Scamp Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Witam, wraz z najnowszym patchem wystąpił u mnie nigdy nie spotykany wczesniej bląd. Mianowicie po wyborze języka w instalatorze pojawia sie taki komunikat: "Wewnętrzny błąd: Failed to get path of 64-bit Common Files directory". Na poprzednich patchach instalacja przebiegała prawidłowo i bez żadnych problemow. Czy mogłbym prosic o pomoc? Jednoczesnie nie jestem pewny czy powinienem dodawac pliki diagnostyczne, skoro nie dochodzi do instalacji. Quote
Administrator Aslain Posted May 30, 2015 Administrator Posted May 30, 2015 Nic nie zmienialem w instalatorze, cos w systemie moze masz inaczej, tak czy siak winny komputer i system. Sorry :( Powodzenia. Quote
Sordi Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Cześć, spróbujmy tego.Utwórz gdziekolwiek (na pulpicie np.) plik tekstowy. Wklej do niego to: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion] "CommonFilesDir"="C:\\Program Files\\Common Files" "CommonFilesDir (x86)"="C:\\Program Files (x86)\\Common Files" "CommonW6432Dir"="C:\\Program Files\\Common Files" Następnie zapisz ten plik jako rejestr.reg, zapisany plik otwórz i gdy wyskoczy ci okienko potwierdź, że chcesz wprowadzić zmianę za pomocą przycisku "Tak" 2 Quote
Scamp Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Dzięki Sordi, poskutkowalo, leci plusik, jestes wielki, a mogłbyś tak w skrócie powiedziec co powodowalo ten blad? brak wpisu w rejestrze czy co?:> Quote
Sordi Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Dzięki Sordi, poskutkowalo, leci plusik, jestes wielki, a mogłbyś tak w skrócie powiedziec co powodowalo ten blad? brak wpisu w rejestrze czy co?:> Tak, to przez to. Niestety nie wiem co spowodowało usunięcie tychże wpisów. 1 Quote
Scamp Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Hmm, ja sie domyslam, czyscilem ostatnio rejestr, automatycznie, tyle ze to nie byl pierwszy raz kiedy uzywalem tego programu, nigdy wczesniej nie bylo tego problemu, w kazdym razie jeszcze raz dzieki :) Quote
Administrator Aslain Posted May 31, 2015 Administrator Posted May 31, 2015 Dobrze że ktoś taki jak Sordi to ogarnia i pomaga. Gdybym ja mial jeszcze rozwiazywac problemy kazdego windowsa to musialbym miec extra 24h zycia co dnia :) Quote
Scamp Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Swoja drogą jestem zaskoczony, że po pierwsze jest ktos taki jak Sordi i juz w pierwszym poscie rozwiazal moj problem, bo zwykle na forach pomoc jest w stylu " zresteuj komputer moze pomoze", a po drugie samo zainteresowanie ze strony admina. Zwlaszcza ze jestem totalnie nowy na forum i nie zostałem olany, brzydko mowiac. 1 Quote
Recommended Posts