Jump to content

XVM nie pokazuje statystyk.

Recommended Posts

• Administrator
Posted

W logach pisze ze usluga na stronie XVM nie jest aktywna. Co Ci pisze w garazu na kanale systemowych przy XVM?

Aktywuj ponownie moze, i upewnij sie ze aktuwujesz wlasciwe konto we wlasciwym regionie.

Posted

- Usługi sieciowe nieaktywne.

Klikałem na "enable", i przedłużyłem ważność (było jeszcze ponad 4 dni) i nie pomogło.

- Czy nazwa katalogu głównego gry może mieć na to wpływ?

Grę mam zainstalowaną w katalogu "GRY" i nie ma katalogu Worldoftanks.

xvm.png.d5646e2a53d4ea0882d3404de5f89c7c.png

• Administrator
Posted

Nie, nazwa nie ma znaczenia. 

Czy wylaczyles gre na czas aktywacji?

Ewentualnie zrob to:

Otworz eksploratora plikow, wpisz jako link %appdata% i skasuj folder xvm, nastepnie odpal gre, zaloguj sie do garazu, i sprawdz czy jest juz aktywne czy nadal nie

QfkY7Nt.jpg

Posted

Nie pomogło.

- Próbowałem ponownie aktywować usługę na stronie, ale nie mogę tego zrobić - Po najechaniu na "Activite services" pojawia się napis: #{reason}

• Administrator
Posted
13 minutes ago, lordczarny said:

Nie pomogło.

- Próbowałem ponownie aktywować usługę na stronie, ale nie mogę tego zrobić - Po najechaniu na "Activite services" pojawia się napis: #{reason}

Wygląda że to może być jakiś problem z serwerem XVM, ktoś już mi pisał o identycznym problemie w międzyczasie. Niestety nie mam na takie coś wpływu, jest to niezależne ode mnie.

Posted (edited)

- Xvm mi nie działa odkąd go zainstalowałem kilka dni temu na nowym komputerze (win 10)- nowa instalka gry + nowy paczka modów.

Innym znajomym wszystko działa, również win 10, ale mają starą paczkę modów.

Edited by lordczarny
Posted (edited)

mam ten sam problem 

xvm.log

2017-04-19 18:20:33: xvm_integrity results: correct!
2017-04-19 18:20:33: [L:012] [XVM:LOBBY] processView: hangar
2017-04-19 18:20:40: [L:013] [XVM:LOBBY] processView: ContactsPopover
2017-04-19 18:20:40: [INFO]    HTTPS: /3.0/getComments/36b657c6-****-****-****-********268e
2017-04-19 18:20:41: [ERROR] loadUrl failed: HTTP Error: [400] Bad Request. Response: Bad token!  File "./res_mods/mods/packages\xvm_main\python\loadurl.py", line 100, in _loadUrl
2017-04-19 18:20:41: [WARN]  Traceback (most recent call last):
  File "./res_mods/mods/packages\xvm_contacts\python\contacts.py", line 68, in initialize
    json_data = self._doRequest('getComments')
  File "./res_mods/mods/packages\xvm_contacts\python\contacts.py", line 148, in _doRequest
    raise Exception(errStr)
Exception: HTTP Error: [400] Bad Request. Response: Bad token!

2017-04-19 18:20:41: [L:014] onLibLoaded: ../../res_mods/mods/packages/xvm_lobby/as_lobby/xvm_lobbycontacts_ui.swf

Edited by k2swirus
Posted (edited)

tylko pytanie dlaczego jednym działa innym nie :) dopóty nie kliknę na listę znajomych statystyki działają po kliknięciu na nie przestają działać ....   

wyskakuje właśnie błąd 400 

Edited by k2swirus
Posted

U mnie już działa.

Jedyne co zrobiłem oprócz opisanych wyżej czynności, to restart komputera. Klika godzin temu - więc albo pomógł dodatkowo restart lub po stronie xvm problem został rozwiązany.

Dzięki za pomoc. :)