Jump to content

Recommended Posts

Witaj,jest problem z modem akt. Szczegółowe logi trafień nie idzie przenieść ich gdzie indziej , przestawić aby lepiej widoczne były,czy można to poprawić w następnej aktualizacji modpacka ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak nie idzie, nie da sie chwycic myszka? Wczesniej mozna bylo, a to ten sam mod co wczesniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyglada na to ze ani jeden mod nie pozwala sie tak przeniesc w tym patchu, WG cos pozmienialo chyba. Trzeba czekac, moze ktos to naprawi, albo do 7.1.0, kto wie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

spoko,zobaczę skąd ty pobierałeś mody i dawałeś do modpacka , ciekawe,czy sam mod ten będzie działał,może zaś jakaś kolidacja z innymi modami , hmm,przydałby się jakiś celownik ale historyczny , fajnie by było,jakby WG wprowadziło ręczny ostrzał np dodatkowa baterią albo plotką jak to jest w grze Steal Ocean ,w tej grze to już inna fizyka,trochę cięższa gra niż w WoWs , graficznie też jest lepsza niż WoWs , ale tiery są różne, już Minekaze jest na 1 tierze np 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolejny problem z modem panelu wyposażenia , nie idzie go przenosić , zawadza on możliwość m.in. dania perków dla kapitana w zakładce uniwersalność . Drugi problem ,któryś z modów chyba powoduje włączenie wolnej kamery po zniszczeniu naszego okrętu by móc oglądać rozgrywkę swobodnie , zawiesza sie wtedy gra , ale spróbuje uruchomić jedną bitwę bez modów w trybie bezpiecznym i sprawdzę czy wszystko gra z normalną czystą grą . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sprawdz, a jak nie to zalacz mi logi. Co do przenoszenia panelu w hangarze, to sprawdze, raz sie dalo potem nie dalo, potem znow dalo, autor nie moze sie zdecydowac albo mu WG mąci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie działają komendy załączone na zrzucie ,co do kamery swobodnej działa,zweryfikowałem pliki w launcherze gry,ale ten kompaktowe komendy nie działają wcale , co z tym przenoszeniem panelu wyposażenia nie działa , poczekam na update ,także na te komendy

shot-18.02.09_10.30.13-0770.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Aslain napisał:

Zalacz logi.

ok załącze po bitwie,bo gram bez modów i gra działa , czyli te komendy są ok wszystkie widać,nie tylko 6 ,ale i resztę , czyli coś z modem jest ,zweryfikowałem pliki znowu po tym,jak uruchomili ponownie serwery,bo padły

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok,po update paczki komendy działają już ale nadal panel z wyposażeniem stoi w miejscu nie idzie go przenosić

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tego nie da sie na razie przenosic, moze w przyszlosci autor to zmieni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odznaki bitewne zamaist być u góry gdzie zawsze były pod wgraniu moda na ilość w jednym rzędzie dałem 8 i przesunięcie do centrum to są zaraz pod listą drużyny przeciwnej ,sprawdź to 

Share this post


Link to post
Share on other sites

przy instalacji najnowszej wersji modpacka wyskakuje mi błąd ,że brakuje msvcp60.dll   ,posiadam go na komputerze,inne gry instaluje normalnie i nie wyskakuje ten problem,tylko przy instalowaniu twojej paczki modów , o co tu chodzi ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie mam pojecia, to cos u Ciebie. Ja nic nie zmienialem w instalatorze, jest taki sam jak wczesniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pobrałem sobie dwa pliki DLL , oczywiście usunąłem visual studio c++ i na nowo pobrałem , brakowało jednak w folderze windows i syswow64  tego pliki DLL , jakby go usunęło coś , więc wrzuciłem pobrany taki plik i pobiorę najnowszą wersję paczki i spróbuję zainstalować , zobaczymy czy mi coś wyskoczy , w system32 miałem ten plik DLL to dziwne właśnie 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, adamPOLAND napisał:

pobrałem sobie dwa pliki DLL , oczywiście usunąłem visual studio c++ i na nowo pobrałem , brakowało jednak w folderze windows i syswow64  tego pliki DLL , jakby go usunęło coś , więc wrzuciłem pobrany taki plik i pobiorę najnowszą wersję paczki i spróbuję zainstalować , zobaczymy czy mi coś wyskoczy , w system32 miałem ten plik DLL to dziwne właśnie 

wszystko jest już ok,wgrałem ten plik i nie wyskakuje żaden komunikat 

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem z karuzelą ,być może z ikonkami premium okrętów , ponieważ Monarch pokazuje mi ikonkę jako premium okręt jak i w karuzeli tak i w drzewku

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, usune ikonke w kolejnej paczce.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

minimapka nie działa,chodzi o ten mod z kolorowymi okręgami od juger65,nie wyłączają się,są wszystkie włączone

Edited by adamPOLAND

Share this post


Link to post
Share on other sites

filtry karuzeli nie działają poprawnie,samoczynnie oznacza okręty np kiedy wybieramy daną misję i jak wyjdziemy z okna misji bojowych pokazuje mi okręty danego tieru , kiedy odznaczę i uruchomię grę ponownie to samo się dzieje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brak logow, najnowszy modpack? Co do karuzeli to nie wiem... sporo ludzi to uzywa, jesli bylby problem to pewnie by pisali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kurde,uruchomiłem to co trzeba,usunęlo mi loga zip już utworzonego wcześniej,nie powinno tak być,wiec musiałem na nowo uruchomić grę ale tak nie widziałem problemu do tej chwili,dopóki nie wchodzę do zakładki misji bojowych i zaznaczeniu sobie której,zoabczyć jakimi okrętami mogę ukończyć,to mi się podświetlają , gdy przejrzę wszystkie okna w tej zakładce , nagle pokazuje mi w kazureli oznaczone tiery , co dziwne,na koncie głównym moim pierwszym nie mam tego problemu,lecz chodzi głównie o drugie konto,ciekawe dlaczego tak się dzieje 

 

oto zrzuty,pierwszy to wyłączone tiery 

drugi to,kiedy wchodzę w misje bojowe i np wybiorę tą codzienną

trzeci jak wyłaczę escape to pokazuje mi to,że są włączone tylko te tiery 

 

chyba,że usunę mody i na nowo zainstaluje,na pierwszym koncie tak nie mam kiedy to wybiorę,ale później sprawdze jeszcze raz po ponownym uruchomieniu gry ,przełączeniu się na te drugie i ponownie na pierwsze,logi załącze kiedy się utworzą,po wybraniu Aslains_WoWs_Logs_Archiver.exe  usunęlo mi ten plik utworzony,myślałem,że jak go uruchomię to na nowym modpacku 8.7.0.03  go utworzy

shot-19.08.26_16.32.18-0728.jpg

shot-19.08.26_16.32.52-0103.jpg

shot-19.08.26_16.32.59-0438.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ktoryś mod musi powodować zwiększenie ilości poboru ram,bo mi wyskakuje crash , critical error , wczesniej tego nie miałem , teraz już 3 raz po instalacji najnowszej wersji modpacka 

chciałbym dodać loga,ale go nie ma

uprzejmie informuje,że posiadam system 64 bity więc  mało co mi problem występował kiedy wprowadzono update , ale przedtem modpacki nie wywalały mi tego critical error,teraz coś 3 razy , któryś mod musi mieć buga 

bo strasznie mi żre pamięć teraz , i weź tu bądź mądry ,najlepiej sprawdzać jeden po drugim  ale to czasu weźmie mnóstwo , na dodatek pierwszy raz mi w reports utworzylo plik , nigdy tam nie miałem takiego spakowanego 

Edited by adamPOLAND

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musi to byc jakis odosobniony przypadek, bo bym mial duzo zgloszen. Najlepiej bedzie grac bez niektorych modow, niestety nie mam pojecia jak czytac logi pythona z WOWs, zwawieraja one tak duzo bezuzytecznych informacji a te cenne sa gdzies utopione, i prawdopodobnie nawet jakbym je znalazl to nie dalo by sie stwierdzic co to za mod (jesli to mod). Mnie logi WoWs generalnie potrzebne sa glownie do sprawdzenia czy instalacja przebiegla poprawnie oraz aby moc odpalic ten sam zestaw modow u siebie. Trzeba by wiedziec jeszcze w jakim momencie problem wystepuje, podczas jakiej bitwy, jakim okretem itp. - dobrze by bylo zeby wieszalo sie juz na replayu, wtedy latwo przeleciec przez mody i wylapac ktory to powoduje. Moze tez byc sprawa sprzetowa/driverowa, jakby nie bylo przychodza aktualizacje zarowno do gry, jak i sterownikow i samego windowsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ze sterownikami nie mam problemów akurat , hmm,spróbuję poczekać na nową wersję gry,zobaczymy wtedy co z tym prywatnym zestawem roboczym , kiedy gra już posiada dopiero 3 000 000 k pamięci , a reszta aplikacji zbędnych wyłączone procesy oraz w nvidia ustawione pod wydajność dla tej gry,no chyba,że cały dzień grania robi swoje , najlepiej zrestartować kompa i on jakby znowu odzyskał pewną pamięć , spróbuję tak jeśli mi wyskoczy ponownie taki crash

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.