czesoi Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 Cześć. Zainstalowałem nową wersję mod packa, z opcją powiększania mapy pod klawiszem l.ctrl. Podczas rozgrywki mapa jest ciągle powiększona, nie idzie zmienić jej rozmiaru. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted December 21, 2016 Administrator Posted December 21, 2016 Wgralem te same mody, nie mam problemów. Grasz na jakis wyjątkowej rozdzielczosci ekranu? Quote
czesoi Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 (edited) 1920x1080. Edited December 21, 2016 by czesoi Dodanie screena Quote
overburn69 Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 (edited) Dzień dobry! Mam ten sam problem od instalacji modpaka po ostatniej aktualizacji WOT. rozdzielczość: 1280 x 1024. _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Edited December 23, 2016 by overburn69 dodatkowe informacje - crashowanie WOT-a Quote
overburn69 Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 ponadto, od czasu do czasu, WOT crash-uje w czasie rozgrywki xvm.log python.log _Aslain_logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted December 23, 2016 Administrator Posted December 23, 2016 Nie wiem czemu ale nie moge nic pobrac z powyzszych dwoch postow, tez tak macie? Dacie rade wyslac logi ponownie? Generalnie ludzie narzekaja na XVM w 9.17, zjada niektórym FPSy. Poki co nie widze zeby byly nowsze wersje XVMa wiec albo go nie uzywajcie na razie, albo trzeba jakos to przeżyć aż wyjdzie nowsza ewentualnie poprawiona wersja. Dobrze bylo by spytac też u źródła czyli na koreanrandom, oni tworzą XVM (a ja tworze konfigi XVM, to dwie różne rzeczy). http://www.koreanrandom.com/forum/forum/57-xvm-english-support-and-discussions/ Jeśli nikt nie zgłosi tego, to będzie nie naprawione, chyba ze są oni świadomi problemu. Tutaj jakiś temat, ale z odwrotnym problemem, być może jest to powiązane: http://www.koreanrandom.com/forum/topic/35079-minimap-keeps-resetting-back-to-smallest-setting/ Quote
Metafan Posted December 23, 2016 Posted December 23, 2016 FPS-y najbardziej zjada nieudana aktualizacja i słabe serwery a ludu dziennie ok.200k z tego powodu nie moge grać na poprawionej grafice,mimo że komp nowy i nie ma problemu z żadnymi grami Quote
overburn69 Posted December 24, 2016 Posted December 24, 2016 Dzięki za odpowiedź. Spróbuję na koreanrandom czegoś się dowiedzieć. Póki co wgrywam logi jeszcze raz. Z powiększoną mapą da się grać. A z FPS-ami też zauważyłem znaczący spadek. Wesołych świąt Bożego Narodzenia _Aslain_logs.zip python.log xvm.log Quote
Administrator Aslain Posted December 24, 2016 Administrator Posted December 24, 2016 Na korean jest watek o niskim fpsie, praktycznie juz potwierdzilem ze to spowodowane jest przez XVM, a konkretnie XMQP zabugowane, mocno to naprawiali wczoraj jest juz w paczce to naprawach, i pewnie jeszcze pare fixow wpadnie. Nie dzieje sie to od razu, czym dluzsza sesja grania tym wiecej spada fpsow najczesciej. Wesolych! Quote
Recommended Posts