jareckus Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 hej, czesto mam problem ze pierwsza bitwa po odpaleniu wota zawiesza sie na ekranie logowania do bitwy (potem oczywiscie jest ostrzezenie) zlaczam logi (moze cos z nich wyczytasz ) _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted May 14, 2015 Administrator Posted May 14, 2015 Brakuje najwazniejszego loga inf Quote
jareckus Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 no to jeszcze raz zalaczam pliki _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Options.inf paths.xml python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted May 16, 2015 Administrator Posted May 16, 2015 Napisz jak czesto problem sie pojawia, czy pierwsza bitwa, czy zawsze? Ktos juz mial podobny problem i jak sprawdzalem to u mnie bylo wszystko ok. Zobacze teraz ten konfig ktory zalaczyles. Quote
jareckus Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 hmmm, zauwazylem ze mam takie cos po restarcie kompa moze cos mam nie tak w systemie u licha :D:D po restarcie nie wczytuje congifow, garaz mam tylko jedna linie, zj marker reload laduje podstawowy config Quote
jareckus Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 python.log takie cos wyswietla i nie moga sie wczytac zadne mody :/ INFO: ============================= INFO: 2015-05-17 22:42:11: [ERROR] ./res_mods/mods//xfw/python\xfw\utils.pyc ERROR: Traceback (most recent call last): ERROR: File "mods/xfw/python/xfw/utils.py", line 20, in load_file ERROR: File "scripts/common/Lib/codecs.py", line 878, in open ERROR: IOError: [Errno 13] Permission denied: 'res_mods/configs/xvm/Aslain/login.xc' INFO: ============================= po ponownej instalacji modpacka wszystko smiga bez problemu ale gdy nastapi reset kompa to kupa win 8.1 pro na ssd PS. w ikonkach czołgów contour icons Nikodemsky sa dwie ktore sie nie wyswietlaja poprawnie - sa to obj. 704 oraz pz. III - jesli podmienic tym ikonkom nazwy od tych standardowych aslaina to wszystko jest ok (tyle ze za kazdym updatem trzeba to robic) Quote
Administrator Aslain Posted May 18, 2015 Administrator Posted May 18, 2015 po ponownej instalacji modpacka wszystko smiga bez problemu ale gdy nastapi reset kompa to kupa Juz ktos z angielskiego forum mial cos takiego, ze po restarcie kompa znikaly mu mody, nie ma to nic wspolnego z modpackiem. To wina komputera na ktorym sie instaluje, a czemu to nie wiem, kazdy kompuer jest inny z innym apkami i rzeczami, ciezko zgadnac, ale mozliwe ze cos z antywirem, albo prawami dostepu. Ikonki Nikodemskiego masz z najnowszego instalatora? Quote
jareckus Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 hej, to moze dla potomnych, potestowalem rozne opcje z gra, i udalo sie doprowadzic do normalnej sytuacji ze gra dziala z modami juz ok problemem bylo to ze gra byla umiejscowiona bezposrednio na dysku systemowym (c:/world of tanks) i system blokowal nadpisywanie badz odczytywanie plikow konfiguracyjnych (nie wiem dlaczego - az tak sie nie znam) pobralem najnowsza wersje gry z wot older versions i wrzucilem na C:\gry\world_of_tanks i wszystko smiga nawet i po restarcie ps. dzieki za odpowiedzi ps 2. co do ikon nikodemskiego to tak, z najnowszego packa ps 3. jesli chcesz moge sie pobawic w przerobienie tych ikonek oraz o dodanie cromwella B, rudego oraz is-2 bo ich w packu nikodemskiego nie ma Quote
Administrator Aslain Posted May 18, 2015 Administrator Posted May 18, 2015 ps 3. jesli chcesz moge sie pobawic w przerobienie tych ikonek oraz o dodanie cromwella B, rudego oraz is-2 bo ich w packu nikodemskiego nie ma Sciagales te ikonki z paczki Nikodemskiego i tam tez sa zle pokazywane? Wydawalo mi sie ze naprawil ikonki, byc moze przypadkiem w modpacku mam ich starsza wersje, sprawdze to jeszcze. Quote
jareckus Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 bezposrednio od nikodemskiego nie sciagalem, tylko z Twojego modpacka, ale co do obj. 704 i pz.III wystarczy podmienic nazwy ikonek nikodemskiego na te Twoje i wszystko cyka Quote
Administrator Aslain Posted May 18, 2015 Administrator Posted May 18, 2015 Sprawdzilem i we watku Nikodemskiego tez nie ma kompletnych ikonek. Jesli masz to mozesz podrzucic aktualniejsze, do czasu az Nikodemski naprawi. Quote
jareckus Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 ok, tu sa poprawione ikonki z odp. nazwami dla obj.704 i pz.III oraz dodane ikonki z wartosciami dla IS-2, rudy oraz cromwell B ikonki nikodemsky 9.7 - poprawione jareckus.7z Quote
Recommended Posts