Sedes_z__Bakelitu Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Jeden z moich kolegów po kilku tysiącach bitew przestał unosić się honorem i chce zainstalować sobie paczkę. I tu pojawia się pytanie w jaki sposób zdalnie mogę pomóc mu zainstalować mój ulubiony zestaw.Wiem, że mogę oczywiście podyktować mu komunikatorem, ale myślałem raczej o opcji np. przesłania pliku konfiguracyjnego instalatora.Czy ktoś ma jakiś pomysł? Quote
Administrator Aslain Posted February 20, 2015 Administrator Posted February 20, 2015 W katalogu WoT poszukaj pliku: _Aslains_Installer_Options.inf (zawiera on ostatnia instalowana konfiguracje modpacka). Wyslij ten plik, wraz z Aslains Installer v2.3.exe znajomemu. Nastepnie musi on odpalic ten program exe i po kolei klikac po guzikach na dole, i odpowiednio wpierw wybrac instalatora, potem .inf, a na koncu kliknac na trzeci guzik. Czynnosc ta robi sie tylko raz, chyba ze masz inne konfigi do przeniesienia. 1 Quote
(GB-R)MarekTor Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Jeden z moich kolegów po kilku tysiącach bitew przestał unosić się honorem i chce zainstalować sobie paczkę. I tu pojawia się pytanie w jaki sposób zdalnie mogę pomóc mu zainstalować mój ulubiony zestaw. Wiem, że mogę oczywiście podyktować mu komunikatorem, ale myślałem raczej o opcji np. przesłania pliku konfiguracyjnego instalatora. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Quote
Recommended Posts