Na_Pal Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Program od jakiegoś czasu nie aktualizuje lub w ogóle nie tworzy pliku "_Aslains_Installer_Options.inf". Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Quote
Administrator Aslain Posted March 28, 2019 Administrator Posted March 28, 2019 Instalator nie ma z tym nic wspolnego, to cos zmienilo sie na kompie. Skasuj plik recznie moze pozniej sie pojawi nowy. Instalator uruchamiasz prawym guzikiem jako adminstrator tak? Quote
Na_Pal Posted March 29, 2019 Author Posted March 29, 2019 Uruchamiam normalnie, lewym klawiszem, jestem adminem. Jeśli odinstaluję Aslaina i wyczyszczę rejestr to plik się pojawia za pierwszą instalacją. Potem niestety nie chce się aktualizować. Paczka musi być uruchamiana z folderu z plikiem _Aslains_Installer_Options czy to bez znaczenia? Quote
Administrator Aslain Posted March 30, 2019 Administrator Posted March 30, 2019 Czasami samo bycie adminem nie jest wystarczajace, i trzeba uruchamiac plik jako admin (prawy klik myszki itd.). Nie wiem co masz na mysli ze paczka musi byc uruchamiana z folderu z tym plikiem. Instalatora odpalasz skad chcesz, np. z miejsca gdzie go zapiszesz, liczy sie tylko gdzie chcesz instalowac mody. Sa w ogole jakies problemy z instalatorem w sensie ze nie pamieta wczesniej wybranych modow czy cos? W jakim celu chcesz korzystac z pliku .inf? Quote
Na_Pal Posted March 30, 2019 Author Posted March 30, 2019 Np.: Y:\WoT\Aslain_Modpack i z tego folderu bo tutaj jest zapisany plik .inf. Ale z tego co piszesz wiem już, że to bez znaczenia. Instalator przeważnie pamięta wcześniej wybrane opcje bo są one w rejestrze. Jednak czasem usuwasz jakiegoś moda i wtedy w rejestrze jest zapisana ostatnia wersja instalacji i po ponownym wrzuceniu moda do paczki muszę go wybrać ręcznie. W pewnym momencie udaje się je wszystkie złapać i wtedy backapuję _Aslains_Installer_Options.inf że by nie głowić się ponownie nad ptaszkowaniem. Uruchomiłem LOADINF for Aslains Installer v2.7.1 as admin i niestety nie rozwiązało to problemu. Ale da się z tym żyć choć to upierdliwe. Quote
Administrator Aslain Posted March 30, 2019 Administrator Posted March 30, 2019 Tak, instalator zapisuje .inf do folderu Aslain_Modpack w miejscu docelowym instalacji. Takze nie wiem czemu tam masz taki problem :/ Quote
Recommended Posts