SirensRevolution Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 (edited) Ostatnia wersja moda kompatybilna z 0.6.15 jest zbugowana. Jest problem z rozszerzonym drzewkiem lub ulepszoną karuzelą okrętów. Przez któryś z tych modów nie działa boczny panel ze specyfikacją okrętów, oraz drzewko technologiczne jest puste (nie wyświetlają się okręty). Moim zdaniem zbugowany jest mod rozszerzone drzewko. Edited December 21, 2017 by SirensRevolution Quote
Administrator Aslain Posted December 21, 2017 Administrator Posted December 21, 2017 Zalacz logi jeszcze. Quote
Belisarius Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 potwierdzam, dodatkowo gra wyrzuca do pulpitu z błędem krytycznym zmuszony byłem odinstalować moda w całości bo po kilku salwach gra zawieszała się. Quote
adamPOLAND Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 (edited) hmm,u mnie coś problem wyskoczył inny,chodzi o wyświetlanie nicków graczy podczas klawisza TAB albo ogólnie przy ładowaniu gry w zakładce członkowie dryżuny,pisze null albo co innego,nie wiem czy to nie przez mod z tymi paskami HP itp nazwa : BADoBEST v1 zobaczę grę bez modów najwyżej,i dam znać,czy problem leży po stornie klienta gry moda nie koniecznie tego podanego z panelem bocznym edit : uruchomiłem grę bez modów i wszystko działa ok, zainstalowałem mody bez BADoBEST v1 i dalej błąd z wyświetlaniem nicków graczy ,kiedy wczytuje cie do bitwy i podczas rozgrywki klawisz TAB , pisze NULL albo też inaczej coś tam ,nie wiem jaki mod może powodować ten problem,u mnie taki ów wyskakuje ,nie będę usuwał i instalował modów po jednym ,aby sprawdzić który to jest,ale daje ci listę jakich ja używam,sprawdź te mody złote ikonki okrętów premium panel BADoBEST v1 Zeiss Extreme x25 światła kierunku poruszunia (tutaj troche udoskonalić ten mod,bo czasem wróg cofa ,a nadal jest czerwona kropka) czarna cytadela v2 niebieski ostrzeżenie torpedowe v1 odznaki w bitwie v3 pokaż zmienone okręgi minimapki pokaż linię kierunku płynięcia celu statystyki sesji w sekcji ekranu logowania pokaż zdjecie Albany pociski i smugi DarthDoge ślady po smugach czyli linie oraz plotki kolorowe linie ukryj ekran pożarowy przesuń odznaki bitewne do centrum wskaźnik dymu usuń nieporządane teksty z widoku mapy kompaktowy panel komend minimlane fale (spokojne morze) usuwacz mgły okulary przeciwodblaskowe + usuwacz mgły którys z tych modów musi kolidować z wczytywaniem do bitwy ,owszem,one działają ale któryś to powoduje Edited December 23, 2017 by adamPOLAND dodanie możliwych modów,które powodują złe wyświetlanie nicków graczy Quote
(GB-R)MarekTor Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 (edited) Adam,musisz sam w ustawieniach gry skonfigurować co ma wyświetlać panel BADoBest v1.W modpacku,przy każdym modzie "na dolę" na niebiesko masz link do autora moda-tam znajdziesz co i gdzie musisz zaznaczyć.Zgłaszając błędy Asllainowi,przesyłaj pliki tekstowe z folderu gry-na screenie,na następnych masz panele BADoBEST-a. Edited December 24, 2017 by (GB-R)MarekTor Quote
adamPOLAND Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 ty mnie nie rozumiesz,jakiś mod powoduje to,że jak cię wczytuję do bitwy jest ekran ładowania z listą drużyn,i ich nicki w grze,nie wyświetla poprawnie ,ten mod jednak tego nie czyni,bo go usunąłem dla sprawdzenia i on działa poprawnie ,oto co mi wyskakuje ,jedynie dywizjon zakładka jest ok,ale klawisz TAB podczas bitwy czy wczytywanie już nie zobacz,ładowanie do bitwy,nicki nie są poprawnie wyświetlone , zaś jak zakładka dywizjony już ok, ,klawisz TAB tak samo, podczas bitwy gdy gram i nacisnę ALT to pokazuje mi nicki graczy,mod BADoBEST v1 nie jest problemem,zaś któryś jeszcze z wymienionych powyżej ,z których korzystam ,wyłaczyłem grę i uruchomilem w trybie bezpiecznym bez modów to działa gra ok Quote
(GB-R)MarekTor Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 (edited) Możliwe,że masz 2 mody,które nie są kompatybilne razem?.Ja używam ikonek od MajorRenegade-czekam jak je zaktualizuję,,teraz mam ikonki Panzerschiffer,markery nad celami od BADoBEST v 1 hp+nick i ulepszony ekran ładowania bitwy-w nim można ustawić:wielkość ikon,wyświetlanie nicków,hp itp,w normalnym widoku lub minimapie.Tak u mnie wygląda-nagranie nie obrobione. World_of_Warships_2017-12-24_16-34-43.mp4 Edited December 24, 2017 by (GB-R)MarekTor Quote
Administrator Aslain Posted December 24, 2017 Administrator Posted December 24, 2017 Przypominam że abym mógł sprawdzić problem potrzebuję logów. Info w podpisie mojego postu. Quote
GOOTCHIO Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 Dnia 23.12.2017 o 18:03, adamPOLAND napisał: hmm,u mnie coś problem wyskoczył inny,chodzi o wyświetlanie nicków graczy podczas klawisza TAB albo ogólnie przy ładowaniu gry w zakładce członkowie dryżuny,pisze null albo co innego,nie wiem czy to nie przez mod z tymi paskami HP itp nazwa : BADoBEST v1 zobaczę grę bez modów najwyżej,i dam znać,czy problem leży po stornie klienta gry moda nie koniecznie tego podanego z panelem bocznym edit : uruchomiłem grę bez modów i wszystko działa ok, zainstalowałem mody bez BADoBEST v1 i dalej błąd z wyświetlaniem nicków graczy ,kiedy wczytuje cie do bitwy i podczas rozgrywki klawisz TAB , pisze NULL albo też inaczej coś tam ,nie wiem jaki mod może powodować ten problem,u mnie taki ów wyskakuje ,nie będę usuwał i instalował modów po jednym ,aby sprawdzić który to jest,ale daje ci listę jakich ja używam,sprawdź te mody złote ikonki okrętów premium panel BADoBEST v1 Zeiss Extreme x25 światła kierunku poruszunia (tutaj troche udoskonalić ten mod,bo czasem wróg cofa ,a nadal jest czerwona kropka) czarna cytadela v2 niebieski ostrzeżenie torpedowe v1 odznaki w bitwie v3 pokaż zmienone okręgi minimapki pokaż linię kierunku płynięcia celu statystyki sesji w sekcji ekranu logowania pokaż zdjecie Albany pociski i smugi DarthDoge ślady po smugach czyli linie oraz plotki kolorowe linie ukryj ekran pożarowy przesuń odznaki bitewne do centrum wskaźnik dymu usuń nieporządane teksty z widoku mapy kompaktowy panel komend minimlane fale (spokojne morze) usuwacz mgły okulary przeciwodblaskowe + usuwacz mgły którys z tych modów musi kolidować z wczytywaniem do bitwy ,owszem,one działają ale któryś to powoduje To statystyka - mam to samo. Z Twoimi wspólne miałem tylko Panel Badobest i Statystyka, więc łatwiej mi było odinstalować Quote
Administrator Aslain Posted December 25, 2017 Administrator Posted December 25, 2017 Zobaczcie na nowa paczke, byla wczoraj w nocy. Quote
adamPOLAND Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 11 godzin temu, GOOTCHIO napisał: To statystyka - mam to samo. Z Twoimi wspólne miałem tylko Panel Badobest i Statystyka, więc łatwiej mi było odinstalować statystyka sesji ? hmm,najpierw sprawdzę tą paczkę nową p.s. a jak się tworzy mody ? może jakiś poradnik ,abym wiedział chociaż jak edytować itp Quote
Administrator Aslain Posted December 25, 2017 Administrator Posted December 25, 2017 Aby stworzyc moda nalezy miec obszerna wiedze informatyczna, w zaleznosci od rodzaju moda trzeba miec umiejetnosci programowania (python, flash, actionscript, xml, html etc.), artystyczne (grafik), i miec w jednym palcu stronę techniczną danej gry. Quote
adamPOLAND Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 (edited) Zobaczcie na nowa paczke, byla wczoraj w nocy. teraz działa,ale zaś problem leży na liście znajomych ,oto on ,wczesniej cyfry z poziomem były ok ,na równo z nickiem,teraz są przestawione,ale kit z tym,to mi już nie przeszkadza ,ważne ,że nicki widać juz przy wczytywaniu do bitwy i pod klawiszem TAB ,wielkie dzięki Edited December 25, 2017 by adamPOLAND Quote
Recommended Posts