Wiader Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Koledzy, mam problem z checkboxami podczas instalacji. Nie wyświetlają się. Nie sądzę, żeby to był problem z ModPackiem, ale może będziecie mi w stanie pomóc. Quote
Administrator Aslain Posted November 15, 2017 Administrator Posted November 15, 2017 Pewnie nie uzywasz normalnego windowsa ale jakiegos preview cos tam. Quote
Protix Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 (edited) A to ma znaczenie? Możesz wyjaśnić czemu nie działa? Od dawna używam Insider Preview i nie było problemu. Dopiero od tego modpacka jest ten problem. Da się to naprawić jakoś? Edited November 15, 2017 by Protix . Quote
Administrator Aslain Posted November 15, 2017 Administrator Posted November 15, 2017 Pare osob ostatnio zglaszalo to, po prostu ta wersja windowsa nie jest obslugiwana przez instalator, nie mam na to niestety wplywu. Pewnie jakas aktualizacja zalatwila ten Insider Preview. Quote
Protix Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 W najnowszej kompilacji jest tak samo. Sęk w tym, że wcześniej działało normalnie. No szkoda. Quote
Administrator Aslain Posted November 16, 2017 Administrator Posted November 16, 2017 Ja nic nie zmienilem w modpacku, to tworcy windowsa cos zmienili w tej wersji okienek, i efektem jest to co widac. Pewnie trzeba by pisac do autora Inno Setup (kompilatora programu instalatora), zeby na to zerknal, nie wiem czy jest swiadomy, ale ja nie mam kontaktu z tym czlowiekiem. Ostatnia aktualizacje wypuscil poltora roku temu http://www.jrsoftware.org/ i to wlasnie byla kompatybilnosc z W10, byc moze teraz musialby wydac to samo ale dla Insider Preview, chociaz watpie zeby to zrobil bo to nie jest oficjalna wersja systemu, ale jakies rozwojowe demo czy cos w tym rodzaju, nigdy w to nie wnikalem. Quote
Protix Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 Tylko, że wersja Insider Preview w końcu wejdzie jako wersja Final. Bo aktualnie jest prerelease. I co wtedy? Każdy tak będzie mieć pewnie Quote
Administrator Aslain Posted November 16, 2017 Administrator Posted November 16, 2017 Jesli tak bedzie to pewnie autor Inno Setup zrobi odpowiednia wersje, moze czeka az problem bedzie powazny. Moze tez tworcy windowsa ostatecznie cos zmienia i problemu nie bedzie po wyjsciu finalnej wersji. Quote
Protix Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 W najnowszej kompilacji Insider wszystko działa znów jakby co Quote
Recommended Posts