:27.376: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/game.py, 468): [SPACE] Loading space: spaces/hangar_premium_v2
2017-12-14 10:56:27.403: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: VEHICLE LOADING START - 597.736999512
2017-12-14 10:56:29.686: WARNING: [WARNING] (scripts/client/gui/Scaleform/framework/managers/containers.py, 1255): Loading of view Hangar[0x30a7b3d0]=[key=ViewKey[alias=hangar, name=hangar], scope=SimpleScope[0x1dd97b10]=[scopeType=subView, parentScope=SimpleScope[0x1dd97a90]=[scopeType=view, parentScope=GlobalScope[0x1dd97a50]=[scopeType=global, parentScope=None]]], state=0] is requested but the container subView is still not exist!
2017-12-14 10:56:34.168: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: VEHICLE LOADING END - 604.500976562
2017-12-14 10:56:34.692: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: SPACE LOADING END - 605.026000977
2017-12-14 10:56:34.692: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 232): HANGAR LOADING STATE: HANGAR READY - 605.026000977
2017-12-14 10:56:34.692: NOTICE: [NOTE] (scripts/client/helpers/statistics.py, 259): HANGAR LOADING STATE: SUMMARY TOTAL = 16.7919921875

• Administrator
Posted
1 hour ago, wigzip said:

Problem polega na tym że wywala mnie z gry przy zakończonej bitwie, albo jak zginę i wychodzę do garażu, problem raz na jakiś czas. Obojętnie jaka mapa i czołg, oczywiście problem po nowym patchu..

Aslains_WoT_Logs.zip

Masz bardzo minimalna instalacje, praktycznie sam XVM + dwa inne mody. Mozliwe ze to sam XVM powoduje, sprawdzal ktos bez niego?

Niestety nie mam wlaczonego hangaru premium a to moze z nim powiazany problem, jak pisal kolega w poscie wyzej.

Posted
14 minutes ago, Aslain said:

Masz bardzo minimalna instalacje, praktycznie sam XVM + dwa inne mody. Mozliwe ze to sam XVM powoduje, sprawdzal ktos bez niego?

Niestety nie mam wlaczonego hangaru premium a to moze z nim powiazany problem, jak pisal kolega w poscie wyzej.

Sprawdze bez XVM i dam znać. Jednak jakiś mod ingerujący w hangar mam, a mianowicie statystki w garażu.

Posted

Pobawiłem się chwilę w kolejno dodawanie i usuwanie modów. Wywaliło mnie gdy dodałem z powrotem mod "Crew Exp Extended, Vehicle Exp Extended i AutoQuest". Jednak wątpię żeby one były powodem problemu, grę wywala losowo i sporadycznie, za mało mam czasu na sprawdzanie każdego z osobna po kilka bitew. A do tego od 10 bitew dalej nic mimo modów które mam zawsze łącznie z tymi powyżej. Trzeba czekać na XVM'a stabilnego i tyle.

Posted (edited)
14 minutes ago, Eowina1 said:

U mnie pomogło odznaczenie opcji w ustawieniach gry pokazuj elementy historyczne, przestało wywalać, jak na razie. ;)

Ta opcja nazywa się "ukryj elementy historyczne". Miałem odznaczone cały czas i mimo to mi wywalało.

Edited by bewuemka
Posted
12 minut temu, bewuemka napisał:

Ta opcja nazywa się "ukryj elementy historyczne". Miałem odznaczone cały czas i mimo to mi wywalało.

No faktycznie, ukryj nie pokazuj, hehe. U mnie jak na razie pomogło, ale może tylko chwilowo, wywalało co bitwę, na razie spokój. 

Posted
3 hours ago, Eowina1 said:

No faktycznie, ukryj nie pokazuj, hehe. U mnie jak na razie pomogło, ale może tylko chwilowo, wywalało co bitwę, na razie spokój. 

u mnie w obu przypadkach wywala do pulpitu po bitwie 

Posted

Mi nie wywala jak po odstrzeleniu zamiast od razu naciskać ESC, poczekam chwilę aż zmieni się obraz na pośmiertny, ew. przełączę prawym, i dopiero wówczas wychodzę.

Posted

Jak zginiecie NIE KLIKAJCIE ESC od razu. poczekajcie PIĘĆ SEKUND, kliknijcie lewy / prawy myszki (przeskok na inny czołg) i dopiero wracajcie do garażu.

jeśli chodzi o mnie to nie wywaliło mi Wot'a ANI RAZU. dziś ok. 70 bitew.

załączam swoje logi jeśli ktoś chce spróbować te same ustawienia.

pozdrawiam

Smoq

Aslains_WoT_Logs.zip

• Upvote 1
Posted (edited)

Aslains_WoT_Logs.zip

Wywala po bitwie do windy .. Aslain sprawdzisz to? 

nie dawało się grać artą .. zmieniłem celownik na ten z gry ( wczoraj miałem taipan2) ale jeszcze dzisiaj arty nie sprawdzałem . 

arta ruszyła , wywalanie zostało

Edited by Valord
  • Administrator
Posted
51 minutes ago, Valord said:

Aslains_WoT_Logs.zip

Wywala po bitwie do windy .. Aslain sprawdzisz to? 

nie dawało się grać artą .. zmieniłem celownik na ten z gry ( wczoraj miałem taipan2) ale jeszcze dzisiaj arty nie sprawdzałem . 

Gralem 3 bitwy na artach i tych modach z logow, zero problemow, wywala po smierci gre, chyba ze sie NIE KLINIE W PRAWY GUZIK MYSZKI

Posted
31 minutes ago, Aslain said:

Gralem 3 bitwy na artach i tych modach z logow, zero problemow, wywala po smierci gre, chyba ze sie NIE KLINIE W PRAWY GUZIK MYSZKI

Własnie klikłem LPP i tez mnie wywaliło :(