ni33ll Posted August 1, 2015 Posted August 1, 2015 (edited) Witam, Zrobiłem aktualizacje do win10 i pojawił się problem przy instalacji paczki Aslaina, wybieram wszystkie mody które potrzebuję. Zaczyna się wszystko instalować i instalator się zatrzymuje na samym końcu (kończenie instalacji). Tak jakby się zawieszał. Mniej więcej to wygląda tak jak na zdjęciu. Trzeba ręcznie zamknąć proces jednak instalacja się nie dokończyła i nie wszystkie mody i ustawienia działają. Czy ktoś miał podobny problem na win10 ? nigdy nie miałem problemu z instalacją, dopiero po przejściu na nowy system mam takie cuda :) _Aslains_Installer_CompList.log xvm.log python.log Edited August 1, 2015 by ni33ll Quote
(GB-R)MarekTor Posted August 1, 2015 Posted August 1, 2015 (edited) Podzejrzewam,że tak jak w 8,jest blokada,zabezpieczenia instalowania "cracków,keycodów itp"Mody zmieniają pliki(antywirusy traktują je jak Trojany).Zobacz w panelu sterowania czy jest jakieś zabezpieczenie systemu czy coś podobnego.Dostałem info o aktualizacji i chyba zostanę przy 7,skoro w przyszłym roku trzeba będzie wykupić licencje do 10.W python masz w przedostatnim wersu zamkniecie instalatora-za długo się ładuje,sprawdż zaporę,może blokuje modpacka? Edited August 1, 2015 by (GB-R)MarekTor Quote
ni33ll Posted August 1, 2015 Author Posted August 1, 2015 Sprawdziłem wydaje mi się wszystko. Antywirus wyrzucony, zapory wyłączone. Windows defender też i nadal to samo :) Powalczę jeszcze i jak dojdę do jakiegoś wniosku to dam znać. Póki co pozostaje mi ręcznie skopiować mody które mnie interesują Quote
(GB-R)MarekTor Posted August 1, 2015 Posted August 1, 2015 Ok,powodzenia.Widać na forum,ze parę osób ma problemy.Póki niema Aslaina,program do uaktualnienia xvm-kopiujesz swój plik z ustawieniami.http://xvm-mod.com/xvm-updater/ Quote
ni33ll Posted August 1, 2015 Author Posted August 1, 2015 Poradziłem już sobie w inny sposób. Faktycznie coś musi blokować instalator ale już nie miałem pomysłu co. Założyłem nowe konto użytkownika w windowsie i na tym koncie poszła instalacja modpacka bez problemu. Przelogowałem się na stare i mody są zainstalowane więc póki co jest ok. Temat do zamknięcia i dzięki za podpowiedzi. Quote
Administrator Aslain Posted August 5, 2015 Administrator Posted August 5, 2015 Jak teraz? Aktualizowalem program instalatora. Quote
ni33ll Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 To nie jest problem instalatora bo mam tylko taki problem na jednym koncie w WIN, założyłem drugie konto użytkownika i tam instalacja idzie bez problemu więc podejrzewam że mi coś sie namieszało przy aktualizacji z win7 do 10ki bo nie robiłem czystej instalki systemu tylko aktualizacje i wszystkie programy itp mi skopiowało więc coś mi musi blokować na tym koncie użytkownika tylko nie mam pojecia co ale to już bez znaczenia bo Twoją paczuszkę instaluje na drugim koncie użytkownika i wszystko działa :) (tzn do dziś ale to już w osobnym wątku zgłoszę) Dzięki za super robotę Aslain Quote
Adziodruid Posted November 27, 2018 Posted November 27, 2018 (edited) Mam podobny problem co Nil czy potrzebna ponowna instalacja win? U mnie zaczeło się kiedy przerwałem instalowanie nowej paczki przy jakiejś aktualizacji podczas procesu ,potem żle odinstalowałem nie przez dodaj usuń aplikacje . Przy ponownej próbie już nie pozwoliło mi zainstalować wyskakiwał błąd tak jakby coś zostało w rejestrach. Dałem spokój na parę miesięcy . Wczoraj podjełem próbę ponownej instalacji paczki modów i zobaczyłem to no i oczywiście mody sie nie wgrały Edited November 27, 2018 by Adziodruid Quote
Recommended Posts