Kubastas Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 (edited) Witam. Mam Problem z załadowaniem gry. Pierwszy ekran, pasek ładowania dochodzi do ok 80% i robi się czarny ekran. Po odinstalowaniu wszystkich modów gra ładuje się normalnie. Zainstalowanie obojętnie jakiego moda problemem ponawia. Próbowałem z Zaporą sieciowa, nic nie nie pomaga. Jedynie odinstalowanie, bądź odznaczenie w instalatorze wszystkich modów rozwiązuje problem, lecz wtedy nie mam modów :( _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Options.inf python.log Edited March 30, 2016 by Kubastas Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted March 31, 2016 Administrator Share Posted March 31, 2016 Probowales czyscic cache wot? Czasem pomaga z ladowaniem sie do garazu. Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Dziękuję za podpowiedź . Niestety to nie pomaga . Co ciekawe po zainstalowaniu pakietu modów od DJ...... wszystko działa normalnie , ale nie chcę jego modów , Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted March 31, 2016 Administrator Share Posted March 31, 2016 U mnie problem taki jak masz nie wystepuje. Zaladowalem to samo co miales wybrane. Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Do wczoraj wszystko było dobrze , nic nie instalowałem po prostu gra przestała się uruchamiać . Przeinstalowałem cała grę , myślałem , że coś w grze się skopało . Uruchomiłem czystą i normalnie wystartowała po instalacji modów nie . Może odznaczę wszystkie , podeślę logi i zaznaczę jakiś prosty mod choćby tylko karuzelę i również podeślę logi ? Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted March 31, 2016 Administrator Share Posted March 31, 2016 Ciekawe, chyba nie bylo jakiegos mikropatcha wczoraj. Mozesz podeslac nowe logi. Quote Link to comment
tuokama Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Miałem ten sam problem. U mnie pomogło odznaczenie sprawdzania czy jest nowy modpack (pierwsza opcja na liście modów). Reszta ustawień została i ruszyło. Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Przesyłam logi z odznaczonymi wszystkimi modami , teraz gra uruchamia się normalnie _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Options.inf python.log Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Teraz logi z zainstalowanym tylko jednym modem i to kolorów . W menedżerze zadań gra wyświetlana jest jako uruchomiona . Jednak jak poprzednio pasek uruchamiania gry zatrzymuje się pod koniec i robi się czarny ekran . Uaktualniłem sterowniki do grafiki ale to też nic nie pomogło. _Aslains_Installer.log _Aslains_Installer_CompList.log _Aslains_Installer_Options.inf python.log Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted March 31, 2016 Administrator Share Posted March 31, 2016 Miałem ten sam problem. U mnie pomogło odznaczenie sprawdzania czy jest nowy modpack (pierwsza opcja na liście modów). Reszta ustawień została i ruszyło. Problem lezy po stronie uzytkownika, jego pc lub internet, blokuje polaczenie do serwera sprawdzania nowej wersji moda, przez co logowanie sie do garazu zawiesza sie. Teraz logi z zainstalowanym tylko jednym modem i to kolorów . W menedżerze zadań gra wyświetlana jest jako uruchomiona . Jednak jak poprzednio pasek uruchamiania gry zatrzymuje się pod koniec i robi się czarny ekran . Uaktualniłem sterowniki do grafiki ale to też nic nie pomogło. Tez problem lokalny, jesli na samym XVM sie tak dzieje to cos tam miesza. Zanim zagrasz po instalacji modpacka zrestartuj komputer dla pewnosci. Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Nie pomogło :( Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Wkleiłem z ciekawości celownik J1m80 pobrany z neta ten sam co jest u Ciebie w paczce i gra działa , po instalacji z paczki nie działa , czyż bym dostał bana na Twoje mody :( po tylu latach ? Quote Link to comment
Res3rch Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Bana to dostałeś na mózg. Sprawdzaj tylko te najpotrzebniejsze mody az w koncu trafisz -.- Quote Link to comment
Kubastas Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 (edited) Przeniosłem cały folder res_mods plik po pliku i uruchamiałem grę. Znalazłem plik który ją blokuje . Nie moge go wyslac , brak uprawnien . Nazywa się " mod_pmod " i jest w \res_mods\0.9.14\scripts\client\gui\mods Edited March 31, 2016 by Kubastas Quote Link to comment
Recommended Posts