bickmack1997 Posted January 13, 2018 Posted January 13, 2018 Witam, piszę do was ponieważ nie działają mi 2 rzeczy - Lista czołgów w bitwie - Niemiecki dźwięki załogi Problem pojawił się jakiś czas temu po wejściu aktualizacji na Hallowen, problem z dźwiękami mniej mało co interesuje ponieważ bardziej irytuje mnie wygląd listy czołgów który nawet po zmianie wyglądu podczas instalacji mod'a się nie zmienia W ss widać że nicki graczy oraz ich statystyki normalnie się zmieniły a miniaturki czołgów pozostały bez zmian https://imgur.com/gallery/ZCmoI Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted January 13, 2018 Administrator Posted January 13, 2018 Zaladowalem te same mody uzywajac logow, i wszystko mam dobrze, inaczej niz na screenach. Moze przeinstaluj paczke, i wybierz czyszczenie folderu DLC. Quote
bickmack1997 Posted January 14, 2018 Author Posted January 14, 2018 Zaraz tak zrobię i dam znać co i jak, pozdrawiam Quote
bickmack1997 Posted January 14, 2018 Author Posted January 14, 2018 Niestety, po wyczyszczeniu katalogu DLC problem nie ustępuje Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 @REF Dziwne.. bo jak zacząłem przeglądać co instaluję a co później mam w grze to są różnice... Nie mam np złotych czołgów premium, nowe dźwięki załogi ŻADNE nie działają no i te kontury czołgów jakich bym nie wybrał to dalej ich nie mate Quote
Administrator Aslain Posted January 16, 2018 Administrator Posted January 16, 2018 Gdyby to byl problem z instalatorem to bym mogl go odtworzyc u siebie na PC, jednak jak pisalem wczesniej wszystko dziala ok. Pokaz jeszcze raz najnowsze logi. Instalujesz do wlasciwego folderu? Moze jakis tryb antywirusa, tworzacy i instalujacy do sandboxa zamiast tam gdzie trzeba. Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 Mam najnowszego Avasta lecz działa on w trybie pasywnym :/ Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted January 16, 2018 Administrator Posted January 16, 2018 Mam, znalazlem to, prawdopodobnie albo problem z nośnikiem danych na którym instalujesz gre i mody, albo problem z uprawnieniami do plików modów. WoT nie potrafi otworzyc niektóre pliki z powodu jednej z tych rzeczy. Jeśli ten drugi problem to przejmij uprawnienia plików modów dla aktualnego usera. Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 A jak przejąć te uprawnienia ? Nie bardzo wiem co i gdzie mam zmienić Quote
Administrator Aslain Posted January 16, 2018 Administrator Posted January 16, 2018 Może to pomoże Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 To raczej nie będzie ta przyczyna ponieważ jest ustawione na Pełny Dostęp Quote
Administrator Aslain Posted January 16, 2018 Administrator Posted January 16, 2018 Tam czyli gdzie? Sprawdz uprawnienia plikow w tym folderze: E:\Games\World_of_Tanks\res_mods\version\gui\flash\atlases\ Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 Jest ustawione tak jak ma być :/ Quote
Administrator Aslain Posted January 16, 2018 Administrator Posted January 16, 2018 Folder to jedno, a pliki w nim zawarte, każdy z osobna jak ma? Quote
bickmack1997 Posted January 16, 2018 Author Posted January 16, 2018 Tam są tylko 2 pliki które też mają pełny dostęp Quote
Administrator Aslain Posted January 17, 2018 Administrator Posted January 17, 2018 Ok, to inaczej. Zobacz czy masz te pliki w folderze Aslains_DLC_cache: - Aslains_contour_icons_roman_9210c.7z - crew_voices_czterej_pancerni_9210.7z Jeśli masz masz to sprawdź czy da sie do nich wejść i je rozpakowac bez błędów (np. używajc programu 7zip, albo Total Commander). Może dasz radę podać mi ich sumy controlne. np. SH-256. (m.in. Total Commander może to zrobić) Quote
bickmack1997 Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Tak mogę je rozpakować, może je wrzucić rozpakowane do poszczególnych folderów ? bo widzę że tych plików nie ma tam gdzie powinny być O to chodziło z tymi sumami ? Quote
bickmack1997 Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Czysto teoretycznie działa, jeszcze pozostaje kwestia odbić lustrzanych (prawdopodobnie nie zaznaczyłem tego podczas instalacji mod'a) oraz dlaczego musiałem dodać to manualnie ? Kolejnym błędem było to że na początku ładowania bitwy gra się wyłączyła ale jak ją włączyłem to wszystko było okej zresztą jak widać na ss Quote
Administrator Aslain Posted January 17, 2018 Administrator Posted January 17, 2018 Tak, moga byc sumy kontrolne z tego menu pod myszka. Wyglada ze z jakiegos powodu te pliki 7z nie rozpakowaly sie, cos pozniej poszlo nie tak podczas przenoszenia ich z folderu version do wlasciwego folderu. Quote
bickmack1997 Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Takie coś wyskoczyło <myśli> No nic, zaraz pobiorę najnowszą wersję dodam sobie manualnie to co potrzebuje i tyle Tylko teraz pytanie czy da się jakoś w tych plikach .xml ustawić lustrzane odbicie ? Bo zapewne samo się nie zmieni Quote
Administrator Aslain Posted January 17, 2018 Administrator Posted January 17, 2018 U mnie w XVM lustrzane odbicie ustawiasz w res_mods\configs\xvm\Aslain\battle.xc "battle": { // false - Disable tank icon mirroring (good for alternative icons). // false - отключить зеркалирования иконок танков (полезно для альтернативных иконок). "mirroredVehicleIcons": true, Sumy kontrolne zgadzaja sie z moimi. Wiec pozostaje komputer, coś w nim powoduje to ze instalacja nie jest kompletna. Quote
Recommended Posts