Bardabas Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 (edited) Witam, od aktualizacji 9.10 mam często powtarzający się problem z minimapą. Używam od dłuższego czasu paczki modów Aslain, ale nigdy nie miałem takiego problemu. Dziś zaktualizowałem paczkę z 12 września (ogólnie często ją aktualizuje) zgodnie z zaleceniami wyczyszczenia katalgów res mods i cache wraz z resetem ustawień gry. Problem z minimapą XVM jednak powraca w takiej postaci jak na załączonych screenach. Przeważnie crashuje chwilę po rozpoczęciu bitwy. Nie wiem czemu ale plik python nie chce się załączyć :/ _Aslain_logs.zip xvm.log Edited September 15, 2015 by Bardabas Quote
Administrator Aslain Posted September 16, 2015 Administrator Posted September 16, 2015 Gralem pare bitew i nic sie nie dzialo ani z minimapa ani z crashowaniem. Moze usun pare modow z listy, mody by spoter, albo Arcade-Sniper Switch Lag Fix + Max Farplane by Nikodemsky i daj znac czy cos dalo. Quote
xxx_Mario_xxx Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 eloo potwierdzam problem kolegi wyzej, u mnie tez sie to pojawia dosc czesto... nie uzywam zadnego z wymienionych przez ciebie (Aslain) modów. p.s. dzis pobiore nowa paczke i zainstaluje zobacze jak teraz i ew. dolacze jakies logi jakby cos wywalało (lub BARDABAS ty dołacz) Quote
Administrator Aslain Posted September 17, 2015 Administrator Posted September 17, 2015 To nie wiem, nie jestem w stanie naprawic cos co u mnie dziala dobrze. Problem lokalny wiec bardziej, macie pecha. Quote
Bardabas Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 (edited) Niestety błąd się powtarza :/ Przeważnie jak raz zacznie crashować mapę to dzieję się tak w następnych bitwach i regułą jest to że crash następuje do 1 minuty po rozpoczęciu bitwy (licząc od końca odliczania) Edited September 21, 2015 by Bardabas Quote
xxx_Mario_xxx Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 dzis zaktualizowałem paczke i tak jak kolega wyzej pisze... dalej to samo - poki co nie znalazłem rozwiazania co to moze byc. w srode bede mial wiecej czasu wiec spróbuje pojedynczo instalowac mody i wtedy pograc, potestowac bo innej opcji znalezienia tego chyba niema. Quote
SpikeLG Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Witam jak ktoś rozwikła ten problem to niech zdradzi sekret gdzie tkwi problem ;) Quote
xxx_Mario_xxx Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 nie wiem jak u was... ale u mnie wystarczylo odpuscic sobie "Modyfikacje wpływające na jakość grafiki" jbc z tej sekcji mam tylko zainstalowane: - safe shot (1 opcja), - pokazywanie ilosci hp obu druzyn (2 opcja), Przy zainstalowaniu tylko tych dwóch rzeczy z działu "Modyfikacji" wszystko jest ok... P.S. Oczywiscie inne mody smialo wgrywałem kóre mi były potrzebne i jest ok.. Spróbujcie moze tez tak ustawic i dajcie info czy mapka jest ok czy dalej cos sie dzieje - ja poki co mam spokój i dobrze mapka sie wyswietla Quote
SpikeLG Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Wielkie dzięki za info sprawdzę wszystko Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2015 Administrator Posted October 12, 2015 Witam, od aktualizacji 9.10 mam często powtarzający się problem z minimapą. Używam od dłuższego czasu paczki modów Aslain, ale nigdy nie miałem takiego problemu. Dziś zaktualizowałem paczkę z 12 września (ogólnie często ją aktualizuje) zgodnie z zaleceniami wyczyszczenia katalgów res mods i cache wraz z resetem ustawień gry. Problem z minimapą XVM jednak powraca w takiej postaci jak na załączonych screenach. Przeważnie crashuje chwilę po rozpoczęciu bitwy.shot_748.jpgshot_749.jpg Nie wiem czemu ale plik python nie chce się załączyć :/ Sciagnij najnowsza wersje modpacka, XVM zostal zaktualizowany, i mial duzo fixow do minimapki, wiec pewnie cos popsuli. Quote
Recommended Posts