hansvonb Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Gram w rozdzielczości 3780x1920. Ostatnio (9.7?) pojawiła się opcja graficzna "interface scaling". Żarówka pojawia się we właściwym miesjcu gdy interface scaling == 1, natomiast gdy włączę skalowanie x2 żarówka przesuwa się baaardzo w prawo (tak że widać tylko jej skrawek). Czy w konfiguracji xvm itp. jest jakieś miejsce, które wskazuje lokalizację żarówki? Hans Quote
Administrator Aslain Posted June 2, 2015 Administrator Posted June 2, 2015 Zobacz do pliku res_mods\configs\xvm\Aslain\elements.xc Nie mam w tej chwile czasu napisac wiecej :) Powodzenia. "$delay": 100, "sixthSenseDuration": "sixthSenseDuration", "sixthSenseIndicator": { "_alpha": 100, "_x": "sixthSenseIndicator._x", "_y": "sixthSenseIndicator._y" } }, Quote
Administrator Aslain Posted June 2, 2015 Administrator Posted June 2, 2015 Modyfikujesz poprzez dodanie operacji arytmetycznych do aktualnego kodu np "_x": "battleTimer._x - 0", zamiast - 0 daj np. - 100, albo + 200 Quote
hansvonb Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 Przetestowałem zmiany do parametru: "_x": "sixthSenseIndicator._x - 100" dałem -100, -1000, -2000 oraz +500 i żarówa w ogóle się nie przemieściła... Przeszukałem katalogi pod kątem sixthSenseIndicator i natknąłem się tylko na 2 pliki *.pyc - jak mniemam pliki Pythona więc nie do ruszenia. Quote
hansvonb Posted June 3, 2015 Author Posted June 3, 2015 A bez modów działa elegancko - standardowa żarówa na środeczku. Quote
Administrator Aslain Posted June 3, 2015 Administrator Posted June 3, 2015 Nietsety nie mam takiej rozdzielczosci (paru monitorow?) aby to sprawdzic :( Quote
hansvonb Posted June 3, 2015 Author Posted June 3, 2015 Zdaję sobie sprawę, że moja rozdzielczość jest nietypowa... a w kombinacji Twoje mody + standardowa żarówa wszystko OK. Pozostaje się przyzwycaić do standardwej. :D Dzięki za pomoc, jakbym natrafił na rozwiązanie to będę informował Quote
Recommended Posts