Pyotrek Posted March 21, 2019 Posted March 21, 2019 Witam Po zainstalowaniu ostatniej paczki pojawia mi się taki proces, który mod wyłączyć? Quote
Administrator Aslain Posted March 21, 2019 Administrator Posted March 21, 2019 Pojawia sie w jakim sensie? To jest program uzywany przez grę. Quote
Pyotrek Posted March 21, 2019 Author Posted March 21, 2019 Pojawia się w procesach, po ubiciu po zakończeniu walki pokazuje się ponownie. We wcześniejszych wersja nie było tego procesu. Podczas wyszukiwania znalazłem informację i ten wątek: stąd moje pytanie, ale wygląda że fałszywy alarm i w tej wersji to u mnie się uruchamia. Quote
Administrator Aslain Posted March 21, 2019 Administrator Posted March 21, 2019 Tak jak pisalem uzywa to gra, wiec moga tez niektore mody, np. zlosliwe. Jesli antywirus nic nie wylapuje to nie ma co sie bac. Proponuje Malwarebytes, jak wylapie cos, to wyskoczy powiadomienie. Quote
Administrator Aslain Posted March 21, 2019 Administrator Posted March 21, 2019 Tak w ogole to zalacz logi do sprawdzenia, byc moze masz zainstalowane cos ekstra spoza paczki. Quote
Pyotrek Posted March 21, 2019 Author Posted March 21, 2019 Nie mam nic spoza paczki, stąd moje zdziwienia że mam coś nowego w procesach, w wcześniej od kilku lat nic nie było. Aslains_WoT_Logs.zip Quote
Administrator Aslain Posted March 22, 2019 Administrator Posted March 22, 2019 Gralem na tych samych modach 5 bitew analizujac ruch sieciowy i nic sie nie dzialo. Napisz cos wiecej o tym procesie, czy on zajmuje mocno procesor albo pamiec? Masz go w czasie bitew czy w hangarze? Jak juz pisalem wczesniej to tez program uzywany przez gre, sluzy do wyswietlania tresci w hangarze, np. reklam z nowymi misjami, czolgami itp. więc to nie dziwne że pojawiać się będzie w procesach. Quote
Zwierzak220 Posted March 25, 2019 Posted March 25, 2019 To Framework Chromium. Czy generuje ruch sieciowy ? - TAK Czy może powodować problemy ? - TAK, jak każdy program gdy ma błędy. więcej tutaj (odnośniki do programowania + przykładowa lista aplikacji które to używają). https://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_Embedded_Framework Quote
Pyotrek Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Wcześniej się nie pojawiał, więc się trochę zaniepokoiłem, ale wygląda że gra uruchomiona bez modów też uruchamia ten program, więc należy się przyzwyczaić i obserwować. Dzięki za pomoc. Quote
Administrator Aslain Posted March 28, 2019 Administrator Posted March 28, 2019 Wczesniej WG nie eksploatowalo ten plik tak mocno, teraz za kazdym logowaniem do hangaru wyswietlaja reklamy i one przychodza wlasnie przy uzyciu tego programu. Quote
Zwierzak220 Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 (edited) Ogólnie. Kiedyś firmy pisząc programy (gry) i chcąc używać łatwych mechanizmów do wyświetlania różnych treści reklamowych, helpów, interakcyjnych elementów z linkami etc używały api IE. W dzisiejszych czasach gdy IE jest niszowe i istnieje potrzeba pisania tak aby program mógł być łatwo przenoszony na różne platformy systemowe, korzysta się z czegoś takiego jak Framework Chromium. Uniezależnia to od fochów Microsoft a programista ma 2x mniej roboty gdy zapragną wydać program pod inny system niż Windows. Edited March 29, 2019 by Zwierzak220 1 Quote
kwasek32 Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 mi tez sie to pojawialo wiec usuwalem to , a potem sie okazalo ze mozna tez to zablokowac i problemu nie ma :) Quote
Recommended Posts