Jump to content

Brak ikonek specjalizacji czołgów w bitwie

Recommended Posts

Posted

Od kilku wersji modpacka nie widzę ikonek specjalizacji czołgów podczas bitwy. Jak widać, aslainowe kolorki są, ale kształtu nie ma. 😅
Taka sama sytuacja jest na górnym panelu i minimapie, ale tylko czołgów, które się zaświeciły i zniknęły z pola widzenia.
Podejrzewam coś z XVM'em, bo na wbudowanym w niego hitlogu takie same prostokąty wyświetlają się zamiast trupich czaszek przy nazwach zniszczonych pojazdów.
Czyściłem cache gry. Nic to nie dało. Oczywiście logi załączam.

Korzystając z okazji chciałem spytać:
Czy jest jakiś sposób na zapamiętanie ustawień wprowadzonych w modach z poziomu dedykowanych im okien konfiguracji? Za każdym zainstalowaniem modpacka muszę po odpaleniu gry ustawiać na nowo Safeshota i Spam Blocker od Champi'ego, naprawiaczkę ustawiać znów w kolejności pożądanej i klawisz aktywacji na myszce a nie domyślnej spacji... Męczące to już.
Co ciekawe, niektóre mody, jak Menadżer Styli 3D (czy jak to się tam nazywa), też posiada w tym menu aplet z settingsami i jego ustawienia zawsze są zapamiętane... 🤔

obraz.png.6cd366e1c2dc694102dd86a130791bd4.png

obraz.png.0223705cfa29e8f8f7047c2c5c91f22c.png

obraz.png.24775301e1d4da9368b20b54d1a9721e.png

Aslains_WoT_Logs.zip

• Administrator
Posted

Brak ikonek i czcionek to problem z czcionkami xvm, czemu nie wiem.... wydaje mi sie ze albo blad w xvm, albo cos sie zmienilo w windowsie, bo to nie blad instalatora.... najlepiej spytac tworcow XVM, po za tym jest ten temat gdzie jest pewien trik opisany: https://aslain.com/index.php?/topic/19933-strange-graphical-artifacting-on-ui-and-minimap/ . Zacznij od wykasowania wszystkich czcionek z nazwa XVM w systemie i reboot kompa, jak nie pomoze to trzeba robic ten trik.

Co do pytania, to nie ma mozliwosci abym takie cos wbudowal w instalator, bo to moze spowodowac problemy po aktualizacjach tych modow gdzie zmieni sie struktura plikow konfiguracyjnych, dlatego jak chcesz to musisz sam zabezpieczyc kazdy plik konfiguracyjny danego moda, a znajduja sie one w roznych miejscach, w tym w appdata.