FCS Posted November 2 Posted November 2 Cześć, Czy jest już może poprawiona wersja tego moda ? Pozdrawiam M. Quote
Administrator Aslain Posted November 2 Administrator Posted November 2 Nie ma i raczej nie będzie, autor twierdzi że mod działa poprawnie, niemniej jednak jedna czy dwie osoby po jego usunięciu nie wieszały się. Quote
FCS Posted November 3 Author Posted November 3 U mnie on powodował problem polegający na wywalaniu się gry po zniszczeniu czołgu. Nie było to częste, zdarzało się 1-2 razy dziennie, ale ostatnio częściej, dlatego go wyłączyłem w samej grze (nie deinstalowałem). Jest on dla mnie jednym z ważniejszych modów, bo last hits od WG to porażka. M. Quote
Administrator Aslain Posted November 3 Administrator Posted November 3 Najgrosze w tym jest to że nie da się tego odtworzyć na poczekaniu ale 1-2 dziennie. Gdyby znaleźć jakiś wzór który powoduje takie wieszanie się, aby autor mógł to odtworzyć, tylko wtedy by mógł naprawić. Quote
FCS Posted November 3 Author Posted November 3 Po ostatniej aktualizacji chyba "pancer un girls" ten problem się nasilił, dlatego wyłączyłem togo moda. Może problem nie leży w tym modzie ale w powiązaniu go z innymi modami. Gdzie zapamiętujesz listę zainstalowanych modów z Twojej paczki, tak że instalacja update wie co wybrałem poprzednio ? M. Quote
Administrator Aslain Posted November 3 Administrator Posted November 3 8 minutes ago, FCS said: Po ostatniej aktualizacji chyba "pancer un girls" ten problem się nasilił, dlatego wyłączyłem togo moda. Może problem nie leży w tym modzie ale w powiązaniu go z innymi modami. Gdzie zapamiętujesz listę zainstalowanych modów z Twojej paczki, tak że instalacja update wie co wybrałem poprzednio ? M. Zapamiętywanie jest automatyczne, jeśli tego nie robi oznacza że pewnie odinstalowałes modpacka przez kolejną instalacją, czego nie powinno się robić. https://aslain.com/index.php?/topic/27451-przewodnik-przenoszenie-konfiguracji-aslains-wot-modpack-między-komputerami/&do=getNewComment Quote
FCS Posted November 3 Author Posted November 3 Cześć, Czy sprawdzałeś działanie Uruchom następujące polecenie, zastępując nazwa_pliku.inf żądaną nazwą pliku, przykładowo: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.25.0.0_13.exe /SAVEINF=nazwa_pliku.inf na nowych wersjach ? U mnie nie działa ta metoda zapisu, nie powstaje plik inf. Oczywiście zamiast 1.25........ jest obecna wersja instalatora. Czy możesz warunkowo przywrócić Last Hits do listy modów ? M. Quote
Administrator Aslain Posted November 4 Administrator Posted November 4 9 hours ago, FCS said: Cześć, Czy sprawdzałeś działanie Uruchom następujące polecenie, zastępując nazwa_pliku.inf żądaną nazwą pliku, przykładowo: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.25.0.0_13.exe /SAVEINF=nazwa_pliku.inf na nowych wersjach ? U mnie nie działa ta metoda zapisu, nie powstaje plik inf. Oczywiście zamiast 1.25........ jest obecna wersja instalatora. Czy możesz warunkowo przywrócić Last Hits do listy modów ? M. Sprawdziłem, normalnie mi tworzy plik .inf w folderze z instalatorem. Zastanowię się z LastHits, na razie nie chce tego. Quote
FCS Posted November 4 Author Posted November 4 Cześć, Na jakim etapie działania instalatora tworzony jest plik inf ? M. Quote
Administrator Aslain Posted November 4 Administrator Posted November 4 Jak już wybierzesz mody z listy, pod koniec instalacji potem. Nie lepiej używać .reg? Quote
FCS Posted November 4 Author Posted November 4 Cześć. Jakoś nie za bardzo lubię pliki, które modyfikują rejestr. Chodzi o to, że jeżeli użytkownik nie ma praw admina, to nie wpisze do rejestru danych. Natomiast jeśli uruchomi coś z prawami admina, to te wpisy prawdopodobnie wchodzą na konto admina, a nie tego użytkownika. Jak widzę z reg, to wpisujesz dane do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE, czyli nie powiązanej z kontem użytkownika. M. Quote
Administrator Aslain Posted November 4 Administrator Posted November 4 Tak, rozumiem, wymagany jest raczej admin to importowania tych plików. Aczkolwiek można spać spokojnie, bo ten .reg modyfikuje tylko wpisy dla modpacka nic innego, można to sprawdzić edytująć plik .reg edytorem tekstowym. Quote
FCS Posted November 4 Author Posted November 4 Od dawna programujesz w Delphi (instalaor masz w w nim zrobiony) ? Quote
Administrator Aslain Posted November 4 Administrator Posted November 4 1 hour ago, FCS said: Od dawna programujesz w Delphi (instalaor masz w w nim zrobiony) ? Kompilator instalatora jest zrobiony na Delphi, wiec i kod uzywany w nim tez, ale sa tez specyficzne makra i skrypty juz w samym Inno Setup. Mam z tym do czynienia juz od ponad 10 lat. Quote
FCS Posted Tuesday at 12:40 PM Author Posted Tuesday at 12:40 PM (edited) Cześć, wygląda na to, że ten mod znowu zaczął działać poprawnie od wersji 1.27.0.0. Używam go w wersji tv.protanki.lasthits_3.5.06.wotmod i nie wystąpił problem od pojawienia się 1.27.0.0 więc ok 1 tydzień. Edited Tuesday at 12:41 PM by FCS Quote
Administrator Aslain Posted Tuesday at 01:52 PM Administrator Posted Tuesday at 01:52 PM 1 hour ago, FCS said: Cześć, wygląda na to, że ten mod znowu zaczął działać poprawnie od wersji 1.27.0.0. Używam go w wersji tv.protanki.lasthits_3.5.06.wotmod i nie wystąpił problem od pojawienia się 1.27.0.0 więc ok 1 tydzień. Dzieki za wiadomosc, pozostanie mi zaufać tej informacji, i przywrócić moda w paczce. Quote
FCS Posted Tuesday at 02:11 PM Author Posted Tuesday at 02:11 PM Ja mam zainstalowaną paczkę z: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_01.exe Jak dodasz do nowej paczki, to ją zainstaluję i będę na bieżąco sprawdzał, bo może być jeszcze jakiś konflikt z nowymi wersjami innych modów. Quote
Administrator Aslain Posted Tuesday at 02:12 PM Administrator Posted Tuesday at 02:12 PM Just now, FCS said: Ja mam zainstalowaną paczkę z: Aslains_WoT_Modpack_Installer_v.1.27.0.0_01.exe Jak dodasz do nowej paczki, to ją zainstaluję i będę na bieżąco sprawdzał, bo może być jeszcze jakiś konflikt z nowymi wersjami innych modów. Fajnie, dodam w nowym modpacku dzisiaj, dzięki raz jeszcze. Quote
Recommended Posts