kktx Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Cześć, Obecnie korzystając z LOADINF, zaciągam plik z folderu \Aslain_Modpack. Rzecz w tym, że plik zawiera mody, które ręcznie muszę zmienić podczas instalacji. Czy mogę w jakiś sposób, po ręcznej zmianie wybranych modów, zapisać w tym pliku konfiguracje wybraną podczas instralacji? Obecnie przy każdym updacie, ręcznie muszę zmieniać/dodawać mody . Dzięki Quote
Administrator Aslain Posted June 20, 2019 Administrator Posted June 20, 2019 Po kazdej instalacji plik _Aslains_Installer_Options.inf jest aktualizowany automatycznie, i zawiera ostatnio wybrane i zainstalowane mody. Quote
kktx Posted June 20, 2019 Author Posted June 20, 2019 (edited) Czy z jakiegoś powodu może się to nie robić automatycznie? Instalacja nowej wersji z dziś. Ew. czy coś w instalatorze należy jeszcze zaznaczyć? Zrobiłem mały test, przenosząc plik inf na pulpit, znów zmieniłem mody, które chciałem, ale w katalogu nie utworzył się plik inf z nowymi zmianami. Czy możesz podać mi ścieżki do ikonek webium (obecnie mam domyślnie jackhammer) oraz do pokazywania perek załogi przy backspace? Spróbuję zmienić w configu na stałe :) czy to m.in. to - modpack\iconset\tomsa ? edit: z kolei w ...CompList rzeczywiście pojawia się to co wybrane: --------------------[ Modpack (mody niezawierające XVM ]-------------------------- Ikony Konturów Pojazdów Tryb instalacji ikonek (opcja dla lustrzanego odbicia ikonek czołgów) dla XVM (wybierz jeśli instalujesz XVM'a) pokazuj niezmienione ikonki w wotowskim OTM Webium Edited June 20, 2019 by kktx Quote
Administrator Aslain Posted June 20, 2019 Administrator Posted June 20, 2019 Jesli plik sie nie utworzyl to moze cos blokuje funkcje instalatora albo plik sie przyblokowal, wyskasuj ten plik .inf recznie, i odpal instalator z prawami admina (prawy klik na exe). Quote
kktx Posted June 20, 2019 Author Posted June 20, 2019 Hmm. 1. Odpalenie LOADINF jako admin (config w folderze Aslain_Modpack) nie nadpisuje pliku 2. Odpalenie LOADINF jako admin (config przeniesiony z Aslain_Modpack) nie tworzy nowego pliku - pewnie installer pracuje na tym załadowanym. 3. Odpalenie instalatora jako admin (to pewnie nie ma znaczenia) o dziwo wszystkie ustawienia są poprawne (tak jakby brał je z innego pliku) oraz tworzy się plik configu z poprawnymi ustawieniami Może takie informacje na coś się przydadzą :) Dzięki Quote
Administrator Aslain Posted June 20, 2019 Administrator Posted June 20, 2019 1 i 2 - LoadInf sluzy tylko do uruchamiania instalatora i ladowania modow z .inf, nigdy nie mial nadpisywac ani nic tworzyc. 3. Dokladnie tak sie dzieje, instalator bierze to "skądś" i zapisuje pozniej .inf, ale .inf jest tylko zapisywany, nie uzywany do ladowania, chyba z uzyty jest z LoadInf. Quote
Recommended Posts