kktx Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Witam, Nie wiem w czym leży problem, ale wygląda na to, że nic nie działa z paczki. Usuwałem folder, cache, ściągnięte już mody. Będę wdzięczny za pomoc. Dzięki python.log Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2018 Administrator Posted October 12, 2018 Wg. tego python.log mody uruchomiły się poprawnie. Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 (edited) Przejrzałem też Pythona i wyglądało OK. Na pewno nie działa mod, który pokazuje statystki w garażu, AutoAim, oddalenie do 60m widoku, zapamiętywanie serwera gry, domyślny pasek, ikony Webium. Działa na pewno - perki załogi pod backspace. edit. zanim wyjechałem (POniedziałek) to było OK, potem ten update i się rozsypało, ale skoro jeden z modów z paczki śmiga to znaczy, że z folderami jest ok Edited October 12, 2018 by kktx Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2018 Administrator Posted October 12, 2018 Nie widze powodu zeby cokolwiek nie dzialalo, wszystko co mam w najnowszej paczce dziala i pojawia sie w grze wiec nie wiem.... Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Cześć. Jest coś jeszcze co mogę zrobić - poza reinstallem wota? Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2018 Administrator Posted October 12, 2018 Sprawdz antywira czy nie miesza, upewnij sie ze odpalasz instalator z prawami admina, to samo z grą, odpal ją z uprawnieniami admina. No i oczywiscie upewnij sie ze instalujesz do poprawnego folderu. Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Wszystko sprawdzone. W każdym przypadku tak samo. Próbuję z reinstallem Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Ok. Reinstall nie pomógł. Zauważyłem jedną rzecz: instaluje m.in skórki Korean Random, które dużo zajmują przy pobieraniu. Folder //res_mods ma ok 6MB, a //mods 54MB a to chyba trochę za mało, żeby te mody miały być tam uwzględnione? python.log Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2018 Administrator Posted October 12, 2018 Ten mod od Koreanrandom rozpakowany w res_mods powinien zajmowac ok 1.3GB. Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 czyli niby coś się dzieje - bo instalator coś mieli, ale efektów nie ma. Folder jest 100% dobry, puszczam z uprawnieniami admina. Nie mam pojęcia co może nie hulać Quote
Administrator Aslain Posted October 12, 2018 Administrator Posted October 12, 2018 Plik jest spory wiec trzeba mu dac chwile czasu na ukonczenie, nie wlaczaj gry poki czerwona ikonka instalatora nie zniknie z taskbara windowsa. Mozliwe tez ze plik sie uszkodzil w czasie pobierania i nie mozna go rozpakowac. Wtedy trzeba by go pobrac na nowo, najlepiej wtedy wybrac w czasie instalacji opcję czyszczenia folderu DL. Quote
kktx Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Czyszczenie folderu zrobiłem kilkukrotnie (tak samo cache). Zawsze czekam aż instalator zniknie z taskbaru - tym razem też. Wydaje mi się, że inne mody też się nie zainstalowały, ale ten łatwiej wychwycić bo zajmuje sporo miejsca. Quote
kktx Posted October 14, 2018 Author Posted October 14, 2018 (edited) Cześć. Czy jest coś co można sprawdzić - nowa paczka, ten sam problem Tak jakby się mody nie rozpakowywały edit: rozpakowałem mody do innego folderu niż wot i zajmują już tyle miejsca ile trzeba. Spróbuję skopiować do katalogu z wotem i zobaczę czy bedzie ok edit2: niestety też nic z tego - pomimo, że już same skórki korean random zajmują odpowiednią ilość miejsca Edited October 14, 2018 by kktx Quote
Administrator Aslain Posted October 15, 2018 Administrator Posted October 15, 2018 Ciezko mi tu doradzic cos wiecej, wiem ze to problem na komputerze. Quote
kktx Posted October 15, 2018 Author Posted October 15, 2018 Spróbuję zainstalować to samo na laptopie. Czy możesz powiedzieć mi jak zachować te same ustawienia dla instalatora? Samo skopiowanie pliku _Aslains_Installer_Options do folderu Aslain_Modpack nie działa Quote
Administrator Aslain Posted October 15, 2018 Administrator Posted October 15, 2018 Potrzebujesz jeszcze programu LoadInf, jest tez w paczce. Quote
kktx Posted October 15, 2018 Author Posted October 15, 2018 Dzięki. Dopiero po skopiowaniu res_mods z laptopa działa. Próbowałem znów wota przeinstalować (na inny dysk), ale z takim samym skutkiem. Dziwna sprawa, że niby się coś rozpakowywuje, ale tego nie ma. Quote
Recommended Posts