herhor67 Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 (edited) Witam, dotychczas korzystałem z paczki ProTanków, ale nie dość, że wszystko po rusku, to nie mogłem nijak sprawdzić strzałów w powtórkach (co podobno w Aslainie jest możliwe (źródło), prawda to?). Dzisiaj odinstalowałem całą paczkę (co usunęło wszystkie mody), poza tym przy instalacji Aslaina ponownie wyczyściło. Oprócz paczki dorzuciłem jeszcze najnowszego XVMa z oficjalnej strony. Mój problem jest następujący: Napis dalej jest po rusku zaś kiedy go kliknę, WoT umiera i ląduję na pulpicie. Nie ma żadnych powiadomień o crashu itp. Pzdr. Aslains_WoT_Logs.zip Edited October 13, 2017 by herhor67 Quote
Administrator Aslain Posted October 14, 2017 Administrator Posted October 14, 2017 W logach nie zauwazylem błędów. W modpacku nie wybrales XVMa, mogles spokojnie to zrobic, i wybrac ze chcesz domyslny wtedy mialbys ten sam co jest do pobrania na ich stronie (najnowszy). Nie ma sensu instalowac go recznie osobno Zainstalowalem te same mody które wybrałes i wszystko śmiga, nazwe moda mam po angielsku i pokazuje trafienia. Quote
herhor67 Posted October 14, 2017 Author Posted October 14, 2017 Ok, spróbuję tego z paczki, tylko wrzucę swój config, i ewentualnie wyłączę antywirusa przy instalacji. Jest szansa, że jeszcze gdzieś zostały jakieś pozostałości po Protankach? Patrol zawsze pisze o czyszczeniu AppDaty Quote
Administrator Aslain Posted October 14, 2017 Administrator Posted October 14, 2017 30 minutes ago, herhor67 said: Ok, spróbuję tego z paczki, tylko wrzucę swój config, i ewentualnie wyłączę antywirusa przy instalacji. Jest szansa, że jeszcze gdzieś zostały jakieś pozostałości po Protankach? Patrol zawsze pisze o czyszczeniu AppDaty Nie sądze zeby byly pozostalosci po nim, jak ja go instaluje zeby wydobyc niektóre mody to nigdy go nie usuwam, tylko recznie res_mods i mods. Quote
herhor67 Posted October 14, 2017 Author Posted October 14, 2017 (edited) Jednak w appdacie siedział jakiś folder z battlehits Nie wiem jednak, czy to obecny (skoro nie działa to skąd by się tam wziął). Zainstalowałem paczkę, zaraz odpalam wota i sprawdzę. Edit: Bez zmian, dalej po rusku i znowu crash. Edit 2: Jeszcze raz wywaliłem res_mods, mods i WoT w appdacie, zainstalowałem paczkę, dalej po rusku i dalej zawiesza. Edited October 14, 2017 by herhor67 Quote
herhor67 Posted October 17, 2017 Author Posted October 17, 2017 (edited) Jest szansa, że po aktualizacji i instalacji nowej paczki problem się naprawi? Jak nie, to będę musiał przeinstalować... Edited October 17, 2017 by herhor67 Quote
Administrator Aslain Posted October 17, 2017 Administrator Posted October 17, 2017 Jest nowsza wersja moda dla 9.20.1 wiec moze, aczkolwiek ja takiego problemu nie doswiadczam, wiec nie wiem, mozliwe ze jestes jedyny. Quote
greenmario931 Posted October 18, 2017 Posted October 18, 2017 Aslain wrzuciłbyś link do aktualizacji najnowszej 09.20.1 ?? Quote
Administrator Aslain Posted October 18, 2017 Administrator Posted October 18, 2017 Nowa wersja modpacka juz to zawiera. Quote
herhor67 Posted October 18, 2017 Author Posted October 18, 2017 (edited) Dalej po rusku, ale już nie crashuje xD Przynajmniej póki nie zagrałem żadnej bitwy... Edit: Już działa, jeszcze gdyby xvm współpracował i nie pokazywał na całym ekranie info o nightly Edit 2: XVM działa, kilka razy musiałem aktywować usługi. Gdzie jest plik z tłumaczenia battlehits? Edit 3: Przypadkiem .wotmod otworzył mi się winrarem. W jakim języku używasz wota? Bo w configu jest kod który pobiera język klienta, a ja mam polski, i pewnie dlatego mi nie czyta angielskiego, tylko ruski xD Edited October 18, 2017 by herhor67 Quote
herhor67 Posted October 18, 2017 Author Posted October 18, 2017 Problem rozwiązany, było dokładnie tak jak napisałem wyżej, można zamknąć. Jeśli chcesz pliczek (niektóre tłumaczenia są upośledzone): https://pastebin.com/raw/E7bD83eT Quote
Administrator Aslain Posted October 18, 2017 Administrator Posted October 18, 2017 Ja mam angielski klient. Glupio zrobili ze jak nie wykrywa pliku tlumaczenia jezyka to ustawia sie na ruski zamiast angielski, no ale to ich mod wiec pewnie tak dziewnie zrobili. Quote
herhor67 Posted October 18, 2017 Author Posted October 18, 2017 Poprawiłem tłumaczenie, bo w teorii było ok, ale w kontekście gry i budowy GUI już nie https://pastebin.com/raw/xfQQc42S Jest szansa, że dodasz w którejśtam mini-łatce? Quote
Administrator Aslain Posted October 18, 2017 Administrator Posted October 18, 2017 Jutro na to popatrze bo juz w lozku jeatem. Quote
Recommended Posts