Jump to content

Zmiana struktury instalatora

Recommended Posts

Posted

Aktualnie modpack zawiera od groma modyfikacji, unikalnych jak i powtarzających się pod względem funkcjonalności. Jedna funkcjonalność jest zawarta w kilku modach i rozproszona po całej liście. Przykładem jest tutaj info o szansie na penetrację, info na środkowej górze o stanie drużyn, czy strzelanie we wraki. Jest to strasznie mylące i męczące. Właśnie jestem po 20 minutowym konfigurowaniu bo ciągle latałem w górę i dół listy by sprawdzić czy wszystko gra, a wcale nie zainstalowałem wszystkiego; może z 20%.

Warto było by zmienić wygląd instalatora i dodać osobne zakładki na wygląd mini mapy, celowniki, dźwięki, modele, etc.
Znacząco poprawiłoby to komfort instalacji:)

• Administrator
Posted

Tak musi zostac, inaczej nie bylo by mozna rozdzielic XVM od reszty modow. Niektore mody sie powtarzaja tez z powodu ze dzialaja tylko wew. danego moda, przykladem jest SafeShot osobny i ten z AAI+ albo obrazy minimapki zarowno osobne jak i te z moda od ShuraBB. Wiele rzeczy tez jest ustawione na automatyczne wylaczenie jak sie wybierze dwa podobne mody na raz, na przyklad automatyczne zakladanie wyposazenia z XVM oraz tego z Auxilium.

• 4 months later...
Posted (edited)

Spora przerwa ale nie chcę robić nowego wątku a sprawa jest adekwatna.
A mianowicie wyszukiwarka.
Tak jak wspomniane było wcześniej - te same funkcjonalności są w wielu miejscach. Jedna lepsza, druga gorsza. Szukanie manualne to mordęga.
Dało by radę wprowadzić to? Niech szuka po słowach i ukrywa wszystko co nie zawiera danej frazy w nazwie:)

Edited by OtoriAssahara
  • 5 months later...
  • Administrator
Posted

Gdyby bylo to proste to juz dawno bym dal, na razie trzeba posilkowac sie wyszukiwaniem w pliku: c:\Games\World_of_Tanks_EU\Aslain_Modpack\Components_List.txt :)

Jak sie uda to kiedys w przyszlosci bedzie taka wyszukiwarka w instalatorze.

• Upvote 1