Jump to content

Crash (xvm?) w ciągu bitwy i nie działa klawiatura

Recommended Posts

Posted

Cześć!

Zagrałem kilka bitew w południe i wystąpiły dwa poważne problemy w trakcie gry:

1. Na mapie Tundra grałem T57 Heavy i w pewnym momencie wywaliło mi grę do pulpitu i pojawił się znany od jakiegoś czasu komunikat, że xvm ma z czymś problem i pokazała się opcja wysyłania raportu do teamu XVMa. Przez jakiś czas działo się w różnych aktualizacjach wota, ale tylko w momencie gdy MM losował mnie do bitwy a ja przechodziłem na inne okno (Alt + Tab). Przy ostatnim patchu nie miałem z tym problemu przy Twoich paczkach v.1.3.0.1_13, v.1.3.0.1_14 i v.1.3.0.1_18, natomiast parę dni temu stwierdziłem że zrobię sobie update modów i  przy paczce v.1.3.0.1_20 gdy mi wylosowało mapę, a przełączony byłem na cokolwiek innego to mnie crashowało :/ Z tego co wiem jest to wina po stronie XVMa?

Niemniej jednak dziś stało się tak w trakcie trwania bitwy, natomiast może ma znaczenie dodatkowy szczegół - crash nastąpił gdy dostawałem akurat niszczący mnie strzał.

2. Drugi błąd - też grałem T57 Heavy (mam specjalną skórkę na ten czołg z dużych paczek noworocznych) i czekam na odliczanie do bitwy na mapie Karelia. Gdy zaczęła się bitwy klawiatura w grze nie działała. Tzn. klawisz ESC tak, ale klawisze sterowania czołgiem już nie :/ tylko myszka działała.

Potem już odpaliłem grę w trybie bezpiecznym. Zawsze jak instaluję Twoje paczki robię to zgodnie z zaleceniami, czasami też czyszczę cache gry. Grałem na paczce v1.4.0.0 #01. Teraz pobiorę najnowszą paczkę v1.4.0.0 #03 i zobaczę jak się gra będzie zachowywać.

Załączam spakowane logi.

A poza tym serdecznie pozdrawiam ;) I dzięki za Twoją profesjonalną pracę. Donate od czasu do czasu wpada! :)

Aslains_WoT_Logs.zip

Posted (edited)

Przy paczce #03 jedyny problem który się powtarza to crashowanie gry gdy jestem przełączony na inny program lub pulpit a MM wylosuje mapę i zaczyna ją wczytywać - crash 100%... dziwne że od paru miesięcy jest wraca ten sam problem :/

Poza tym wszystko na razie działa ok.

Edited by Bardabas
Posted

W porannej sesji było wszystko ok poza wyżej wymienionym problemem. Ale teraz popołudniu nie wpuszcza mnie do garażu, problem typu - "aktualizacja garażu" w nieskończoność. Nic nie zmieniałem w modach a 3 razy pod rząd nie wpuszcza mnie w garaż... Załączam logi.

Aslains_WoT_Logs.zip