Mariuchi Posted December 5, 2021 Posted December 5, 2021 Witam, używam Modstation i z niego kombinowanego moda "Remove Fog and Glare + Calm sea" który przestał działać w obecnej aktualizacji. Obecna aktualizacja jest od 3 tygodni i nie jestem pewien czy nie działa od samego początku czy jakoś w trakcie. W tej aktualizacji wprowadzili jakieś zmiany graficzne wody i musiałem obniżyć jakość gry na najniższą. Czy ten mod działa tylko przy wyższych ustawieniach grafiki? Nie ma różnicy czy usunę tego kombinowanego moda i zainstaluję samego Calm sea. Brak efektu gładkiej wody który znacznie odciążał mojego firmowego lapka ze zintegrowanym intelem 😞 Quote
Administrator Aslain Posted December 5, 2021 Administrator Posted December 5, 2021 Nie wiem czemu uzywasz modstation do instalacji moich modow ktore mam w instalatorze 🙂 W WoWs 10.10.0 WG zmienilo ustawienia morza i tym samym troche grafikę, i nie mozna wrocic do dawnego typu morza. Jesli chcesz osiagnac najbardziej plaska (i tym samym malo obciazajaca karte grafiki) wode na morzu, to wybierz te opcje : Nastepnie w opcjach gry wybierz Odbicia: wyłącz Ważne też jest aby nie wybierać najgorszej jakości renderowania morza, gdyż wtedy pojawią się fale. Będziesz miał tak: Quote
Mariuchi Posted December 6, 2021 Author Posted December 6, 2021 O i to jest odpowiedź 🙂 wieczorem użyję twojego instalatora. Modstation używałem bo potrzebowałem tylko kilku modyfikacji które tam były, no i jeszcze liczyłem że są one przetestowane i akceptowane przez WG. Gdybym nie miał tej spokojnej wody przed 0.10.10 to bym nic nie mówił, ale miałem, działało a teraz nie, więc zacząłem szukać czy ktoś ma podobny problem. Quote
Administrator Aslain Posted December 6, 2021 Administrator Posted December 6, 2021 Moj modpack tez jest przetestowany i zatwierdzony przez WG, blisko z nimi wspolpracuje, jestem na prywatnym czacie z developerami gry, bylem tez w ich studiu zaproszony jako gosc specjalny, takze spokojna glowa 🙂 W mojej paczce masz wszystko to co w modstation + wiecej modow i ich konfiguracji. W 10.10.0 drastycznie zmienili opcje i zachowanie wody, dlatego dawne metody nie dzialaja juz. Quote
Recommended Posts