Maxio99PL Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Podczas instalacji modpacka wybieram czystą instalację po czym zaznaczam kilka interesujących mnie modyfikacji wraz z ich konfiguracją. Po uruchomieniu gry okazuje się że zainstalowane są nie tylko te modyfikacje wybrane w programie instalacyjnym, a sama konfiguracja niektórych modów jest niepoprawna. Reinstalowałem modpacka a sam CompList nie wskazuje na coś niepokojącego. Wersja installera to 22b. Na załączonych zdjęciach widać: - dodatkowe statystyki w garażu których nie wybrano - DMG LOG w grze którego nie wybrano - dodatkowe statystyki w grze których nie wybrano - powiększenie minimapy L. CTRL pozostającą w prawym dolnym rogu gdzie jak wskazuje log z instalacji wskazuje, że wybrano centrum, bardzo duży, R. CTRL mogę się mylić co do niektórych podpunktów aczkolwiek coś tu nie gra python.log xvm.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_Options.inf Quote
Administrator Aslain Posted April 19, 2021 Administrator Posted April 19, 2021 Widze bledy w logu XVM.log, wszystkie problemy to fakt ze wyswietla sie domyslny XVM - a taki sie laduje tylko wtedy jak jest problem z dostepem do plikow xvm, w tym przypadku albo antywir blokuje te pliki, albo nie instalowano modpacka i nie grano w gre na koncie admina. 2021-04-18 22:55:53: [ERROR] Traceback (most recent call last): File "res_mods/mods/xfw_packages\xvm_main\python\config.py", line 141, in _load_xvm_xc result = JSONxLoader.load(filename, _load_log_xvm_xc) File "./JSONxLoader/__init__.py", line 9, in load File "./JSONxLoader/loader.py", line 25, in load File "./JSONxLoader/loader.py", line 44, in visit File "./JSONxLoader/loader.py", line 69, in visit_dict File "./JSONxLoader/loader.py", line 44, in visit File "./JSONxLoader/loader.py", line 69, in visit_dict File "./JSONxLoader/loader.py", line 44, in visit File "./JSONxLoader/loader.py", line 52, in visit_dict File "./JSONxLoader/loader.py", line 52, in <dictcomp> File "./JSONxLoader/loader.py", line 44, in visit File "./JSONxLoader/loader.py", line 69, in visit_dict File "./JSONxLoader/loader.py", line 44, in visit File "./JSONxLoader/loader.py", line 58, in visit_dict File "./JSONxLoader/loader.py", line 33, in load_config File "./JSONxLoader/loader.py", line 94, in load_file JSONxLoaderException: File not found: res_mods\configs\xvm\Aslain\minimap.xc W tym przypadku pisze ze nie znaleziono pliku res_mods\configs\xvm\Aslain\minimap.xc, ale zaloze sie ze on jest, tylko ze XVM nie ma uprawnien do jego czytania. 1 Quote
Maxio99PL Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Rzeczywiście przeinstalowałem z wymuszonymi uprawnieniami administracyjnymi i w taki też sposób włączyłem grę co większość problemów rozwiązała. Quote
Recommended Posts