Jump to content

Problem z instalacją

Recommended Posts

Posted

Witam, wraz z najnowszym patchem wystąpił u mnie nigdy nie spotykany wczesniej bląd. Mianowicie po wyborze języka w instalatorze pojawia sie taki komunikat: "Wewnętrzny błąd: Failed to get path of 64-bit Common Files directory". Na poprzednich patchach instalacja przebiegała prawidłowo i bez żadnych problemow. Czy mogłbym prosic o pomoc? Jednoczesnie nie jestem pewny czy powinienem dodawac pliki diagnostyczne, skoro nie dochodzi do instalacji.

• Administrator
Posted

Nic nie zmienialem w instalatorze, cos w systemie moze masz inaczej, tak czy siak winny komputer i system. Sorry :( Powodzenia.

Posted

Cześć, spróbujmy tego.

Utwórz gdziekolwiek (na pulpicie np.) plik tekstowy. Wklej do niego to: 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion]
"CommonFilesDir"="C:\\Program Files\\Common Files"
"CommonFilesDir (x86)"="C:\\Program Files (x86)\\Common Files"
"CommonW6432Dir"="C:\\Program Files\\Common Files"

Następnie zapisz ten plik jako rejestr.reg, zapisany plik otwórz i gdy wyskoczy ci okienko potwierdź, że chcesz wprowadzić zmianę za pomocą przycisku "Tak"

• Upvote 2
Posted

Dzięki Sordi, poskutkowalo, leci plusik, jestes wielki, a mogłbyś tak w skrócie powiedziec co powodowalo ten blad? brak wpisu w rejestrze czy co?:>

Posted

Dzięki Sordi, poskutkowalo, leci plusik, jestes wielki, a mogłbyś tak w skrócie powiedziec co powodowalo ten blad? brak wpisu w rejestrze czy co?:>

Tak, to przez to. Niestety nie wiem co spowodowało usunięcie tychże wpisów.

• Upvote 1
Posted

Hmm, ja sie domyslam, czyscilem ostatnio rejestr, automatycznie, tyle ze to nie byl pierwszy raz kiedy uzywalem tego programu, nigdy wczesniej nie bylo tego problemu, w kazdym razie jeszcze raz dzieki :)

• Administrator
Posted

Dobrze że ktoś taki jak Sordi to ogarnia i pomaga. Gdybym ja mial jeszcze rozwiazywac problemy kazdego windowsa to musialbym miec extra 24h zycia co dnia :)

Posted

Swoja drogą jestem zaskoczony, że po pierwsze jest ktos taki jak Sordi i juz w pierwszym poscie rozwiazal moj problem, bo zwykle na forach pomoc jest w stylu " zresteuj komputer moze pomoze", a po drugie samo zainteresowanie ze strony admina. Zwlaszcza ze jestem totalnie nowy na forum i nie zostałem olany, brzydko mowiac.

• Upvote 1