Cycus_pl Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 Siemka problem pojawił sie od aktualizacji 1.0.2.4 nakładki wszesne pobieranie do 1.1 . broblem polega na tym ze w czasie gry zawiesza sie , dzwiek działa , pulpit windowsa tez działa , gre da sie tylko wylaczyc za pomocą alt+ctrl+del . dzieje sie to nie zawsze czasemi gram 2 dni i nic a czsami co bitwe a dodam ze 2 razy przy wybieraniu czołgu . przed aktualizacja miałem robionego reset windowsa i zaraz po tym na nowo zzainstalowałem Wota i sterowniki . prosze o pomoc . jesli jeszcze jakies pliki brakuja to powiec dokladnie jakie DxDiag.txt Aslains_WoT_Logs.zip _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Extractor.log _Aslains_Installer_Options.inf python.log xvm.log Quote
gandalfsz Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 cześć, Mam bardzo podobny problem, chyba dokładnie po tej samej aktualizacji zaczął się pojawiać. W trakcie bitwy zawiesza się tak, że jest czarny ekran tylko z paskiem na górze ekranu. Nie mogę się przełączyć na pulpit ani na inną aplikację. Pomaga tylko wylogowanie użytkownika, gdzie zamyka wszystkie aplikacje. Pograłem trochę bez modów i nie zauważyłem problemu. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 (edited) u mnie dokladnie ten sam problem. Gra w srodku bitwy robi sie nagle czarna, i nie da sie w zaden sposob wylaczyc - tylko wylogowanie dziala. Aslains_WoT_Logs.zip Edited September 1, 2018 by AROX dodanie logow Quote
Cycus_pl Posted September 1, 2018 Author Posted September 1, 2018 wczesnieij przed 1.1 to gra sie całkowicie zawieszała , a teraz po tej aktualizacji wczoraj przez cały dzien grania 2 razy sie zawiesił w ten sam sposób co koledzy wczesniej na czarny ekran Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Przed chwilą, Cycus_pl napisał: wczesnieij przed 1.1 to gra sie całkowicie zawieszała , a teraz po tej aktualizacji wczoraj przez cały dzien grania 2 razy sie zawiesił w ten sam sposób co koledzy wczesniej na czarny ekran mnie w ciagu ostatnich 30 minut wywalilo w ten sposob z 6 bitew... 6 bitew z rzedu. wiec to troche drazniace.... Quote
Cycus_pl Posted September 1, 2018 Author Posted September 1, 2018 mniałem tak samo po tej nakładce przed 1.1 , graj tu z kims w drużynkach Quote
gandalfsz Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 a już myślałem że to moja karta graficzna zdycha. U mnie najczęściej w pierwszej lub 2 bitwie. A później np gram 2h i nic. Wyjdę z WOT i po ponownym uruchomieniu znów podobna sytuacja. Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Niedlugo nowa paczka z nowa poprawka crashowania w kodzie XVM. Quote
gandalfsz Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Dzięki za info. Czekam z niecierpliwością Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Paczka #05 już dostępna. Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Niestety, pierwsza bitwa po nowym modpacku - crash. Czarny ekran + pasek na gorze i tylko wylogowanie pozwala zamknac wot'a Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Ten czarny ekran to raczej nie ma zwiazku z XVM. Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 (edited) Niestety, pierwsza bitwa po nowym modpacku - crash. Czarny ekran + pasek na gorze i tylko wylogowanie pozwala zamknac wot'a. Właśnie sprawdziłem - zainstalowałem wszystko bez XVM - pierwsza bitwa ok, druga znowu - czarny ekran, tylko u góry pasek i nie da sie zamknąć programu. Logi z modow ktore instaluje sa pare postow wyzej wrzucone Edited September 1, 2018 by AROX dopisek o logach Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Aby dojsc co to trzeba by usuwac moda po modzie :/ Czy jak odpalasz replay to tam tez sie tak dzieje? Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 (edited) nie odpalałem żadnych powtórek, a ciężko tak wyczaić. Teraz stało się to notoryczne, praktycznie co 2-3 bitwe musze sie wylogowac zeby zresetowac wot'a... Na 100% to coś z bitwy, nie XVM. Zaraz spróbuje jakoś wyłapać, który to może być skubaniec... Nie wiem czy to ma zwiazek, ale moze jakos naprowadzi - zdarza sie ze od czasu do czasu zrzuca mnie po prostu do pulpitu - jakbym alt+tab wcisnął. Bez problemów wtedy wracam do gry, ale jednak czasem to wkurza... Edited September 1, 2018 by AROX Quote
gandalfsz Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Ja mam tak zę , albo w trakcie bitwy, albo jak jestem w garażu. Nawet jak wyjede do pulpitu, przeglądam strone, wracam ponownie do WOT i zwis. Tylko wylogowanie zamknie wota. Ten problem pojawiał mi się jeszcze przed aktualizacją 1.1. Chyba od aktualizacji 1.0.2.4. Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Gracie w trybie okienkowym czy pełnym? Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 Proponuje zmienić na okno bez ramek i sprawdzić w ten sposób czy dalej się dzieje. Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 42 minutes ago, AROX said: nie odpalałem żadnych powtórek, a ciężko tak wyczaić. Teraz stało się to notoryczne, praktycznie co 2-3 bitwe musze sie wylogowac zeby zresetowac wot'a... Na 100% to coś z bitwy, nie XVM. Zaraz spróbuje jakoś wyłapać, który to może być skubaniec... Nie wiem czy to ma zwiazek, ale moze jakos naprowadzi - zdarza sie ze od czasu do czasu zrzuca mnie po prostu do pulpitu - jakbym alt+tab wcisnął. Bez problemów wtedy wracam do gry, ale jednak czasem to wkurza... Tak na próbę, usuń może Otrzymane trafienia w bitwie, od tego moda zwykle zaczynają się błędy w logach. Quote
gandalfsz Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 hmm, ja tego moda akurat nie mam, więc chyba nie to. Usunąłęm pare i 3 bitwy na razie bez zwiechy. Jeszcze z włączonym pełnym ekranem. Quote
Administrator Aslain Posted September 1, 2018 Administrator Posted September 1, 2018 17 minutes ago, gandalfsz said: hmm, ja tego moda akurat nie mam, więc chyba nie to. Usunąłęm pare i 3 bitwy na razie bez zwiechy. Jeszcze z włączonym pełnym ekranem. Autoaim Extended AutoAim Indication+ (wersja dozwolona) Proponuje nie instalowac ich na raz. Pewnie w nowej paczce dodam cos na zamiane za Autoaim Extended, gryzie sie z AAI+ u niektórych, być może to efekt. Quote
Matti Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 w trybie okienkowym 10 bitew i narazie ok. Quote
gandalfsz Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 wyłączyłem Autoaim Extended i na pełnym ekranie jest ok. Zdarza się natomiast że zminimalizuje WOT-a, ale da się normalnie wrócić. Quote
Matti Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 ja miałem całkowity zawias, czasem czarny ekran no i minimalizacja. Na trybie okienkowym bez ramki prawie 30 bitewek i jest cacy Quote
AROX Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Cale gry wojenne dzisiejsze na trybie okienkowym bez ramki - ani raz nic dziwnego sie nie stalo z grą. Quote
gandalfsz Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 No niestety na pełnym ekranie przy odinstalowanym Autoaim Extended nie zdążyłem nawet zalogować się do gry i WOT się wywalił. Zaczynam testy w trybie okienkowym bez ramki. Quote
czarny Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Cześć Mój problem polega na tym, że w czasie gry (czasami to jest 10 sekund po rozpoczęciu bitwy, czasami to jest po 2 minutach) gra się zawiesza. Jedyną możliwością opuszczenia gry to CTRL+ALT+DEL i wylogowanie z Windowsa Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Recommended Posts