veno11 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Cześć, Zacząłem korzystać z modpacka, muszę przyznać że to świetne rozwiązanie. Do tej pory ściągałem milion modyfikacji z różnych źródeł i lepiłem sobie swojego WOTa. Z użytkowaniem modpacka mam tylko jeden problem i nie mogę namierzyć jego źródła mimo wielu prób. Jakiś mod wyłącza mi w grze wszystkie cienie, co każde wejście do bitwy! Mam mocny sprzęt i gra na maxymalnych ustawieniach trzyma 100 fps, nie instalowałem wiec żadnych tweaków itp. Podobna sytuacja jest z dystansem rysowania, czasem sie zmniejsza na minimalne, to jednak występuje znacznie rzadziej. Próbowałem wielokrotnie przeinstalowywać w różnych konfiguracjach, jednak bezskutecznie. z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted May 22, 2016 Administrator Share Posted May 22, 2016 Witaj, Zobacz czy nie masz zaznaczonej w instalatorze jakiejs opcji z dzialu WoT Tweakera, tam mozna wylaczyc cienie wlasnie. Nie zalaczyles logow, wiec strzelam. Quote Link to comment
veno11 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Hej, Dzięki za natychmiastową rekację Nie instalowałem nic z tweakera, próbowałem też zrezygnować z shadow scope remover. Załączam logi _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted May 22, 2016 Administrator Share Posted May 22, 2016 nie ma za co Nie instlaujesz uzywajac czystej instalacji, uzywasz normalnej, uzyj czystej. I daj znac. Wgralem te same mody co Ty, i widze cienie, wiec to cos u Ciebie. Quote Link to comment
veno11 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Akurat teraz przeinstalowałem przy użyciu normalnej instalacji, wielokrotnie próbowałem na czystej z resetowaniem ustawień. W takim razie podeśle cały res_mods koledze żeby sprawdził czy u niego tez tak jest. Myślałem też że nvidia mi 'optymalizuje' grę ale już to wykluczyłem. Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted May 22, 2016 Administrator Share Posted May 22, 2016 Ok zalacz res_mods cale, Czysta instalacja jest bardzo wazna, nawet ja jej uzywam, inne opcje sa dla ludzi lubiących dreszczyk emocji Quote Link to comment
veno11 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 No i znalazłem źródło problemu, instalując mod po modzie i sprawdzając czy są cienie. Nie był to żaden z Twojej paczki, a taki dodatkowy notabene niemający nic wspólnego z grafika Dzięki za wsparcie, robisz tu kawal dobrej roboty Quote Link to comment
Administrator Aslain Posted May 23, 2016 Administrator Share Posted May 23, 2016 Super ze sie problem rozwiazal, milej zabawy Quote Link to comment
Recommended Posts