Predator569 Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Witam, czy jest w ogóle taki mod? Odtwarzałby on dźwięk np. Holy sh!t z Quake 3. Jeżeli jest, to byłbym wdzięczny za dodanie go do modpacka Quote
Administrator Aslain Posted April 5, 2023 Administrator Posted April 5, 2023 Nie ma takiego moda, nie wiem też czy jest możliwe zrobienie go, ale jeśli już, to nie z mp3, a ze specjalnego banku dźwięków WWISE. Quote
Predator569 Posted April 6, 2023 Author Posted April 6, 2023 Znalazłem coś takiego https://wotbaza.com/sounds-wot/283-sound-mod-enemy-explosion-dlya-world-of-tanks Wypakowałem z archiwum przypadkowy dźwięk (jest ich tam wiele różnych), następnie przy użyciu wwise unpacker wypakowałem do mp3 plik .bnk i wyszły dwa pliki. Przy użyciu tej intrukcji https://wotmod.mtm-gaming.org/resources/Wwise mods creation.pdf spróbowałem zrobić swojego moda na wzór tego pobranego powyżej. Niby udało mi się przebrnąć przez wszystkie etapy, nawet po utworzeniu mojego własnego pliku .bnk, wypakowałem jeszcze go do mp3 dla testu wwise unpackerem i wyszły dwa pliki o tych samych, co wcześniej nazwach (tyle, że z podmienionym przeze mnie dźwiękiem). Jednak po uruchomieniu gry wyskakuje informacja, że mod (ten, co ma plik .bnk kilka folderów głębiej) nie został załadowany. blowupSound.wotmod Quote
Administrator Aslain Posted April 6, 2023 Administrator Posted April 6, 2023 Pewnie zle spakowales wotmod, nie moze byc spakowany, tylko w trybie storage, inaczej bedzie blad jak na obrazku. No coz, ten mod to mod ekspointa, a ja unikam jego modów gdyż celowo crashował mój modpack po tym jak odmówiłem mu płacenia haraczu miesięcznego. Quote
Predator569 Posted April 6, 2023 Author Posted April 6, 2023 Dzięki za informację, rozumiem też spinę z autorem moda, używałem winrara, żeby skopiować plik .bnk do odpowiedniego miejsca w pliku .wotmod, spróbuję jeszcze z tym trybem storage. Quote
Administrator Aslain Posted April 6, 2023 Administrator Posted April 6, 2023 No sprawdz tak, po prostu utworz zip, ale taki który ma zerową kompresję, inaczej zwane "bez kompresji", albo właśnie "storage". Quote
Recommended Posts