Jump to content

bład przy instalowaniu modpacka

Recommended Posts

Posted

nie wiem co sie dziej ale logs arcghiver nie tworzy mi pliku logs.zip :/ tzn tworzy ale nie moge go ani skopiowac ani przeciagnac ani dodac :/

• Administrator
Posted

Cos definitywnie dzieje sie tam na kompie, moze tymczasowo wylacz antywira czy inne narzedzie ochrony, bo wyglada mi na to ze moze mieszac.

Posted (edited)

wiec tak:" uzylem cclnera, narzedzia oczyszczania dysku win 7, antywirusa, antymalwera i wogole wszystkiego zeby poczyscic kompa, wylaczylem antywirusa, zapore itd  i nic

zainstalowalem nowa swieza kopie wot na innym dysku, na tej swiezej kopiu modpack rowniez nie zainstalowal sie,  zawsze wywala ten komunikat z ramki, rozna jest wprawdzie nazwa pliku *. tmp na ktorym jest zwiecha ale efekt ten sam

po wybraniu ponow nic sie nie dzieje , ignoruj sprawia ze modpack instaluje sie jakby dalej normalnie ale nie tworzy  zadnego pliku, folderu wogole nic w katalogu gry

logarchiver z poprzedniej kopi wot gdzie byl wczesniej modpack wprawdzie tworzy jakis log, przynajmniej "wizualnie" widac ze cos tam pracuje ale nie pojawia sie folder aslain_modpack , opcja z konca czyli otworz folder zapisu Aslains_WoT_Logs otwiera folder moje dokumenty gdzie niema tego pliku zreszta nawet wyszukiwanie win nie znajduje go na calym dysku

poddaje sie niema pomyslu, pierwszy raz od lat cos takiego mam:/

teraz mod pack twierdzi ze w folderze wybranym do instalacji niema klienta gry wot :/

zeby nie bylo ze jestem idiota : ta nowa swieza kopia wot działa tzn mozna na niej grac bez problemowo testowalem ale jest jakby  " niewidoczna" dla modpacka, zreszta testowalem na innych paczkach z instalatorami  np solo modpack i tam jest tak samo nbowej kopi wot nie widzi a na starej wywala ten sam blad z posta pierwszego

ma ktos jakis pomysl co robic ?:/

a próba uzycia uninsalatora od Aslaina wywala cos takiego ??

Przechwytywanie blad aslain deinstalacja.PNG

Edited by Smok_W
dodatkowe informacje.
Posted (edited)

Mam dokładnie to samo i jednego jestem pewny: nic się nie dzieje z kompem, jakiś błąd powoduje instalator.

added 4 minutes later

A i jeszcze jedno, pierwsza wysypka nastąpiła przy "kończeniu instalacji" (okno zawisło, brak odpowiedzi i nawet jak zostawiłem na ponad 1h nie ruszyło) przy Aslain's WoT ModPack v9.18.0 #13, od tego momentu nie jestem w stanie zainstalować paczki, zawsze powyższy błąd się pojawia.

(Win 7 x64 Ultimate - jeśli to coś pomoże)

;)

Edited by Falco345
Posted (edited)

28-04- piatek o 12.30 pobralem paczke #13 i o pierwszej mam tu posta o błędzie jakieś podobieństwo widzicie??? ;)

pobralem nowa wersje klienta wot i juz jest ok tzn instalatory widza klienta EU wiec to byl jednorazowy blad jakis ale .... pobralem tez paczke do WOWs i wywala ten sam blad

pobralem niejaki relhax modpack (stara paczka OMC) i solo modpack  i wywala to samo wiec to jednak raczej nie wina tylko paczki Aslain choc mogla ona cos zapoczątkowac bo zbieżność wydarzen jest ..:/

wywaliłem wszystko z TEMP, poczyściłem Wise Disk Cleanerem i innymi bez zmian

Edited by Smok_W