Marcinox Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Mod który wyświetla na czacie informację o wyspotowaniu nie działa właściwie. Na bitwach losowych nie wyświetla komunikatów (nawet gdy jest poniżej 6 graczy z mojej drużyny), w bitwach o twierdzę wyświetla informację, lecz nie pokazuje informacji o "pomocy" (jest taka opcja) + pingowanie jest totalnie zepsute. Zamiast pingować moją pozycję, wyskakuje komunikat jakobym za dużo razy klikał na minimapie - "polecenie zostało zawieszone na 5 sekund" itp. Zepsute jest bodajże od v4.16, lecz myślałem że ktoś to zgłosi. No nic, ja to zgłaszam ;) Pozdrawiam Marcin Quote
Administrator Aslain Posted December 7, 2014 Administrator Posted December 7, 2014 Mod w paczce jest w najnowszej wersji. Sprawdzalem w plutonie i dziala. Aczkolwiek mozliwe ze zabugowany jest nadal. Trzeba by spytac tworce. Quote
Marcinox Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 Na 100% nie działa właściwie. Gdy mam zaznaczone pingowanie + wzywanie pomocy gdy jest mniej niż 6 graczy w mojej drużynie, to na bitwach losowych (nawet gdy mam żarówkę) ani nie pinguje, ani nie wzywa pomocy, ani nawet nie pisze nic na chacie. Lepiej sprawa wygląda w bitwach drużynowych i twierdzach. Tutaj już wysyłam informację "spotted at A4", ale pingowanie i wzywanie pomocy nie działa. Wydaje mi się, że licznik odpowiedzialny od pingowania jest "zbyt czuły". Możliwe że pinguje zbyt szybko, lub zbyt wiele razy i pojawia się informacja, że: "pingowanie na minimapie zostało zawieszone na x sekund" Bardzo bym prosił o niezależne badania, które potwierdzą powyższe problemy ;) Pozdrawiam Marcin Quote
Administrator Aslain Posted December 8, 2014 Administrator Posted December 8, 2014 Konfig nie pozwala na ustawienie opoznien wysylania rzeczy do czatu, tak jak to ma Radial Menu mod, w ktorym byl identyczny problem ale bylo widac komunikaty bledu: czyli zawieszenie na iles tam sekund, wysylanie na czat. Spytalem autora, dam znac co mi odpowie. Quote
Marcinox Posted December 9, 2014 Author Posted December 9, 2014 Konfig nie pozwala na ustawienie opoznien wysylania rzeczy do czatu, tak jak to ma Radial Menu mod, w ktorym byl identyczny problem ale bylo widac komunikaty bledu: czyli zawieszenie na iles tam sekund, wysylanie na czat. Spytalem autora, dam znac co mi odpowie. Jakbyś mógł podać link do strony/kontaktu autora tego moda, lub jego pełną nazwę, to byłbym ci bardzo wdzięczny. Jest to jeden z lepszych modów na które się natknąłem, i chciałbym poczytać o nim więcej ;) Pozdrawiam Marcin Quote
Administrator Aslain Posted December 9, 2014 Administrator Posted December 9, 2014 Jakbyś mógł podać link do strony/kontaktu autora tego moda, lub jego pełną nazwę, to byłbym ci bardzo wdzięczny. Jest to jeden z lepszych modów na które się natknąłem, i chciałbym poczytać o nim więcej ;) Pozdrawiam Marcin Jasne. Link do tematu forum http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/353419-094spotmessanger/ Link do gita ze zrodlem moda https://github.com/jstar88/wotmods Napisalem do autora, odpisal mi to: "The mod work except for platoon commands, wg implemented a server system to avoid that. The mod should just try the command,bit nothing should happen. I didn't saw any errore or exception" Jesli dobrze zrozumialem, bo chyba jego angielski troche pokaleczony - to jest jakies problem spowodowany zabezpieczeniem wprowadzonym przez WG. Quote
Marcinox Posted December 9, 2014 Author Posted December 9, 2014 Dziękuję ci bardzo. WG już nawet w mody ingeruje. No nic, pozostaje mi tylko poczekać do wydania 9.5 i mieć nadzieję na działanie tego moda. Temat można zamknąć. Dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin Quote
Recommended Posts