TomAschek Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Witam, po zainstalowaniu ostatniego modpacka Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.8.0.1_05.exe (zweryfikowałem CRC) uruchamianie gry zatrzymuje się po załadowaniu ok 2/3 paska postępu. XVM z wersji rozwojowej. Dodatkowo antywirus wykrył: World_of_Tanks\mods\1.8.0.1\com.modxvm.xfw\is-872NR.tmp został wykryty jako zainfekowany Gen:Variant.Johnnie.226955 World_of_Tanks\mods\1.8.0.1\com.modxvm.xfw\com.modxvm.xfw.crashreport_8.3.3.6.wotmod został wykryty jako zainfekowany Gen:Variant.Johnnie.226955 Quote
Administrator Aslain Posted March 16, 2020 Administrator Posted March 16, 2020 Pobierz nowy modpack, devsi xvm naprawili xvm, a co do wyimaginowanych infekcji, to antywirus klamie :) Quote
TomAschek Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Niestety to samo :/ - sprawdziłem spójność WoT'a z game center - odpaliłem go bez problemu, pobrałem nowego modpacka (XVM stabilna wersja), dalej pokazuje ostrzeżenie o wirusie ( World_of_Tanks\mods\1.8.0.1\com.modxvm.xfw\is-R9ELE.tmp został wykryty jako zainfekowany Gen:Variant.Johnnie.226955. Bitdefender usunął ten element. Twoje urządzenie jest bezpieczne.) Ładuje się do 2/3 paska postępu i znika. W trybie bezpiecznym uruchamia się normalnie. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
CzR Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 6 minut temu, TomAschek napisał: Niestety to samo :/ - sprawdziłem spójność WoT'a z game center - odpaliłem go bez problemu, pobrałem nowego modpacka (XVM stabilna wersja), dalej pokazuje ostrzeżenie o wirusie ( World_of_Tanks\mods\1.8.0.1\com.modxvm.xfw\is-R9ELE.tmp został wykryty jako zainfekowany Gen:Variant.Johnnie.226955. Bitdefender usunął ten element. Twoje urządzenie jest bezpieczne.) Ładuje się do 2/3 paska postępu i znika. W trybie bezpiecznym uruchamia się normalnie. Aslains_WoT_Logs.zip 733 kB · 0 pobrań Wyłącz Heurystyke , czyli wykrywanie potencjalnie niebezpiecznych plików i przeskanuj raz jeszcze. Eset nic nie wykrył. Quote
TomAschek Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Poczekam na nową wersję - bitdefender ma może trochę za mocno ustawioną heurystykę ale wolę blokować potencjalnie niebezpieczne pliki niż później walczyć z odwirusowaniem. Coś devsi XVM'a zamieszali za ostro :D Quote
Administrator Aslain Posted March 16, 2020 Administrator Posted March 16, 2020 Mozesz poczekac, aczkolwiek wg. mnie nie ma obawy, heurystyka jest bardzo omylna. Quote
Picasso Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 mam te same komunikaty błędów, bull guard krzyczy o johnim. wyłączenie nic nie daje, gra się nie uruchamia. przeinstalowanie mod packa ze ściągnięciem na nowo plików nic nie dało. wyłączenie antywirusa nic nie zmienia Quote
Administrator Aslain Posted March 16, 2020 Administrator Posted March 16, 2020 U mnie wszystko smiga, takze to lokalny pc miesza. Quote
TomAschek Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Wersja 07 i działa OK - wielkie dzięki !!! Quote
Administrator Aslain Posted March 16, 2020 Administrator Posted March 16, 2020 No to super, jaki masz windows, czy to czasem 7 ? Quote
Recommended Posts