Jump to content

cef_browser_process

Recommended Posts

Posted

Pojawia się w procesach, po ubiciu po zakończeniu walki pokazuje się ponownie. We wcześniejszych wersja nie było tego procesu. Podczas wyszukiwania znalazłem informację i ten wątek:

stąd moje pytanie, ale wygląda że fałszywy alarm i w tej wersji to u mnie się uruchamia.

• Administrator
Posted

Tak jak pisalem uzywa to gra, wiec moga tez niektore mody, np. zlosliwe. Jesli antywirus nic nie wylapuje to nie ma co sie bac. Proponuje Malwarebytes, jak wylapie cos, to wyskoczy powiadomienie.

• Administrator
Posted

Gralem na tych samych modach 5 bitew analizujac ruch sieciowy i nic sie nie dzialo. Napisz cos wiecej o tym procesie, czy on zajmuje mocno procesor albo pamiec? Masz go w czasie bitew czy w hangarze? Jak juz pisalem wczesniej to tez program uzywany przez gre, sluzy do wyswietlania tresci w hangarze, np. reklam z nowymi misjami, czolgami itp. więc to nie dziwne że pojawiać się będzie w procesach.

Posted

Wcześniej się nie pojawiał, więc się trochę zaniepokoiłem, ale wygląda że gra uruchomiona bez modów też uruchamia ten program, więc należy się przyzwyczaić i obserwować. Dzięki za pomoc.

• Administrator
Posted

Wczesniej WG nie eksploatowalo ten plik tak mocno, teraz za kazdym logowaniem do hangaru wyswietlaja reklamy i one przychodza wlasnie przy uzyciu tego programu.

Posted (edited)

Ogólnie.

Kiedyś firmy pisząc programy (gry) i chcąc używać łatwych mechanizmów do wyświetlania różnych treści reklamowych, helpów, interakcyjnych elementów z linkami etc używały api IE.

W dzisiejszych czasach gdy IE jest niszowe i istnieje potrzeba pisania tak aby program mógł być łatwo przenoszony na różne platformy systemowe, korzysta się z czegoś takiego jak Framework Chromium.

Uniezależnia to od fochów Microsoft a programista ma 2x mniej roboty gdy zapragną wydać program pod inny system niż Windows.

Edited by Zwierzak220
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...