Jump to content

Nowa funkcja instalatora - propozycja.

Forged73

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć Aslain.

Chciałem zapytać, czy jest szansa byś zmodyfikował instalator Twojej paczki modów o możliwość zwijania i rozwijania poszczególnych sekcji modów?
Chodzi mi o takie "plusiki" stosowane w niektórych innych instalatorach, które na to pozwalają. Byłoby łatwiej przeglądać sekcje poszczególnych modów i szybko do nich przechodzić i wyszukiwać poszczególne mody, które chciałoby się zainstalować.

Nie jestem pewien czy dobrze zostanę zrozumiany, więc dodam obrazek z Twojego instalatora z zaznaczonym na czerwono miejscem, gdzie taki plusik mógłby się znajdować.

24f543ca9f0aa.png

Gdyby w tym miejscu znajdował się wspomniany "plusik" można by zwijać i rozwijać całą sekcję nazwaną w tym przykładzie "Okna i panele (w bitwie)".

Pozdrawiam

Edited by Forged73
  • Upvote 1
  • Administrator
Posted

Mialem cos takiego kiedys, niestety mialo pare wad, np. nie zapamietywalo ustawien uzytkownika, wiec to co kiedys zminimalizowales powracalo znow w oryginalnym stanie przy kolejnym odpaleniem instalatora, druga rzecz ze nie dzialalo to stabilnie i pojawily sie niechciane problemy z innymi funkcjami instalatora, no i jeszcze najgorsza rzecz, aby to dzialalo trzeba zdegradowac kompilator instalatora do wersji sprzed 8 lat tracac wiele uzytecznych funkcji i zabezpieczen wprowadzonych w kolejnych latach. Powodem degradacji jest to ze ten dodatek z zawijaniem galezi zostal porzucony przez tworce wlasnie w okolicach 2010 roku, i nie dziala z nowymi instalatorami.