Sendil Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 Cześć. Ostatnimi czasy próbuję sił w personalizacji XVM'a. Czy wiecie jak zmienić kolor tła/cienia oraz nicku gracza w Panelu Graczy? Domyślnie jest to kolor żółty (nicku oraz podświetlenia/tła), chciałbym spróbować go zmienić na inny kolor. Szukałem w takich plikach jak alpha, colors, playersPanel w res_mods\configs\xvm\default, jednak nie mogłem znaleźć tej wartości. Ktoś ma pomysł? :-) Quote
Administrator Aslain Posted August 22, 2018 Administrator Posted August 22, 2018 Elementy GUI to glownie grafiki zaszyte w pliku atlasa: battleatlas.dds warto tam rzucic okiem. Quote
Sendil Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 Poszedłem za Twoją radą i znalazłem odpowiednie grafiki w battleatlas.dds W XML'u grafiki te kryją się pod nazwą "self" np. "playersPanel_selfBg". Efekt wygląda tak jak na załączonych zrzutach ekranu. Teraz tylko pozostało zmienić kolor nicku i nazwy pojazdu - tego w XML ani w DDS atlasa nie widziałem. Jakiś pomysł gdzie to może być? Quote
Recommended Posts