Third_Andrew Posted December 16, 2021 Posted December 16, 2021 Od kilku wersji modpacka nie widzę ikonek specjalizacji czołgów podczas bitwy. Jak widać, aslainowe kolorki są, ale kształtu nie ma. 😅 Taka sama sytuacja jest na górnym panelu i minimapie, ale tylko czołgów, które się zaświeciły i zniknęły z pola widzenia. Podejrzewam coś z XVM'em, bo na wbudowanym w niego hitlogu takie same prostokąty wyświetlają się zamiast trupich czaszek przy nazwach zniszczonych pojazdów. Czyściłem cache gry. Nic to nie dało. Oczywiście logi załączam. Korzystając z okazji chciałem spytać: Czy jest jakiś sposób na zapamiętanie ustawień wprowadzonych w modach z poziomu dedykowanych im okien konfiguracji? Za każdym zainstalowaniem modpacka muszę po odpaleniu gry ustawiać na nowo Safeshota i Spam Blocker od Champi'ego, naprawiaczkę ustawiać znów w kolejności pożądanej i klawisz aktywacji na myszce a nie domyślnej spacji... Męczące to już. Co ciekawe, niektóre mody, jak Menadżer Styli 3D (czy jak to się tam nazywa), też posiada w tym menu aplet z settingsami i jego ustawienia zawsze są zapamiętane... 🤔 Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted December 16, 2021 Administrator Posted December 16, 2021 Brak ikonek i czcionek to problem z czcionkami xvm, czemu nie wiem.... wydaje mi sie ze albo blad w xvm, albo cos sie zmienilo w windowsie, bo to nie blad instalatora.... najlepiej spytac tworcow XVM, po za tym jest ten temat gdzie jest pewien trik opisany: https://aslain.com/index.php?/topic/19933-strange-graphical-artifacting-on-ui-and-minimap/ . Zacznij od wykasowania wszystkich czcionek z nazwa XVM w systemie i reboot kompa, jak nie pomoze to trzeba robic ten trik. Co do pytania, to nie ma mozliwosci abym takie cos wbudowal w instalator, bo to moze spowodowac problemy po aktualizacjach tych modow gdzie zmieni sie struktura plikow konfiguracyjnych, dlatego jak chcesz to musisz sam zabezpieczyc kazdy plik konfiguracyjny danego moda, a znajduja sie one w roznych miejscach, w tym w appdata. Quote
Recommended Posts