Krzyrek Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 (edited) Kiedyś był taki info panel który pod Alt pokazywał parametry własnego czołgu, co się z nim stało, nie ma wersji pod obecny WoT? Może ktoś potrafi dodać taką opcję do tego co jest w paczce? Przerobiłem sobie delikatnie info panel - colored bo był dla mnie mało czytelny. Zmieniłem kolory informacji o pancerzu z brązowego na biały, reload z czerwonego na zielony i rozjaśniłem dmg pocisków oraz wyświetliłem linię z informacją jakie czołg ma działo. Może komuś się przyda, plik skin_3_colored.xml znajduje się w katalogu: ...\World_of_Tanks\res_mods\0.9.16\scripts\client\gui\mods\mod_infopanel\ Edit: Przed chwilą przeczytałem temat o tymm dawnym modzie o który pytam, tak więc już wiem że go nie ma. Jeszcze inaczej zrobiony skin_3_colored.xml Edited October 21, 2016 by Krzyrek Quote
Krzyrek Posted October 21, 2016 Author Posted October 21, 2016 A co z tym Info Panel od masheene? On chyba ma tę opcję pod Alt. Quote
Administrator Aslain Posted October 21, 2016 Administrator Posted October 21, 2016 Ja sie tam nie zaglebialem, gdyz nie uzywam tego moda do grania, ale w tej chwili mod posiada menu w garazu, gdzie mozna wybrac sobie jakies elementy i opcje. Quote
Krzyrek Posted October 21, 2016 Author Posted October 21, 2016 Ty piszesz o tym którego pokazałem w pierwszym poście, ale to nie jest od masheene. Od masheene wygląda tak: Znalazłem go tu https://www.frost-zone.eu/infopanel/ i tu http://worldof-tanks.com/informative-panel-color-for-world-of-tanks-8-9/ Zainstalowałem i działa dobrze na razie, ale Ciebie pytałem o niego co z nim, bo był w paczce 9.16.05 i zniknął Wizualnie podoba mi się ten który jest obecnie w paczce, zwłaszcza jak sobie go edytowałem, ale ten masheene używam gdy chcę zerknąć na parametry własnego czołgu. Siara troszkę, ale nadal nie pamiętam który czołg co ma Quote
Administrator Aslain Posted October 21, 2016 Administrator Posted October 21, 2016 Ten podlinkowany to nie jest na prawde mod tylko od masheene, to jest mod ekspointa, ktorego konfig ktos przerobil na podobienstwo moda masheene. Jest on niestety zabugowany, dlatego nie dodalem go do paczki, czekam az go naprawią. Dziala, ale jakies bledy widzialem w logach, dlatego wole poczekac troche. Quote
Krzyrek Posted October 21, 2016 Author Posted October 21, 2016 Tak jak piszesz, a dokładniej masheene przerobił aby tak właśnie wyglądał. W pliku mod_info_panel_extended.json znalazłem ten wpis: Cytat Python by Ekspoint json editing by masheene Ok, czyli używam na własną odpowiedzialność 1 Quote
Krzyrek Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 Cześć. Ostatnio dodałeś sporo InfoPaneli, dzięki wielkie, ale jak możesz to dodaj jeszcze moją przeróbkę pierwszego z serii "extended", to nie będę musiał za każdą aktualizacją paczki tego sam kopiować Zamieniłem miejscami armor wieży i korpusu, zmieniłem miejsce dla reload-u i masy oraz dodałem kolorki i nieco powiększyłem czcionkę. 1. z paczki 2. moje mod_info_panel_extended.json Quote
Administrator Aslain Posted October 25, 2016 Administrator Posted October 25, 2016 Pomyśle a póki co to mozesz instalowac ten plik poprzez folder Aslains_Custom_mods. Wrzuc go do tego folderu, i instalator bedzie go zawsze instalowac. InfoPanel.zip Quote
Krzyrek Posted October 25, 2016 Author Posted October 25, 2016 (edited) 3 godziny temu, Aslain napisał: Pomyśle a póki co to mozesz instalowac ten plik poprzez folder Aslains_Custom_mods. Wrzuc go do tego folderu, i instalator bedzie go zawsze instalowac. InfoPanel.zip No to już nie myśl Zrobię jak napisałeś i to rozwiązuje mój kłopot. To samo zrobię z Twoimi plikami od paneli, które poprzerabiałem, ha Edited October 25, 2016 by Krzyrek Quote
Krzyrek Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 Dnia 25.10.2016 o 15:42, Krzyrek napisał: ... To samo zrobię z Twoimi plikami od paneli, które poprzerabiałem, ha A Ty coś zmieniasz w plikach colors.xc i playersPanel*.xc ? Bo ja mam cały czas te swoje przerobione wrzucone do instalowania i nadpisuje Twoje. Quote
Recommended Posts