Jump to content

brak komend i wskazań na minimapie oraz czacie

Recommended Posts

Posted

Witam.

Problem z którym się zwracam w skróconej wersji brzmi jak w temacie. Pojawił się od zainstalowania moda v.9.17.0.1_04. Opis problemu:

klikając na minimapę widzę zaznaczone przeze mnie obszary, jednak gdy robią to sojusznicy słyszę tylko dźwięk.

Co do czatu w grze to mogę pisać i wysyłać teksty, które są widoczne przez innych graczy lecz tylko na "ogólnym"  ( są takie teksty na które zawsze ktoś odpowie ;) )

Dodatkowo brak możliwości zmiany adresata/ów wiadomości. Dawniej standardowo TAB-em ustalałem odbiorców tekstu (wróg, pluton ...) teraz nie działa ta funkcja.

Ostatni problem dotyczy komend (atak, wycofaj się itp) zarówno używanych przeze mnie jak i tych użytych przez sojuszników. Słyszę tylko dźwięki, lecz nie pojawiają się ani opis użytej komendy (czat), ani sygnał świetlny (minimapa).  pozdrawiam

_Aslain_logs.zip

python.log

xvm.log

Zapomniałem dodać, że kilka razy pojawił się tekst na czacie informujący mnie o wybranej komendzie. Sojuszniczych komend nie widzę od początku.

Posted

Rozwiązany. Ponowna instalacja moda z wyłączeniem opcji minimapy tj. alternatywny widok dla mapy pod ALT oraz zmiana hitloga na domyślny xvm. i wróciło wszystko do normy. 

• Administrator
Posted

Dodam ze to strasznie stary modpack co instalowales, nalezy instalowac najnowszy a nie stary, mozliwe ze w aktualizacjach potencjalnie naprawiono Twój problem ;)