Jump to content

celownik nie działa poprawnie w trybie rozwałki

Recommended Posts

Posted

W trybie rozwałki na starcie wszystko dobrze z celownikiem. Po tym jak zginę to celownik się blokuje w miejscu. Jest możliwość strzelania do innych pojazdów ale nie widać co czego się celuje.

Posted (edited)

Czy ktoś ma podobny problem jak ja na obrazku załączonym poniżej ? Po tym jak zginę to celownik zostaje zablokowany.

bug.jpg

Edited by misqowiecPL
  • Administrator
Posted

W logach masz wersje 10, dlatego tak pisalem. Czy instalowales te same mody ktore masz w 10? Musze miec najnowsze logi z tym co wybierales dokladnie ostatnim razem. Dopiero wtedy moge sprawdzic.

Posted

winne jest ExtraAimInfo

popatrzyłem w logi i później zrobiłem test przeinstalowując paczkę i bez ExtraAimInfo wszystko z celownikiem jest ok.

cześć zawartości pliku python.log

ERROR: Traceback (most recent call last):
ERROR:   File "scripts/client/VehicleGunRotator.py", line 486, in __onTick
ERROR:   File "mod_pmod.py", line 2920, in newUpdateGunMarker
ERROR:   File "scripts/client/AvatarInputHandler/__init__.py", line 355, in updateGunMarker
ERROR:   File "ExtraAimInfo", line 353, in newupdateMarkerPos
ERROR:   File "ExtraAimInfo", line 511, in setVisible

• Administrator
Posted

Zeby to bylo takie proste ze widzisz nazwe pliku moda w pythonie, i juz wiesz ze on robi problem, tak nie jest niestety. Widzisz skrypty pythona ktora sie wysypuja, ale moga to robic z powodu moda ktory nie jest na liscie errorow w pythonie - to mnie bardzo irytuje, ale tak jest niestety...

Tym bardziej ze widze na przyklad ze pmod tez niby robi problemy, a jego error jest podobny do bledu w ExtraAim wiec jest raczej jak mowilem, "cos" rzuca cien na te mody, i one sieja bledami, niestety co to jest, wiedziec moze tylko tworca moda ktory robi problemy.

Posted (edited)

to było dla mnie tylko wskazówka i tak jak pisałem wyżej zrobiłem test, który polegał na tym:

zainstalowałem paczkę v15

- uruchomiłem bitwę w rozwałce i błąd wystepował

- przeinstalowałem paczkę na nowo bez ExtraAimInfo

- uruchomiłem bitwę w rozwałce i nie było już problemu

PS. jestem programista i na co dzień zajmuje się analiza i poprawianiem bugów ;)

Dla pewności możesz powtórzyć problem i zweryfikować to co napisałem powyżej :P

Edited by misqowiecPL
  • Administrator
Posted

Trzeba bylo od razu pisac żeś programista :)

Zeby sprobowac odtworzyc problem, musialbym miec te same warunki, przynajmniej w samej grze, czyli grac czolgiem ktorym Ty grales, na tej samej mapce na ktorej wystapil problem i w tym samym trybie gry, a najlepiej jeszcze zeby jezdzic podobna trasa :)

Tak czy siak jesli to faktycznie ExtraAimInfo to widze ze ten mod dalej wesolo powoduje problemy, u mnie niestety nigdy nie udalo sie odtworzyc tego problemu, a probowalem wszystkie konfiguracje modow jakie mi podsylano w logach.