Forged73 Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Cześć ponownie Aslain, w Twojej paczce jest sekcja modów, których zadaniem jest poprawa wydajności. Można tam podobno wyłączyć dym z wraków, efekty wybuchów, kołysanie się drzew. Ja chciałem skorzystać z tego ostatniego, czyli możliwości zablokowania ruchu drzew. Niestety ten element nie działa. (innych z tej sekcji nie testowałem). Drzewa jak się kołysały, tak nadal to robią. Czy jest szansa na naprawę? Pozdrawiam. Quote
Administrator Aslain Posted October 30, 2018 Administrator Posted October 30, 2018 Musieli cos zmienic w grze, ten mod dzialal dobrze przez lata. Instalacja jest prawidlowa, plik instalowany do poprawnego miejsca. Takze, poki co lepiej nie bedzie, chyba ze znajdzie sie nowy sposob na drzewka. Quote
tomjac29 Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 (edited) Hmmmm wyłączenie kołysanie się drzew i takie tam inne efekty specjalne jak najbardziej jest wykonalne .... robi się to w ustawieniach szczegółowych grafiki pokazuje np. tutaj jedno z minimalnych ustawień które wyłącza "bajerki" i te zmiany nie powodują wpływu na rozgrywkę ( zwracam na to uwage bo sa ustawienia które mogą spowodowac wplyw na rozgrywke - co widzi gracz itd) Polecam też ten filmik w jezyku polskim ktory bardzo dokladnie wyjasnia co i jak ma w ustawieniach graficznych wplyw na gre a dokladnie (jesli chodzi o m.in kolysanie sie trawy i inne wodotryski to zaczyna sie to od czasu 04:12 ) Edited October 30, 2018 by tomjac29 Quote
Forged73 Posted October 30, 2018 Author Posted October 30, 2018 @tomjac29 Ale nie chciałbym sobie powyłączać wszystkich efektów za pomocą suwaków w nastawach gry. Zależy mi tylko na wyłączeniu kołysania się drzew i krzaków, bo raz że zżera to niepotrzebnie zasoby obliczeniowe kompa,a wyżyłowałem swojego lapka niemożebnie by mieć ustawienia prawie na maksa a niektóre na ultra i jednocześnie osiągnąć 50-70 fps na poprawionej, a dwa podczas celowania robi złudzenia "apteczne" Quote
Recommended Posts