BGT Posted February 23, 2023 Posted February 23, 2023 Witam po aktualizacji z #15 do #19 zrypciał się celownik arty na początku jak to działało to był widok z góry po przybliżeniu był widok z dołu. i po oddaleniu znowu widok z góry. teraz po przybliżeniu a potem oddaleniu dalej jest widok z dołu. Robiłem czyszczenie cache, próbowałem przywrócić mody z #15 ale nic to nie daje(lub po prostu nie potrafię) tutaj filimk jak to wygląda: Quote
Administrator Aslain Posted February 23, 2023 Administrator Posted February 23, 2023 A nie ma ten problem zwiazku z ustawieniami jakimis w opcjach gry? Wiesz te widoki dowodcy itp. Co tam masz? Quote
BGT Posted February 23, 2023 Author Posted February 23, 2023 7 minut temu, Aslain napisał(a): A nie ma ten problem zwiazku z ustawieniami jakimis w opcjach gry? Wiesz te widoki dowodcy itp. Co tam masz? Cześć dzieki za odpowiedz, nic nie ruszałem jak skonczyłem grać w wtorek( i działało) to dzisiaj postanowiłem zrobic aktualizacje moda. no i teraz tak sie dzieje. Pomaga tylko czasem wyjscie z celownika i powrót. ale to troche dziwne Quote
Administrator Aslain Posted February 23, 2023 Administrator Posted February 23, 2023 Mozesz jeszcze zalaczyc logi. No i pokaz screenshot z ustawien widoku o ktorym wspomnialem. Quote
BGT Posted February 23, 2023 Author Posted February 23, 2023 (edited) Aslains_WoT_Logs.zip szczerze nie wiem gdzie tego szukac bo jedyne co zmieniam w menu to tylko ustawienia graficzne reszta stock. Edited February 23, 2023 by BGT Quote
Administrator Aslain Posted February 23, 2023 Administrator Posted February 23, 2023 Na ostatnim screenshotcie co masz, moze odznacz to co zakreslilem na gorze, a na dole zmien na "ostatnio użyty" Quote
BGT Posted February 23, 2023 Author Posted February 23, 2023 18 minut temu, Aslain napisał(a): Na ostatnim screenshotcie co masz, moze odznacz to co zakreslilem na gorze, a na dole zmien na "ostatnio użyty" przy takim ustawieniu w ogóle nie wchodzi do widoku dolnego Quote
Administrator Aslain Posted February 23, 2023 Administrator Posted February 23, 2023 Nie wiem czy o to chodzi, ale pod G zmieniasz widoki, i zawsze jest uzywany i zapamietany ostatni jaki uzywales. Wtedy nie bedzie samo zmienialo widokow. Ewentualnie możesz zresetować wszystkie ustawienia gry, i będziesz miał tak jak po czystej jej instalacji. Nie sądzę żeby ten problem był związany z modami. Możesz jeszcze sprawdzić bez modów (safe mode) czy nadal masz problem o którym pisałeś. Quote
BGT Posted February 24, 2023 Author Posted February 24, 2023 20 godzin temu, Aslain napisał(a): Nie wiem czy o to chodzi, ale pod G zmieniasz widoki, i zawsze jest uzywany i zapamietany ostatni jaki uzywales. Wtedy nie bedzie samo zmienialo widokow. Ewentualnie możesz zresetować wszystkie ustawienia gry, i będziesz miał tak jak po czystej jej instalacji. Nie sądzę żeby ten problem był związany z modami. Możesz jeszcze sprawdzić bez modów (safe mode) czy nadal masz problem o którym pisałeś. Cześć, poniekąd klawisz G jest wybawieniem, aczkolwiek rozchodzi sie o fakt ze jak cofałeś widok to samo sie to zmieniało, nie trzeba było klikać klawisza. Powiedz mi jak wykonać taki hard reset ustawień. Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2023 Administrator Posted February 24, 2023 Recznie kasujac plik preferences.xml w AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks albo opcja w WGC, Ja zawsze kasuje plik. Quote
BGT Posted February 24, 2023 Author Posted February 24, 2023 9 minut temu, BGT napisał(a): Cześć, poniekąd klawisz G jest wybawieniem, aczkolwiek rozchodzi sie o fakt ze jak cofałeś widok to samo sie to zmieniało, nie trzeba było klikać klawisza. Powiedz mi jak wykonać taki hard reset ustawień. usunięcie cache z %appdata% to robiłem i dalej nie chce to wracać Quote
BGT Posted February 24, 2023 Author Posted February 24, 2023 @Aslain bez modów uruchomiona w safe mode. Działa normalnie tak jak trzeba. czyli jest widok z góry przybliżam jest z dołu. Oddalam jest z góry. 🙂 tylko jak to teraz przenieść na mody. Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2023 Administrator Posted February 24, 2023 A czy czasem to nie wplywa na to: Oddalenie widoku Oddalenie widoku zręcznościowego do 300m Oddalenie widoku strategicznego artylerii do 400m Moze przeinstaluj paczke bez tych ustawien? Troche sie pogublem, bo nie jestem pewny w czym jest problem., moze to ja czegos nie rozumiem. Mozesz tak lopatologicznie wyjasnic co chcesz zeby bylo a co sie dzieje zamiast tego? 🙂 Quote
BGT Posted February 24, 2023 Author Posted February 24, 2023 13 minut temu, Aslain napisał(a): A czy czasem to nie wplywa na to: Oddalenie widoku Oddalenie widoku zręcznościowego do 300m Oddalenie widoku strategicznego artylerii do 400m Moze przeinstaluj paczke bez tych ustawien? Troche sie pogublem, bo nie jestem pewny w czym jest problem., moze to ja czegos nie rozumiem. Mozesz tak lopatologicznie wyjasnic co chcesz zeby bylo a co sie dzieje zamiast tego? 🙂 juz to przetestuję, Chodzi o to ze rozgywam bitwę artą i mamy 2 celowniki. z góry i z dołu. Wcześniej działało to na zasadzie przybliżania kółkiem myszy, pierwszy widok był z góry po przybliżeniu był z dołu i w drugą strone oddalałeś kółkiem myszy z widoku z dołu wracałeś do widoku z góry. Wszystko działało kręcąc kólkiem myszy. a teraz na modzie jak wejdzie ci już do widoku z dołu nie możesz wrócić kólkiem do widoku z góry. Zaraz wyśle filmik jak to wygląda bez modów. Quote
BGT Posted February 24, 2023 Author Posted February 24, 2023 odznaczenie tych funkcji nic nie daje. Quote
Administrator Aslain Posted February 24, 2023 Administrator Posted February 24, 2023 Mozesz jeszcze wyjasnic co rozumiesz z góry i z dołu? 🙂 Najlepiej pokaz na obrazkach, aby nie miec watpliwosci. Quote
BGT Posted February 25, 2023 Author Posted February 25, 2023 @Aslain z góry z dołu a tu filimk jak to działa bez modów. Quote
Administrator Aslain Posted February 25, 2023 Administrator Posted February 25, 2023 Zainstalowalem te same mody co wybrales, i tak mi to wlasnie dziala jak na filmiku pt. jak to powinno dzialac z modami. Quote
BGT Posted February 25, 2023 Author Posted February 25, 2023 53 minuty temu, Aslain napisał(a): Zainstalowalem te same mody co wybrales, i tak mi to wlasnie dziala jak na filmiku pt. jak to powinno dzialac z modami. zrobisz mi plik reg z rejestru? zebym mogl wgrac i moze mi tez zadziała Quote
Administrator Aslain Posted February 25, 2023 Administrator Posted February 25, 2023 Po prostu zaladowalem to samo co wybrales w zalaczonych logach. Ten problem sprawdzala jeszcze jedna dodatkowa osoba aby sie upewnic, i tam tez nie mial problemu, dziala wszystko mu ok. export.reg Quote
BGT Posted February 25, 2023 Author Posted February 25, 2023 kurde, za pierona nawet po twoim regu nie chce mi sie to dalej oddalać... Quote
Recommended Posts