Jump to content

Czarna ziema, tracenie ostrości po minimalizacji.

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie, oto mój problem! :D

Czarna ziemia tak jak na załączonych screenach występuje dość często, mapa nie ma znaczenia pojawia się losowo i najczęściej na bazie, po odjechaniu jakiegoś kawałka trawa jest normalna i czarnej ziemi nie ma lecz gdy wrócę w miejsce gdzie się pojawiła (Tak jak pisałem wcześniej najczęściej jest to miejsce spawnu "Baza") znów jest, co do czołgu bez znaczenia jakim gram pojawia się ten błąd, tryb gry standardowy. A co do utraty ostrości nie zamieściłem screena ale wygląda to tak, podczas gry gdy ją zminimalizuję do pulpitu aby wejść na Facebooka i powrocie spowrotem do gry modele są tak jak by w gorszej jakości takie rozmazane no takie jak by z utratą ostrości po chwili błąd się naprawia i modele są znów wyraźne, błąd ten też pojawia się bez znaczenia jakim czołgiem gram na jakiej mapie i w jakim trybie. Czym może być to spowodowane ? Niże dodaję logi :)

Liczę na pomoc z tymi błędami :)

Pozdrawiam

Misq

1.jpg

2.jpg

_Aslain_logs.zip

python.log

xvm.log

Edited by Misq675
Posted

Ustawienia w SSach. Grafika niezaktualizowana bo wczoraj wyszedł nowy update do GeForce a ja updatowałem poprzednim więc sądzę że to nie wina tego. Co do ustawień renderu jeżeli dobrze myślę chodzi Ci o te w ustawieniach panelu nVidia to tam mam pasek przeciągnięty na full na jakość a nie na wydajność.

shot_118.jpg

shot_119.jpg

shot_120.jpg

• Administrator
Posted

Zaczne od tego ze u mnie ten problem nie wystepuje i nie udalo mi sie go jeszcze odtworzyc.

Widze ze czesc suwakow grafiki masz na minimum. Czy moglbys je ustawic na wieksze wartosci dla testu? Szczegolnie jakosc terenu itp. i zobaczyc czy to w czyms pomoze.

Posted (edited)

Możemy spróbować suwaki dlatego na minimum gdyż zależy mi na FPS i tylko tekstury ważniejsze mam na wysokich ;)

Dam znać jak sprawdzę ;)

EDIT: Faktycznie jak dałem wszystko na maxa nie pojawiło się to ale FPSy spadły cholernie :( Też w tym przypadku spróbowałem innej opcji dałem wszystko na niskie no i pojawiła się znów czarna dziura lecz wszedłem w opcje zmieniłem parametry terenu, oznaczeń i roślinności na inny parametr zastosowałem dziura znikła przywróciłem znów na niskie i dziury nie było więc nie mam bladego pojęcia gdzie leży przyczyna :( 

Edited by Misq675
  • Administrator
Posted

Zauwazylem ze uzywasz tez  Modyfikacje wpływające na jakość grafiki zobacz bez niektorych opcji tam, stawiam na usuwacz mgly ktory dzisiaj aktualizuje w paczce 06.

Posted (edited)

Możliwe całkiem że to i jego wina, używam twojego modpacka hohooho i trochę odkąd WRR zawiesił swoje modpacki przesiadłem się na twój i szczerze nigdy nie miałem tak śmiesznych sytuacji :/ Zawsze wszystko cycuś glancuś, które z tych opcji polecałbyś używać tak ogólnie aby podniosły poziom FPS znacząco i nie spaczyły grafiki zbyt bardzo ? :)

Zaraz wyłączę ten usuwacz mgły i sprawdzę :)

EDIT: Jak narazie pomogło czarna dziura znikła ;)

Edited by Misq675
Posted

Problem został całkowicie rozwiązany dla każdego kto łapie takie problem z "czarną dziurą" zmienicie ustawienia terenu na Średnie i problem nie będzie się pojawiał :) 

U mnie pomogło na stałe ;)

Pozdrawiam

Misq ;)